Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pochwa po porodzie

Polecane posty

Gość gość

jestem dwa tygodnie po porodzie , miałam nacinane kroczę i dodatkowo pękło. Wczoraj pierwszy raz odważyłam się zobaczyć w lusterku jak to wygląda i rozpłakałam się na sam widok. Wejście do pochwy jest olbrzymie .... Myslicie że jeszcze się zregeneruje czy tak juz zostanie. Dodatkowo spróbowałam włożyć palec do pochwy i NIE MOGĘ . napotykam jakby jakąś kulke na cały otwór i palec mogę włożyć tylko z boków tej kulki a nie normalnie jak zawsze prosto. Wiecie o co chodzi ??

Gość gość
Nie grzeb w środku tylko odczekaj do wizyty kontrolnej u gina po połogu.

Gość gość
przynajmniej jesteś ciasna :D

Gość gość
jak cos cie niepokoi to zgłoś się do ginekologa on ci powie czy wszystko jest ok.

Gość gość
Ta kula to pewnie obniżona szyjka macicy. Nie grzeb tam i daj sobie czas na regenerację. Co najmniej trzy miesiące.

Gość gość
Autorko ja rodzilam 2 razy, raz sn i raz cc i za kazdym razem jak sie po ogladalam, to widzialam pobojowisko, a dzis wygojone wyglada calkiem inaczej. Nie wkladaj palcow do srodka, mozesz miec infekcje! Po pologu idz do gina i jesli nadal bedzie cos Ci przeszkadzalo we wlozeniu palca to mu o tym powiedz. I nie martw sie na zapas. Moje krocze ze szwami i siniakami to byla jazda. A rana po cc to juz kosmos. Sinaki na dokladke. Poza tym cwicz kegla. Jak nie popuszczasz moczu i normalnie sie zalatwiasz to wrocisz do siebie ;)

Gość gość
a co bylo z rana po cc, ze kosmos?