Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak go usypać.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam cztero miesięcznego synka do trzeciego miesiąca zasypiał sam. O 19 miał mycie potem cycek i do łóżeczka spac. Zasypiał sam bez żadnego kołysanka i marudzenia. Teraz cos mu sie poprzestawiało, jest mycie cycek w tym czasie zasypia przy nim trzymam go długo do póki mi ręka nie zamilknie , potem staram sie go delikatnie odłożyć, i tu zaczyna sie koszmar. Wierci ,sie jęczy , kręci głowa, wypluwa smoczka moze to tak trwać ze 40 min. Dodam ze w tym czasie kołysze go czego wcześniej nie robiłam ( spi na kocyki biorę za bok i go bujam żeby sie uspokoił ) wiem ze nie powinnam bo bujac ale jestem juz tak wykończona ze zrobię wszystko by zasną , usypianie to jedna wielka meczarnia. Co mu sie poprzestawiało ? Czy tez macie podobnie ? Moze jakieś sposoby na usypianie.

Gość gość
mój tez ma 4 miesiące, też zasypiał sam bez żadnego problemu, a teraz każde usypianie to jakaś masakra, wypluwa smoczek, wierci się, płacze, stęka, wiem że nic mu nie jest, najedzony, ma sucho, dziąsła posmarowane żelem, a mimo to ciągle coś, więc może to taki etap

Gość gość
Możliwe. W dzien nie mam tego problemu kładę sie z nim i zasypia moment. Mam nadzieje ze to mu minie.

Gość gość
Możliwe. Mam nadzieje ze to mu niebawem minie.

Gość gość
Ty masz cycki? Bo normalna szanująca się kobieta ma piersi...

Gość gość
Może nie jest jeszcze śpiący i dlatego nie usypia spróbuj go kłaść troszkę później

Gość wifigdańsk
ej ty go zawijasz w kocyk i bujasz niczym piłkę? a nie wiesz ze tak naprawde to rzucanie dzieckiem? bedzie miał syndrom dziecka potrząsanego.lepiej popracuj nad swoją cierpliwoscią,dziecko tak ma,niezawsze jest tak jakbysmy chcieli ale to nie znaczy zeby wychodzic z siebie. "Dodam ze w tym czasie kołysze go czego wcześniej nie robiłam ( spi na kocyki biorę za bok i go bujam żeby sie uspokoił ) wiem ze nie powinnam bo bujac ale jestem juz tak wykończona ze zrobię wszystko by zasną , " (pis. oryg.).

Gość gość
Po pierwsze nie zaczyna sie słowa od ej a po drugie nie zawijam go w kocyk tylko pod nim spi czytanie ze zrozumieniem sie kłania noi po trzecie nie potrząsam nim tylko go bujam .

Gość gość
Ale czemu chcesz go usypywac? Najpierw musisz zasuszyc potem pokruszyc i usypac ile tam potrzebujesz.

Gość gość
Zasłużyć ? Na co przecież do tej pory sam zasypiał. Widać Ty nie masz dzieci i nie znasz tego uczucia kiedy, chce juz spac ale nie bedzie bo oczy ma małe i widzę że chce spac ale nie śpi.