Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Po odstawieniu tabletek miesiączke dostawałam co 21 dni. W zeszłym miesiącu okres dostałam dopiero po 39 dniach. Na dzień dzisiejszy licząc tak jak zwykle 21 dni okres spóźnia mi się 3 dni. Czy możliwe że cykl mi się wydłużył i czekać do tego 39dc czy może zrobić test ciążowy? Współżyje bez zabezpieczenia gdyż staram się o dziecko. Mam taki kremowy czasem kremowo żółty śluz i wzdęcia od kilku dni a po za tym nic mi nie dolega. Co radzicie?

Gość gość
No jeśli staracie sie o dziecko, to chyba logiczne ze powinnaś zrobic test, im wcześniej bedziesz wiedziała ze jestes w ciazy tym lepiej ;)

Gość gość
Niby tak ale troche się boje, że zobacze jedna kreseczke ;P a czyn takie wydluzenie cyklu jest w ogole możliwe? Licząc od dnia poprzedniej miesiaczki teraz byłby to 4tc chyba jakies objawy powinny mnie łapać a tu nic..

A konsultowałaś te cykle z lekarzem? Miesiączka co 3 tygodnie, to raczej zbyt częste miesiączkowanie.

Raczej wygląda na to, że masz zaburzenia miesiączkowania, 21-39 to duże rozbieżności, a to może utrudniać zajście w ciążę.

Gość gość
Szczerze mówiąc nie bo nigdy nie miałam jakiś konkretnych problemów ginekologicznych więc co te 21 dni wydawało mi się w miare ok, ważne że okres był regularnie a teraz te 39 dni i znowu się spóźnia sama nie wiem co myśleć.

Gość gość
Też mi się tak wydaje.. Na dniach wybiorę się do lekarza ale najpierw dla pewnosci zrobie test :)

Gość gość
Ale jak ty liczysz 4tc ze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki? A dni płodne, a owulacja? Wiesz kiedy była ?

Gość gość
Tak. Wiem, obserwowałam sluz i pomgałam sobie kalendarzem owulacji

Gość gość
No to kiedy była ta owulacja?

Gość gość
Po poprzednim cyklu moglas nie mieć jeszcze owulacji. Za krótkie masz cykle nie wiadomo czy wogóle masz owulacje. A objawy owulacji mogą być mylące. Objawy są a owulacji nie ma. W którym dc twierdzisz ze masz jednak owulacje?

Gość gość
1-5.09 dni plodne 5 owulacja wg kalendarza

Gość gość
Zrób test jeśli od dni płodnych minęło więcej niż 10-12 dni (zakładam, że wtedy współżyłaś)

Gość gość
Chyba zrobie jutro z porannego moczu, jeśli wynik będzie negatywny to chyba jakieś problemy hormonalne...

Gość gość
Zrob test ale nie zrazaj sie jak nie wyjdzie jak ktos wyzej napisal moglas jeszcze nie miec owulacji a i po tabletkach czasami wystepuje zaburzenie cyklu a czasami slyszalam ze przez jakis czas mozna wogole nie miec miesiaczki

Gość gość
Zrobie, jakoś będę musiała przeboleć negatywny wynik. Dziekuj***ardzo za wasze opinie:)

Gość gość
Ja po odstawieniu anty zaszlam dopiero po pol roku wiec troche testow przebolalam choc sa takie co zachodza odrazu roznie z tym bywa wiec nie martw sie na zapas bo to tylko moze utrodniac ale radze tez isc do lekarza zawsze to Cie troche moze uspokoic :)