Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kraków jak się żyje w tym mieście

Polecane posty

Gość gość

W związku z tym, że niedługo przeprowadzamy się do Krakowa, chciałabym zapytać aktualnych mieszkańców na temat tego jak się żyje w tym mieście? Jaka jest jakość komunikacji, służby zdrowia, edukacji? Ceny mieszkań nie należą do najtańszych, średnio 2x droższe od miasta w których teraz mieszkam.

Gość pelina29
Sama mieszkam w Krakowie całe życie i powiem Ci,że żyje mi się bardzo dobrze. Edukacja na wysokim poziomie, transport również jest ok. W ostatnich latach bardzo się poprawił. Mieszkania tanie nie są ale w którym mieście obecnie są tanie mieszkania ? Piszę tutaj o większych. Proponowałabym szukać czegoś na trochę dalszych dzielnicach takich jak Bronowice. Zerknij sobie również na mieszkania w programie mdm jeśli się łapiesz. Tutaj masz portal Krakowski z nowymi mieszkaniami: http://www.findelio.pl/ - możesz sobie tutaj poszperać.

Gość gość
Jestem młoda kobieta , mieszkam z chłopakiem od 3 miesięcy w Krakowie a jesteśmy spod Warszawy. Powiem Ci tak na pewno miasto nie świeci pustkami , gdzie byś się nie ruszyła nie masz się czego bać. Choć różnie bywa bo często są tu jakieś napady np. zwłaszcza wśród kibiców. Ja juz bylam świadkiem kilkanaście razy co wcześniej mi się nie zdarzało. Miasto tętni życiem , jest pełno rozrywek, co ulica to jakiś klub ,na każdej dzielnicy znajdziesz to co chcesz ' (może poza nową huta itp) ale fakt wszystko jest drogie. Komunikacja dobra , nawet w nocy. I ludzie sa bardziej otwarci niż gdziekolwiek indziej. Nie ma takiego lansuje jak w Warszawie. A widoki piękne ,prawie każda dzielnica jest zadbana . Ba Kazimierzu jest zimno i syfiasto ale za to dużo barów .