Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama syna jedynego

Druga ciaza obawy i jak sobie poradzic. Jaka macie roznice wieku?

Polecane posty

Gość Mama syna jedynego

Mam 32 lata i syna 3 lata. Maz jest duzo starszy. W sumie powinnam sie juz decydować na drugie dziecko ale.... No właśnie... Dopiero co troche oddechu zlapie bo mały ma isc do Przedszkola. No i w koncu bym tez chciala jeszcze na wakacje skoczyć w lipcu przyszlego roku, remont dachu zrobic... A juz nie mowie o pracy. W koncu isc do Ludzi. Finanse byly by ok bo mam Działalność a w przyszłości chcialam do jakiejs pracy na etat wskoczyć. No ale albo dziecko albo... Albo rybki albo akwarium Ma ktoras takie rozterki?

Gość gość
Ja miałam, i mam nadal a jestem już w drugiej ciazy. Różnica miedzy dziećmi będzie tylko 18miesiecy. Cieszę sie i lękam jednocześnie. Maz bardzo chciał drugie dziecko. U nas tez duża różnica wieku, a ja po 30.

Gość Mama syna jedynego
No i nie wiem czy jednak sie decydowac skoro chce miec dwoje dzieci Czy czekac rok dwa... Tylko na co w sumie.. Przeciez i tak sie jeszcze zdaze napracować i jechać z dwujka dzieci na wakacje..moze nie z niemowleciem ale ciut wiekszym... Takie mam kurde rozterki.

Gość gość
Decyduj sie ,odchowasz dwoje i spokoj. Zreszta czym bedziesz starsza tym mniej sił. Wiem po sobie.

Gość gość
ja będę miała różnice 2 lata 8 mc Dwie dziewczynki więc jak prezent od losu :-) Żałuje że wcześniej się nie zdecydowałam myslę że u ciebie to jednak już trochę za duża różnica wieku będzie ale rób co chcesz to wolny kraj wolnych ludzi :-)

Gość gość
A umnie 6 lat różnicy. Ale to nie do końca nasza wina; zaczęliśmy starania,kiedy córka miała niecałe 3 latka, po 1,5 roku odpuściłam,bo nie miałam nerwów. No i nie minęło w sumie wiele czasu,a tu samo "zaskoczyło". Nie powiem,byłam dość zaskoczona,bo właściwie już się pogodziłam z tym,że będę mieć tylko jedno dziecko..ale młody ma teraz 3 miesiące i jest kochany,a starsza siostra go ubóstwia i bardzo chętnie przy nim pomaga. :)

Gość gość
A ja mam 9 lat różnicy i bardzo sobie chwale.Z tym,ze ja mam 33 lata.I tak chciałam,miec drugie dziecko do 30.Ja zawsze odradzałam kolezankom na zbyt dlugie czekanie(chodzi mi o wiek rodzicow),bo najpierw chca mieszkanie,prace,domy,wakacje potem stuka 35 lat i zdziwione,ze problem z zajaciem w ciaze itp.Ale to moje zdanie i nikogo nie oceniam.

Gość Mama syna jedynego
Dziewczyny mnie to ta roznica wieku tak jakos nie martwi tylko sam fakt ze ja to chce przeciagac o te dwa lata. Czy jest sens skoro i tak chce drugiego malucha? W koncu maly pójdzie do przedszkola. To przedszkole jest nie daleko. Mam ubrania i sprzety schowane po synu wiec finansowo bym tego nie odczula. Z koleji co mi da czekanie tych dwoch lat? Dziecko podrosnie pójdzie do przedszkola i bede mogla myslec o pracy. Nie mam chwilowo zadnej atrakcyjnej oferty. Juz sama nie wiem. Bije sie z myslami.

Gość gość
A jaka jest roznica wieku między tobą i mężem jeśli można wiedzieć. Bo też jestem w takim związku i nw kiedy zdecydować się na dziecko.

Gość gość
U mnie różnica wieku to 4,5 roku. Na dzień dzisiejszy trochę żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na drugie trochę wcześniej.

Gość gość
U nas pierworodny na 4 lata, za miesiac mam termin porodu. W sumie 4 latek to juz prawie odchoany mlodzieniec, szczerze powiem, ze im bardziej mlody daje odetchnac, to tym mniej sie chce znowu w pieluchy bawic :) Mysle, ze gdybym mogla cofnac czas, to bym o drugim maluchu wczesniej pomyslala - tak po 2 latach. Tez przekladalam dzieciatko przez prace - ale nie warto. Wakacje mozna juz z roczniakiem udane zrobic :)

Gość gość
U nas będzie różnica 1 i 10 miesięcy :-) chcieliśmy różnice góra dwa lata.. Dokładnie jak ktoś wyżej pisal,odchowana dwójka i spokój

Gość gość
A różnica wieku między wami a mezami ile wynosi? Czy jesteście rówieśnikami?

Gość gość
Dasz radę, u nas różnica miedzy dzieciakami niecałe 2 lata. Fartnęło nam się : mamy dwóch chłopaków :) Mąż uradowany :) ja też :) :) . Mamy po 40 lat :)

Gość Mama syna jedynego
Maz jest 8 lat starszy.

Gość gość
No właśnie sie staramy o drugie. Mam syna 2,5 roku i licze ze pojdzie do przedszkola. Wtedy sokojnie zajme sie drugim malcem.

Gość gość
U mnie to 11 lat, ja mam 20 on 31 i tak się właśnie zastanawiam kiedy zdecydować się na dzieciątko.

Gość Jedynaczka4
Mamy już córeczke i jestem w następnej zaplanowanej ciąży.Różnica będzie rok i 4 miesiące. Mam nadzieje że poradzę sobie.Mąż jest wyjątkowym człowiekiem.Wspaniały mąż i tatuś dla naszej córeczki.