Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalilna3

Kupujecie w supermarketach przez internet

Polecane posty

Gość dalilna3

Cześć dziewczyny. Czy zdarza Wam się kupować jedzenie przez internet? Sama w ostatnim czasie zauważyłam,ze zbyt dużo czasu spędzam w supermarketach. Jak człowiek wejdzie to spędzi tam godzinę i jeszcze nakupi się dużo głupot... Zastanawiałam się nad zrobieniem sobie zakupów przez internet. Czy robicie zakupy w taki sposob? Czy to się sprawdza? No i czy płacicie za dostawę?

Gość takakijanka293
Pewnie,że robie tak zakupy. Za dostawę się płaci ale nie są to dużę sumy. Raptem kilka złotych za zamówienie. Jest to wygodne bo nie musisz nigdzie wychodzić. Czasami kupuję w Tesco ale najczęściej to w Piotrze i Pawle bo tam mają więcej produktów, które lubię. Poza tym w sieci możesz sobie dokładnie wybrać to co jest Ci potrzebne. Nie kupujesz pierdól.

Gość dalilna3
A jak z terminem dostawy? Czy jak zamawiam to muszę na przykład czekać na nich cały dzień aż mi ktoś dostarczy czy można na przykład umówić się ,ze w danym dniu oraz w danej porze jestem w domu? I czy jest jakaś minimalna suma zamówienia?

Gość dalilna3
Tak własnie myslałam ;) Ale widze,że od jakiejś tam sumy zakupów jednak jest za darmo. Sama zwykle planuję sobie zakupy na cały tydzień oraz kupuję za prawie 100 zł. Tak więc koszta wysyłki to dla mnie nie problem.Napisz mi jeszcze jak jest z cenami.Czy są takie jak w internecie czy mogą się trochę różnić?

Gość gość
Róznie bywa z zakupami przez internet. Z żywnością jest tak, że jak pojedziesz sama możesz sprawdzić termin ważności, obejrzeć czy warzywa, czy wędliny są świeże, a przez internet tego nie zobaczysz. Wkurza mnie też jak czegoś nie mają na stanie to dają jakieś zamienniki.. Za to inne rzeczy zamawiam śmiało, czy to sprzęt, ksiązki, kosmetyki itd. Najpierw przeglądam opinie na porównywarkach typu ceneo czy justask.com.pl potem szukam najlepszej oferty z danym produktem, często przy większych zakupach przesyłka jest gratis :)

Gość gość
Sama mieszkam w Lublinie i bardzo często zamawiam produkty na e-sklepie Tesco. Dowózka pod wskazany adres kosztuje chyba 3 zł. Same zalety - oszczędność czasu i pieniędzy. Piotr i Paweł z tego co widzę mają podobnie. Fajnie, że zmienia się to na plus.

Gość gość
ja rzadko, bo jedzenie wolę kupić sama na żywo,ale inne rzeczy często kupuję w internecie. zwłaszcza ciuchy. trafiłam jakiś czas temu na arena.pl i tam spędzam najwięcej czasu bo jest to bezpieczne miejsce na zakupy. każdy sprzedawca jest sprawdzony, więc małe szanse,że nas ktoś oszuka.