Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieprzespane noce z niemowlakiem jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 mies synka, karmię go piersią, budzi się 3 razy w nocy Cóż wyglądam na niewyspaną, i taką zmęczoną , jak to zatuszować?

Gość gość
Tego nie zatuszujesz. To trzeba przeżyć. A rano uśmiechnąć się, przytulić dziecko i pójść do pracy. Przecież dziecko samo się nie utrzyma.

Gość gość
No... autorko, takie przemyślenia, to mogłaś mieć wcześniej. Tak, mniej więcej 11 - 12 miesięcy wcześniej... Mogłaś nogi skrzyżować, albo przejść na drugą stronę ulicy. Mogłaś nie iść na imprezę, albo kupić tabletki. Teraz, to już za późno. Teraz, to pokochaj to dziecko. Poczekaj, za 7 lat będzie spało całą noc do południa i do szkoły rano go nie wyprawisz. A za 18 lat znów nieprzespane noce... Niekończące się pasmo 18-nastek, imprezy studenckie itp., jeżdżenie po odbiór z imprezy, albo nasłuchiwanie kiedy wróci... Jeśli jesteś Rodzicem, przez duże "R", to ciesz się z tego.

Gość gość
3 razy w nocy nie to calkiem niezle. Ja gdy go karmilam wlaczalam sobie ciuchutko jakis odcinek ulubionego komedioweg serialu dla rozrywki. jeszcze troche i bedzie przesypial noce.

Gość gość1125
mój półtoraroczny bobas nie przesypia nocy, póki możesz odsypiaj w dzień razem z dzieckiem, a potem to oczy na zapałki i do pracy... taka radość macierzyństwa niestety

Gość gość
Ja mam półrocznego. Budzi się 3-11(!!!) razy w nocy, czyli czasem co godzine. A mam tez 3 latke. Jakoś trzeba dawać rady. Niedługo będzie lepiej.

Gość gość
Mój przez 1,5 roku budził się po kilka razy w nocy (rekord to 13!!!), a przez kolejne pół roku budził się raz, ale nie spał po 2-3 godziny. Teraz poszedł do przedszkola i znowu zaczął się budzić. Trudno. Jedyna rada to przetrzymać ten okres. Dzieci, które wiecznie śpią, jedzą i się uśmiechają, a bałagan polega na rozrzuceniu trzech grzechotek sa wyłącznie w serialach:)

Gość gość
moja córcia wlasnie skonczyla 2 miesiace, ostatnie karmienie wypada nam kolo 23-24 i śpi do 6-7 czasami jak się rozpędzi to do 8. pozdrawiam :D

Gość gość
a na innym topie przekonują jakie to łatwe i przyjemne, jak to dziecko w niczym nie ogranicza :D no zdecydujcie sie

Gość gość
idzie się przyzwyczaić mój ma 20 miesięcy budzi się w nocy w sumie przyzwyczaiłam się

Gość gość
Do tej pani z 16.33: Moj synek tez był takim śpiochem i pięknie przesypiał noce. Zmieniło mu się jak miał 8 miesięcy i budzi sie po 10 razy w nocy :P a wiec nie ciesz się za wcześnie :P

Gość gość
ze jest takim spiochem to bym nie powiedziala... nocki przesypia mi pieknie fakt, za to w dzien spi pol godziny i to w dwoch ratach. potrafi buszowac od 8 do 23. takze cos za cos :p

Gość gość
Pobudka 3 razy... To raj! Mój syn budził się co pól godziny i nie przespałam nocy do dwóch lat:-( Teraz córka budzi się 3-4 razy i uważam to za bajkę :-)

Gość gość
Hehe racja, to że dziecko teraz śpi ładnie, to nie znaczy, że będzie tak zawsze, mój synek też przesypial noce a teraz ma pół roku i budzi się co godzinę, bywa, że częściej! Także różnie bywa :P no nic, najważniejsze, że dziecko zdrowe, kiedyś, za parę lat, na pewno będzie spać całą noc, nie? ;)