Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Dlaczego tak jest że zazwyczaj kobieta jest młodsza od mężczyzny

Polecane posty

Gość gość
ale, że co, w związku? nie rozumiem tych twoich wypocin.

Gość gość
taka mentalność polaków, mniej ludzi szokuje np. 20 latka z 40 latkiem niż 40 latka z 20 letnim mężczyzną. poprostu taka polska tradycja, źe mężczyzna musi być starszy, chociaż może nie tradycja ale wiekowe przyzwyczajenie

Gość gość
zazwyczaj sa rowiesnikami

Blebluś. Genetycznie to jak u szczurów każdy samiec byłby zainteresowany każdą samicą w wieku prokreacyjnym :classic_cool:

Gość gość
kobiety chcą kogoś do kogo przyjdą na gotowe i będzie je utrzymywał. 20 letni mężczyzna ? No bez jaj1 mężczyzna to jest po 30.

Gość gość
Ja mam 20 a mój facet 30 i co z tego? Wiek ma jakieś znaczenie w uczuciach?

Gość gość
mężczyźni zazwyczaj dojrzewają ciut później niż kobiety i tak jest u większości gatunków, również u człowieka, stąd od dawien dawna panuje zwyczaj, że mężczyzna jest starszy. To nie ma większego znaczenia, ale tak się utarło.

Gość gość
Bo kobiety szybciej dojrzewają od mężczyzn. Zarówno fizycznie jak i psychicznie. Tak samo dziewczynki łatwo nauczyć czystości i załatwiania sie w nocniku podczas gdy chłopcy do 3-4roku zycia nie sa na tyle inteligentni zeby zrozumieć ze nie powinni walić w majty. Pozniej jest tak samo, dziewczyna w wieku 16 lat moze stac sie odpowiedzialna matka podczas gdy jej rówieśnik to zazwyczaj nieodpowiedzialny gnojek trzymający sie maminej spódnicy. Dlatego lepiej zeby dziecko miela z kimś starszym.

Gość gość
16 latki powinny wiązać się z 30 letnimi mężczyznami taka prawda

Gość gość
faceci lubia mlodsze

Gość gość
Bez przesady 30 latek to dla 16 stary dziad, poza tym jezeli chciałaby sie uczyć to musiałby przez jakies 10 lat ja utrzymywać. Pomijając ze jak facet w tym wieku szuka sobie nastolatki to znaczy ze cos jest z nim nie tak (nie spełnia wymagań rowiesniczek albo szuka sobie naiwnego dziewczątka na wychowanie) i jest traktowany niezbyt poważnie przez otoczenie. Gdybym w tym wieku zaczęła spotykać sie z kimś pod 30 to moi rodzice by go pogonili i tyle. Mam 26 lat ale wyglądam młodziej i coraz bardziej dostrzegam jak faceci 45+ sie do mnie slinią, podrywają i głupio wydaje im sie ze mogą byc dla mnie atrakcyjni a sa dla mnie totalnie aseksualni i załośni. Wiec skończcie marzyć panowie ze poderwiecie młoda laske na stare ciało, różnica 5 lat wystarczy w zupełności.

Gość gość
Odpowiedź jest banalna. Kobiety wolą ustabilizowanych finansowo kolesi ( a prędzej ustabilizowany będzie 30latek niż 20 latek) i druga sprawa, że faceci dojrzewają później, dlatego trzaa brać co najmniej takiego 28-29 letniego niż mieć na karku mentalne dziecko. A faceci, jak to faceci - wolą młode d*py bo młodsza to przeważnie atrakcyjniejsza a na dodatek można jeszcze ją sobie 'wychować'. I pisząc 'młodsza' nie mam na myśli 16 latek, które ledwo co okresu dostały, tylko np. facet 30 + będzie wolał taką 25 latkę niż 35 latkę.

Gość gość
heh mnie nikt sobie nie wychowa :P zbyt dlugo bylam sama, zbyt niezalezna jestem, ciezko mnie zmanipulowac i narzucic swoje zdanie

Gość gość
ja czuje jakas taka sklonnosc do mlodszych facetow, bo sama jestem niedoswiadczona, ci w moim wieku jakby maja za duzo przejsc, zbyt zniszczeni psychicznie... mam 27 lat, w 1 zwiazku, dziewica

Gość gość
Z moich obserwacji wynika, że większość par to jednak rówieśnicy gdzie facet jest straszy o 2/3 lata więc ciężko tu naprawdę mówić o różnicy wieku.