Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka jak bóle porodowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, Czy zdarzają się Wam bóle miesiączkowe takie mocne jak porodowe? Co wtedy robić? Pozdrawiam,

Gość Nicniepomaga
Mam takie od początku, w dodatku okres u mnie trwa 10 - 14 dni. Skurcze mam takie silne, że nie mogę prawie nic jeść bo mi ciągle jest nie dobrze, siedzę wtedy dużo w WC, do tego mam drgawki, gorączke i oprócz brzucha bolą mnie nogi i kręgosłup, czasem głowa. Tabletki nie pomagają, tylko paracetamol, albo ketonal w zastrzykach. Ale ja mam stwierdzoną endometriozę, więc autorko uważaj. A jak chcesz iść do ginekologa to tylko prywatnie, bo na NFZ nie potraktują Cię poważnie :(

Gość gość
Ja po cc miałam takie miesiączki. Ketonal, aulin, ibuprom, i od nowa ketonal aulin i ibuprom. CO zrobić? Iść do lekarza. Nawet na nfz.

Gość gość
Ja co prawda nie rodziłam, ale od początku moje miesiączkowe bóle były okropne. W szkole średniej prawie mdlałam z bolu, moj maz wzywał karetkę raz, ketonal przestał pomagać a ginekolog z NFZ stwierdziła (miałam 18 lat) "jesteś kobieta i musi Cie bolec". We wtorek miałam usunięta przegrodę macicy i lekarz znalazł ogromne ogniska endometriozy. Jest nadzieja, ze nie tylko zajdę w ciaze ale i miesiączki beda bardziej znośne. Tobie radziłabym iść do lekarza prywatnie, ale takiego polecanego i dobrego. W moim miescie gdy jeszcze mieszkałam w Polsce, u jednego wydałam kupę kasy na zastrzyki i inne leki, a ciąży jak nie było tak nie było, do drugiego (100% wiecej za wizytę) tylko weszłam i zrobiłam usg a od razu mi powiedziała, ze przegroda do operacji i na ciaze nie mam szans.