Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie czy jedna torba do szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Jak jest waszym zdaniem wygodniej? lepiej miec osobno rzeczy dla siebie i dziecka czy wszystko w jednej walizce?

Gość gość
W moim szpitalu nie wolno swoich rzeczy dla dziecka,więc miałam tylko pieluchy. Więc dla mnie jedna torba, ale wychodziłam z dwiema, do tej drugiej w której mąż przyniósł rzeczy dla dziecka wyniosłam rzeczy, które odnosili mi w trakcie pobytu, bo okazało się że w sumie spędziłam w szpitalu 8 dni, jednorazówki kosmetyków się pokończyły i mąż donosił szampon,odżywki,balsamy, lakier do paznokci itp

Gość gość
To zależy co potrzebujesz dla dziecka, jeżeli wszystko to dwie torby będą wygodniejsze, jeżeli tylko np pieluchy to spokojnie jedna wystarczy. Potem na wyjście mąż przywiezie ubranka dla dzidziusia i tyle :)

Gość gość
mąż donosił szampon,odżywki,balsamy, lakier do paznokci itp x poza szamponem - must have na porodówce :P

Gość gość
Na porodówce jest się kilka godzin. Później leży się na oddziale i nie widzę powodu żeby być zapuszczonym. Po porodzie byliśmy w szpitalu 5 dni, mieliśmy salę komercyjną, w tym czasie mieliśmy 11 różnych gości ( niektórych ponad raz), dbałam więc o siebie jak zawsze. Np. mam długie włosy i specjalna odżywka i pianka to dla mnie musi have

Gość gość
Niektóre kobiety dbają o siebie zawsze: przedwczoraj pomagałam kuzyce znieść jej torbę ze szpitala do auta (fałszywy alarm porodowy), nie miała ciuchów dla dziecka, a jej torbę ledwo uradziłam, a na codzień non stop dzwigam 14 kilo synka.

Gość gość
Odżywkę do włosów czy balsam do ciała w pełni rozumiem, ale lakier do paznokci to jak dla mnie przegięcie. :classic_cool:

Gość gość
Wiesz co, zyczylabym każdej kobiecie tylko kilku godzin na porodowce i potem sił żeby się balsamowac i nakładać piankę na włosy :D

Gość gość
Ciekawe gdzie ty te paznokcie malowalas? Jakbys mi na sali wyjela lakier zeby inni, w tym noworodki wdychaly aceton to bym cie autentycznie uderzyla.

Gość gość
Ja biore dwie, a raczej trzy torby. Jedna mala na porodowke z dokumentami, woda, jakimis przekaskami, kapciami i koszulka na przebranie, aparatem, telefonem. Druga na okres poporodowy - ciuchy dla mnie, srodki czystosci reczniki, kapcie pod prysznic, ciuchy na wyjscie, cos do czytania. Trzecia reklamowke zostawiam w domu z ciuszkami dla malenstwa. Maz ja dowiezie, jak bedzie nas ze szpitala odbieral. Niedlugo zobaczymy czy sie sprawdzi ten system :)

Gość gość
Ja mam jedną torbę. I spokojnie wszystko zamieścilam, dla siebie, dziecka, nawet klapki czy wodę dla męża. Głupio muszą wyglądać mamuśki dzwigajace 2-3 torby do porodu. To nie wakacje (zresztą na wakacje tez zawsze mam 1 torbę lub plecak). Nie przesadzajcie

Gość gość
A ja robiłam sobie żele na położniczym... i nie lubię takich konfabulantek co niby malują sobie paznokcie na sali kilkuosobowej. Może nie uderzyłabym matki ale powiedziałabym jej parę słów do słuchu, jakby nie pomogło lakier mógłby skończyć w koszu na śmieci.

Gość gość Klaudia
ja mialam dwie torby, dla siebie i dla małego .. jest wygodniej i nie musisz przebiersc 10min aby cos znalesc:)