Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okulary dla dziecka.

Polecane posty

Gość gość

witam dziecko ma okulary DAL .OP sfera +1,0, cylinder +0,5, os 90st Dal, OL sfera +0,5, cylinder +0,5, os 90 Co to oznacza? bo nic z tego nie wiem ;( pomozcie. czy mam sue martwic czy to wada powazna czy cos?

Gość gość
Nie poważna.

Gość gość
a co jest grane? na pewno dziecku oczko ucieka id lekarki ciezko sie dowiedzuec. takie tetaz byly okulary przez rok beda nowe. pytam o co kaman to mowi ze zez swoja droga wada swoja droga. pytam czy caly czas beszie nosil okulary? mowi ze nue wie raz bylo dziecko z zezem bylo w miare ok nosilo okulary pitem pies pogryzl zezowaly oczy gorzej i zabieg. mowila dr ze nue moze zagwarantowac co bedzie

Gość gość
lekarka wspomina tylko o zezujacym oku. na papierze id okularow te oznaczenua sa napisane kolo DAL

Gość gość
nie daje mi to spokojy i mysle non stop. teraz pisala okulary cos tam 1,25 ale nie wiem czy minus czy plus i nie wiem jakie inne parametry bo jeszcze nue mamy tych okularow ;(

Gość gość
Nic nie pisałaś o zezie. Dziecko chyba ma astygmatyzm. Zabieg "prostowania" oka jest skuteczny jeśli jest wykonany do bodajże ósmego roku życia.

Gość gość
a astygmatyzm to wada stala? caly czas rrzeba okulary nosic? no szkurde... pttam lekarki a ta nic nie odpowiedziala mi co i jak powiedziala tylko o uciekajacym oku. tyle to i ja wiem i sie wielce oburzyla :////

Gość gość
Astygmatyzm to skrzywienie rogówki. Trudno to skorygować szkłem. Nie wiem, czy operacyjnie da się u dziecka (u dorosłego nie). Przejdź się do innego okulisty.

Gość gość
aj zalamka

Gość gość
Ja Ci nie powiem na 100 proc., że to astygmatyzm. Poza tym wada wygląda na minimalną. Wszystkiego dobrego! Dobranoc.

Gość gość
mamy takie same parametry szkiel cylinder +0,5 przy oku prawym i lewym w dali. a sfera po +1,25 w oku prawym i oki lewe. co to znaczy??? ;(

Ja mam astygmatyzm od urodzenia i oczywiscie, ze te wade mozna skorygowac szklem :) Sa dwa rodzaje astygmatyzmu, jeden jest operowalny, inny nie. Poszukaj informacji w necie. Ja wychodze z zalozenia, ze nie warto w moim przypadku operowac astygmatyzmu skoro i tak musze nosic okulary, bo mam minusy.

Gość gość
astygmatyzm często występuje przy innych wadach wzroku, nie ma co panikować, moje dziecko ma minusy i astygmatyzm, bez problemu mu dobraliśmy fajne okulary w Tarnobrzegu u http://kosinski.tarnobrzeg.pl/

Gość gość
u nas też nie było problemu z wyborem okularów, kupowaliśmy w www.c-you.pl, martwiłam się że córka nie będzie chciała chodzić, ale nie ma z tym najmniejszego problemu. Może właśnie dlatego że są dobrze dobrane.

moim zdaniem najlepiej wybrać się do lekarza, którego obowiązkiem jest wyjaśnienie, co oznacza wada Twoja dziecka. Można również wybrać się do okulisty, grupa tych specjalistów również zna się na rzeczy i może wypowiedzieć się w tym temacie.

Gość gość
Oj niełatwo jest przyzwyczaić dziecko do okularów, u nas to była droga przez mękę....

Gość gość
U nas trochę też, ale w końcu się udało, dobrze że tez trafiliśmy na fajnego optyka, łódzki salon Okooko http://okooko.com.pl/ Mają tam cierpliwość do dzieciaczków i dawali nam dobre rady. Plus za badania na NFZ.