Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyślona89

Sens i radość

Polecane posty

Gość zamyślona89

Witajcie! Obudziłam się dzisiaj ze ściśniętym żołądkiem i poczuciem,że nie ma sensu wstawać...jednocześnie głupio mi było,że tak myślę,bo nie jestem osobą która ma miliony spraw na głowie i kłopotów...wzięłam się w garść,wstałam,odsłoniłam żaluzje i zobaczyłam piękne Słońce...pomyślałam..."Mam prawie wszystko! Prace,kochających rodziców ,siostrę i siostrzeńców.Nie wolno mi myśleć,że moje życie nie ma sensu" Jednak coś w środku sprawia,że łatwo się poddaje...coś sprawia ,że nie jestem do końca szczęśliwa i to coś od jakiego czasu odbiera mi sens i radość...może nie tak permanentnie ,ale ...domyślam się,że to brak drugiej osoby, brak perspektywy wspólnej przyszłości... wiem ,że nie jestem z tym sam,że pewnie wśród kobiet ,które to przeczytają będą kobiety ,które czują się podobnie,które zechcą się tym podzielić. może wzajemnie sobie jakoś pomożemy:) dobrym słowem,radą :) czekam na wasze posty

Gość jestem gość
nie jestem kobietą ale Cię wesprę, bo spodobało mi się w jaki sposób o tym napisałaś. To niby oczywistość, że tylko z drugą kochającą i kochaną osobą życie ma największy sens, właśnie - sens. NIestety w dzisiejszych czasach jest duzo pozerstwa, udawania, egoizmu choć nawet takie osoby w głębi duszy myśłą podobnie jak Ty. Szukaj prawdziwych osób, demaskuj pozerów, wdeptuj w ziemię egoistów. Na pewno znajdziesz swój sens i sama będziesz sensem dla kogoś. Choć w dzisiejszych czasach trudno o szczerość, prawdziwość, ale jak sama taka będziesz, przyciągniesz podobne osoby, albo pokażęsz jakim trzeba być żeby przyciągać ludzi.

Gość zamyślona89
dziękuję:) mam nadzieje,że kiedyś się doczekam tej chwili i wstanę żeby zrobić komuś kawę do łóżka...banalny,ale jednak sens:)

Gość jestem gość
no nie.. właśnie w takich niby małych rzeczach jest właśnie ten .. sens. przecież taka poranna kawa to kwintesencja tego co było i tego co będzie nie szukaj wielkich rzeczy, takim czymś będzie uczucie, cała reszta drobiazgów to czyste piękno:)