Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moother

Ból gardła u 2 miesięcznego niemowlaka pomocy.

Polecane posty

Gość Moother

Witam mam pewien problem. Mój Alan od 2 dni jest strasznie placzliwy. Jak u takiego dziecka rozpoznać ból gardła. Bo jeść za bardzo nie chce, ma jakby biały nalot w buzi napewno nie sa to afty ani pleśniawki bo to rozpoznam dodam że mial jakby biegunkę ale to opanowalam ale martwi mnie te gardło bo pcha do niego strasznie rączki. Pomocy bo tak strasznie płacze a nie chce latać jak wariatka co chwila do lekarza.

Gość gość
no niestety lekarz

Gość gość
Nie znam się sama mam dwumiesięczniaka ale poszlabym do lekarza może bd musiał brać antybiotyk czy coś po co męczyć dziecko

Gość gość
ja co radzę lekarza, najprawdopodobniej to nie gardło, ale to oceni lekarz, sama nie zajrzysz i się nie znasz a rady na kafe dla 2 miesieczniaka to bałabym się czytać

Gość Moother
Możliwe ze to objawy ząbkowania. ? Zaczal dzis 3 miesiąc czy to możliwe. ?

Gość gość
Nie rozpoznasz bólu gardła u tak małego dziecka, biały nalot to od mleka, tym się nie przejmuj. Bardziej się slini? Chyba jakoś w tym wieku rusza większą produkcją śliny, może nawet zakaszlec czasami bo nie umie jeszcze takich ilości polykac. Rączki pcha bo to normalny etap, wcale nie musi świadczyć o zabkowaniu. Jeżeli jednak się niepokoisz, a Ty przecież znasz swoje dziecko najlepiej, idz do pediatry, na pewno Cię nie okrzyczy, ze przychodzisz bez powodu, pamiętaj, jesteś mamą i Ty wiesz najlepiej gdy cis się zmienia u Twojego dziecka, lekarz jest od tego żeby Ci wyjaśnić czy wszystko ok czy jednak nie. Powodzenia :)

Gość Moother
Dziękuję jeśli nadal będzie niespokojny to skocze po południu. Szkoda mi tego płaczu; ( najgorsze że to 1 dziecko i nie ma się doświadczenia. Niektórym trudno zrozumieć że nie wiesz czy już reagować czy to tylko panika.

Gość gość
gość dziś "biały nalot to od mleka" Niekoniecznie. Biały nalot, to mogą być pleśniawki. Bardzo często tak się bywa. Trudno ocenić przez internet. Niestety, czeka Cię wizyta u lekarza.

Gość gość
wrrrrr :biały nalot to mogą być pleśniawki" pleśniawka to nie biały nalot a malutkie coś zabarwione na biało, nalot to nalot, pleśniawka to pleśniawka