Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie płuc,dziecko dostało skierowanie do szpitala,zalamka.

Polecane posty

Gość gość
a dziecko autorki miało? skąd wie, że to nie podobny przypadek dzieci z białaczkami zawsze maja infekcje i to często poważne nie twierdzę, ze na pewno ma, ale lekarz z pogotowia może wiedział co robi ale tu stado matek wiedzących lepiej

Gość gość
Odnośnie lekarzy z pogotowia.Kilka lat temu właśnie taki lekarz ( lekarz medycyny sportowej) uratował dziecko mojej siostry.Wcześniej była na dwóch prywatnych wizytach u pediatry,który diagnozował lekką infekcję.Którejś nocy ta lekka infekcja zaczęła się przeradzać w sepsę.Lekarzowi na pogotowiu wystarczyło parę chwil,żeby zorientować sie co się święci.Jak widać nie zawsze pediatra wie lepiej.

Gość gość
Nie histeryzujcie !! nie zyjemy w epoce kamienia łupanego jak cos bedzie nie tak to autorka zaiwezie dziecko do szpitala

Gość Tasmanska
Mojego meza mala kilka raz lezala "sama " w szpitalu, również w tym wieku i co? i zyje, ma się dobrze, beztraumowe dziecko. Nie pierdzielcie się z tymi wychuchanymi dzieciatkami , bo tylko kaleki z nich robicie. Jak musi zostać to musi zostać i koniec dyskusji ,a nie cackacie się. Ma się sluchac , musi dawac się badac, przyjmować lekarstwa i basta . Dziecko NIE ma prawa glosu w temacie leczenia !!! Ma się wręcz przymknąć i z pokora wykonywać lekarzy polecenia BO TAK!!

Gość gość
nie bądźmy wulgarni, trzeba trochę empatii, dzieci są bardzo wrażliwe, ale oczywiście, nie powinnismy zważać na żale dziecka, tylko na jego zdrowie i sposób leczenia mój syn miał zapalenie płuc i byliśmy w szpitalu, tylko on gorączkował tak strasznie, ze niczym nie dało się zbić, a potem rzygał krwią, bo tak mu krzepliwość spadła przez leki non stop podawane i gorączkę i samą infekcje, która tak się powikłała pogotowie nas zabrało do szpitala, bo stan był już beznadziejny, a stało się tak tylko przez jedną noc

Gość gość
I co autorko? Założę się,że nawet jakby leczenie domowe się nie powiodło, to i tak się nie przyznasz.

Gość gość
Tasmańska, mimo,że cie nie trawię głupia prukwo, to akurat wyjątkowo w tej sytuacji masz trochę racji.

Gość Margareeeettkaaaaa
TYPOWA mamuśka! Typowa. Zawsze uwierzy temu lekarzowi, co DLA NIEJ jest wygodniejsze. Dziecko z zapaleniem płuc, wtórnym, powinno być monitorowane, być pod pulsoksymetrem. Codziennie, ew co 2 dni mieć wszystkie badania, sprawdzające wszystkie narządy, a także oceniające ryzyko sepsy czy stanu septycznego. Tego nie da się zrobić w warunkach domowych Nieodpowiedzialność i tyle

Gość gość
Margaretka, nie przetłumaczysz. Lekarki z kafe jej nagadały,a przecież łone takie mundre, to co będzie się słuchac lekarzy?

Gość gość
jeszcze ja z 11.18 ku przestrodze wcześniej dziecko badane było przez 3 lekarzy, bo mi się zwyczajnie jego infekcja nie podobała (trudno szukac tu plusów), ale na moje oko, nie był to zwykły katar, wywróżyłam szkarlatynę, i to musiałam wieczorem lekarza na siłę do domu wzywać, który był rano, bo młody dostał wysypki w pachwinach i na szyji, a ze raz już miał ta szkarlatynę to nietrudno było mi zobaczyć, ze to to samo lekarka przyjechała i stwierdziła, ze faktycznie, szkarlatyna jest, dała antybiotyk, za dwa dni zaczął kaszleć, co przy szkarlatynie nie jest możliwe, wiec następny niepokój, wizyta u 4 lekarza, wysłuchała cos w płucach, dała skierowanie na rtg płuc, był wieczór, wiec na rano, rana nie doczekaliśmy, bo o 6 zawiozło nas pogotowie do szpitala, z krwawieniem z nosa, wymiotami krwią i gorączką 42 stopnie niby banalna infekcja, lekki kaszel i proszę, o mało mi się dziecko nie wykończyło

Gość gość
moment chyba autorka sama sobie nie powiedziała, że dziecko można leczyć w domu. Chyba powiedział to lekarz medycyny. Tak lekarz medycyny a nie kwoki z kafe.

Gość gość
ale jeden lekarz dał skierowane, ale pani wielka czekała na potwierdzenie swojej teorii u innego, i się doczekała

Gość gość
I jak tam autorko z córka? Jest lepiej?

Gość gość
ale jeden lekarz dał skierowane, ale pani wielka czekała na potwierdzenie swojej teorii u innego, i się doczekała x Ale u lekarza a nie u kwok z kafe, które już przepowiedziały, ze będzie tak i siak. Przypomnę u lekarza, człowieka, który skończył 6 lat medycyny, odbył staż, zdał LEP, praktykował zapewne kilka lat i uwaga: POSIADA PRAWO DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA. W przeciwieństwie do kwok z kafe.

Gość gość
Gdyby autorka nie pojechała z dzieckiem do opieki nocnej (nie pogotowie, bo na pogotowie jeździło się 100 lat temu, teraz to opieka nocna i świąteczna przyjmuje pacjentów) tylko wezwała lekarza do siebie to pewnie ten topik byłby nie potrzebny.

Gość gość
być może pytanie tylko co z dzieckiem autorki ba raz się uda, a raz nie bywa różnie

Gość Margareeeettkaaaaa
"x Ale u lekarza a nie u kwok z kafe, które już przepowiedziały, ze będzie tak i siak. Przypomnę u lekarza, człowieka, który skończył 6 lat medycyny, odbył staż, zdał LEP, praktykował zapewne kilka lat i uwaga: POSIADA PRAWO DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA. W przeciwieństwie do kwok z kafe. xxx ja posiadam i dyplom lekarza i prawo wykonywania zawodu i z uporem maniaka twierdzę że matka jest nieodpowiedzialna. Czekała na opinie lekarza, która będzie jej wygodna i się doczekała. Jako lekarz nigdy w życiu nie podjęłabym się leczenie takiego zapalenia płuc u swojego dziecka w domu z conajmniej kilku powodów. Pierwszy podstawowy: jeśli wystąpi ostra niewydolność oddechowa (a bo to raz taką widziałam?) w warunkach domowych nie zrobię nic, a karetka może nie zdążyć nawet z bazy wyjechać, a co dopiero uratować dziecko. Za dużo widziałam...

Gość gość
Autorka nie pisze, bo już pewnie siedzi w szpitalu

Gość gość
Tasmanska, ty masz dzieci? masz moze spora wiedze ale zero empatii. Jestes bardzo nieprzyjemna osoba.

Gość gość
Mam pytanie córka ma 2 razy dziennie nebbud do inhalacji -pierwszą miała około 17 dzisiaj czy moge jej jeszcze przed spaniem zrobić tak po 20 , niedopytałam mój błąd . Córka juz 2,5 tyg jest chora zapalenie ucha antybiotyk od zeszłego czwarku Amotaks 2razy 5 ml (500), ale tak starsznie kasłała że byłam dzisiaj u lekarza zmiana antybiotyku bo ucho nadal czerwone na klacid plus nebbud bo z przodu słychac szmer a na plecach nie bo ją oklepuję .

Gość gość
Tu autorka. Dziewczyny weźcie się opanujcie co niektóre. Nie każde dziecko od razu od zapalenia płuc na oiom-ie laduje. Mała juz dużo lepiej, dostaje jeszcze antybiotyk,gorączki juz w sumie nie ma.Mlodsza się nie zarazila,moja mama Juz przyjechała i jest ok. Dzięki dziewczyny za pomoc,a tym jadowitym radzę może pobiegać żeby się odstresowac. :P

Gość gość
Nowe szczepy wirusa grypy i pałeczek gruźlicy są na tyle zjadliwe że rozkładają błyskwicznie ściany układu oddechowego i jelita, a oprócz tego uszkadzają nerki i serce.

Gość gość
Szkoda,że ty nie poszłaś pobiegać tylko tu jęczałaś jak poparzona.Pozdro dla męża idioty i lenia śmierdzącego

Gość gość
Leniem i idiotka to chyba Ciebie trzeba nazwać :P

Gość gość
Najgorzej będzie w Październiku. Wtedy zachorowalność pośród dzieci jest największa.

Gość gość
Koleś spierdolił a frajerka niech się martwi co z dzieciakami hahaaaa

Gość gość
Oooo juz sie wsciekle suki zlecialy i ujadaja bo ci jednak dziecko nie zeszlo, obylo sie bez szpitala i mala dochodzi do siebie. Do budy suczydla.

Gość gość
No idź do budy, idź.Twój gach już czeka tam na kopulację