Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszlaMamaUk

Ciaza w UK

Polecane posty

Gość PrzyszlaMamaUk

Witam, jestem w 11 tyg ciazy, mieszkam w uk, lincolnshire. Chcialabym poznac przyszle mamy rowniez mieszkajace w uk, jakie macie opinie co do tutejszej sluzby zdrowia, opieki nad ciezarna itp. Jak wam sie zyje, pracuje, zwlaszcza teraz w ciazy? Zapraszam przyszle mamusie;)

Gość UKMom
jestem w 6 tyg kolejnej ciazy w Uk, juz tu jedno urodzilam

Gość gość
ja jestem w 30 tyg.To moje pierwsze dziecko, wiec nie mam porownania do pl. jak narazie b dobra opieka i polozne. ciaze mam bardzo problematyczna , ze wzgl na to, ze mam dwie ciezkie przewlekle choroby. Ale w uk ze wszystkim daja rade. Nie moge miec cesarki , ani epiduralu ze wzg na ww schorzenia. Przy cesarce moge umrzec i tego najbardziej sie boje. Ze zostawie maluszka. Staram sie byc dobrej mysli i tu lekarze sa lepiej wykwalifikowani ni w pl i maja super sprzet.

Gość PrzyszlaMamaUk
Witam, a gdzie mieszkasz? Ja w lincoln, jak wspominasz opieke i porod w uk? Ja na razie widzialam sie z polozna raz, mialam juz 2 usg prywatne niestety bo tu pierwsze od 12 tyg, a chcialam miec pewnosc ze to nie ciaza pozamaciczna bo wyjezdzalam na 2 tyg do cieplych krajow i musialam miec pewnosc ze wszystko ok. Mnie straszne mdlosci mecza od 6 tyg, wymioty srednio raz dziennie, dopiero dzis jakby troche lepiej w koncu to 11 tydz, mowia ze do 14 tyg mdlosci powinny zniknac, to moja pierwsza ciaza wiec nie mam porownania. A jak ty sie czujesz?

Gość gość
Witam kolejna przyszla mame, zazdroszcze tez bym chciala juz 30 tydz, na razie mam straszne mdlosci, zadnego posilku nie moge normalnie zjesc. Wiesz juz czy chlopiec czy dziewczynka? Ile masz lat? Ja 31 i jest to moja pierwsza ciaza, w uk od 5 lat

Gość PrzyszlaMamaUk
To bardzo dobrze ze trafilas na dobrych lekarzy, juz 30 tydz wiec napewno wszystko bedzie dobrze, ja na razie mialam pierwsze spotkanie z polozna i 2 prywatne scany, puerwszy nhs scan za 1,5 tyg

Gość gość
Hej ja z londynu, jestem w 21 tyg 1.5kg na plusie jak na razie ok ale bez rewelacji widzialam sie 2 x polozna i 1 usg. Bylam w sierpniu w Pl 2 tyg tam mialam 3 dniowe krwawienie bylam u gina powiedziala ze to szyjka i zebym zglosila sie za 3/4 tyg zaraz po powrocie bylam u poloznej i zadnej reakcji na szczescie juz sie nie powtorzylo. Co do wymiotow tez bylo ciezko tak do 14tyg teraz zdarzy sie raz na tydz wiec da sie przezyc mi pomagalo zjedzenie herbatnika zaraz po przebudzeniu jeszcze w lozku pozniej sniadanie i popijalam herbatke imbirowa, glownie to nie dopuszczaj do bycia glodnym chocby po 1 kesie ale co 2/3godz a prace mam fizyczna i jak dotad daje rady choc nie powiem poczatki byly ciezkie jak spac sie chcialo na nonstopie;)

Gość PrzyszlaMamaUk
Witam ponownie, dzis znow mnie mecza mdlosci, na szczescie za 2 tyg lece do polski na tydz, juz doczekac sie nie moge, niestety to bedzie juz moj caly urlop wykorzystany... Termin mam na poczatek kwietnia, kiedy najwczesniej mozna zaczac maternity leave? Slyszalam ze 11 tyg przed terminem....