Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brzydcy ludzie są gorzej traktowani?

Polecane posty

Gość gość

Ja tego nie zauważyłam,no moze w podstawówce ale to tez rzadko z powodu wygladu , raczej nieogarniecia (przymulone" kujony") . Brzydcy często powtarzają że coś poszło nie po ich myśli z tego powodu. Uważam że przesadzaja i próbują obwiniać świat tylko dlatego że są nieszczęśliwi i gorzej im coś wychodzi. po.prostu nie sa wystarczaajaco zmotywowani. Ilu ludzi jet pieknych? Jeden na tysiac czy nawet 10tysiecy. Reszta jest zadbana /wylansowana (albo i nie )co az takiego wrazenia nie robi. Chyba ze na malolatach w tym 2 przypadku. Ja czasami mam tak ze ktos mi sie nie podoba,irytuje mnie wyglad i zachowanie i wtedy moge byc niemila ale nie utrudniam niczego. Ostatnio też szłam smutna , ileś osob zupełnie obcych (głownie mezczyzni) pytali czemu i pocieszali. To było słodkie.powiedziałam koledze a on na to, "gdybyś była brzydka to by Cię jeszcze dobili". Nie sądzę tak bo wiele zależy od nastawienia moim zdaniem. pelno jest nieurodziwych osob a jednak lubianych. no i też dużo ludzi jest życzliwych A Wy co myślicie?

Gość gość
brak urody czasami odbiera pewność siebie, jak jest się wrażliwą osobą i ktoś źle oceni twój wygląd to wyprowadzi cię z równowagi. nie masz motywacji bo i tak nikt nie docenia tego jaka jesteś. brzydcy są gorszą kategorią. ty sama jako kobieta dobijasz brzydali i brzydalki, taka natura

Gość gość84
Trochę tak jest. Człowiek na podstawie wyglądu drugiej osoby dokłada do niej szereg cech, które niekoniecznie muszą mieć cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Potem nie koniecznie łatwo jest to odkręcić. Z drugiej strony, za swoje niepowodzenia też trzeba na coś zwalić winę - często tak jest najłatwiej i ludzie tak robią. Jeśli ktoś jest "brzydki" to wtedy to pierwszy i najbardziej oczywisty powód. A przykład który podałaś - Twój kolega ma rację :P

Gość gość
hej posłychaj sobie tego o tym temacie www.youtube.com/watch?v=r8jnaZ940d8 raczej chodzi o postrzeganie "siły" u innych bardzo często to te ktore były na wstępie brzydkie sa wybierane jako te pierwsze i lepsze, kwestia przełamania lodów

Gość gość
"brak urody czasami odbiera pewność siebie, jak jest się wrażliwą osobą i ktoś źle oceni twój wygląd to wyprowadzi cię z równowagi. " prawda 100 procent, ludzie sobie nie zdają sprawy jak bardzo mogą kogoś skrzywdzić tylko słowami...

Gość gość
Niestety ale wygląd fizyczny determinuje ludzi do poznania kogoś lub nie. Odchodząc się od pojęcia "brzydki" a zastępując je inaczej wyglądający albo wyglądający nietypowo. Jak traktowała byś kogoś autorko z tatuażami, koczykami? Czy taka osoba mogłaby pracować z dziećmi? Co uważała byś o takiej osobie patrząc tylko na nią? Większość tych miłych ale brzydkich osób byśmy my ludzie nie poznali gdyby nas do tego sytuacje nie zmusiły np siedzenie razem w ławce w szkole czy wspólne projekty albo studia. Ja gdyby nie studia gdzie było pełno ładnych dziewczyn nie rozmawiałby nigdy z dziewczyną tak ładną nigdy nie byłbym na domówce, nigdy by mi dziewczyna nie siedziała na kolanach itd. Ludzie brzydcy są albo traktowani gorzej głównie mężczyźni albo wspierająco głównie kobiety. Ładnym ludziom dopisuje się głównie dobre cechy. Zobacz w bajkach źli są zawsze brzydcy a dobrzy ładni.

Gość gość
Twój kumpel ma rację. Ładni mają w życiu lepiej. Ja jestem brzydka i mogę to potwierdzić na własnym przykładzie. Brzydale zawsze będą wyśmiewani i poniżani. W moim przypadku tak jest od podstawówki. Wtedy dzieciaki nie chciały ze mną siedzieć w ławce, bo byłam brzydka i miałam zeza. W gimnazjum każdy się mnie brzydził. Czasy liceum to okres mniej oficjalnych docinek. Na studiach nikt nie kryje niechęci do mnie. Nie jestem jakimś zadufanym w sobie bufonem ale nadal mam zeza, jestem niska i mam dziwne proporcje twarzy. I jestem pewna, że gdybym szła smutna ulicą to żaden facet by mnie nie pocieszał, a jeszcze by mnie wyśmiali.

Gość gość
ale pitolicie jak chcesz już sfere kultury to zobacz na ang. film enigma tam też były te dwie dziewczyny mega ładna i brzydka, ta pierwsza okazała się pechową zobacz na google jak nie działają linki http://i164.photobucket.com/albums/u36/PicturesOfThem/ScreenCaps/Kate/KatesEnigma-1.jpg http://serialeifilmy.tv/zdjecia/film/3301/1368212294_28_full.jpg

Gość gość
Ta blondyna z krwisto czerwono umalowanymi ustami jest mega ładna? to ja mam dziwny gust bo mnie kompletnie się nie podoba.

Gość gość
A niby która z tych kobiet jest brzydka? A po drugie życie to nie film. Brzydale mają przesrane i taki jest jest niestety fakt. Myślę jednak, że gorzej mają brzydkie kobiety.

Gość gość
ludzie, ktorzy w siebie nie wierza sa gorzej traktowani wg mnie wystarczy o siebie zadbac nie oceniam ludzi po urodzie ale zwracam uwage na schludnosc

Gość gość
Jeśli kobieta jest naprawdę szpetna to nawet makijaż i ładne ubrania jej nie pomogą.

Gość gość
gust jest sprawa indywidualna;) nie rozumiem dazenia do bycia najpiekniejsza/szym to nie jest realne, nie istnieje kobieta podobajaca sie wszystkim mezczyznom, co jest dla mnie brzydkie nieciekawe moze byc ladne dla Ciebie;) zadbanie o sobie , schludnosc jest dobrym dzialaniem nie mamy do zaoferowania tylko wygladu zewnetrznego , liczy sie tez to co mamy w glowie, w sercu

Gość gość
"nie istnieje kobieta podobajaca sie wszystkim mężczyznom" wszystkim to może nie ale są takie co mogą się podobać np. wszystkim normalnym (bez otchyłów na tęgą, chłopowatą itd.) z danego kraju/kultury...

Gość gość
Faceci i tak prędzej pomogą ślicznej niż brzyduli.

Gość gość
DO: DefektSpołeczny Ja stwierdzam jedynie fakt :P Wystarczy nieco poobserwować ludzi. Jasne jest to, że piękna kobieta zawsze znajdzie pomoc(chociażby przy wniesieniu ciężkiej walizki do pociągu. Brzyduli nikt nie pomoże w takich sytuacjach.

Gość gość
Naprawdę brzydkim ludziom nawet make up nie pomoże.

Gość gość
KAZDA kobieta ma to magiczne coś w sobie bez makijażu, wystarczy to odkryć i tyle

Gość gość
Potwierdzam. Ja jak byłem ładny to byłem dobrze traktowany, życzliwie, milo i w ogóle. Każdy chciał ze mna przebywać. Odkąd zmasakrowali mi twarz i wyglądam jak gowno wszyscy są wredni, chamscy, nikt mnie nie lubi itd. Chce się przez to zabić.

Gość gość
Większość jest bardzo prymitywna, tylko autorka posta jako ta ładna tego nie dostrzega. Jakby była brzydka byłaby traktowana jak świeża rzadka kupa. Ona nawet nie musi tego dostrzegać. Po co? W końcu jest atrakcyjna.

Gość gość
tak .maja gorzej

Gość gość
Make up i ładny strój nie pomoże na asymetrię twarzy, zbyt wysunięta żuchwę, krzywe, krótkie nogi i tak dalej.

Kwestia nastawienia :D :D :D nie widac nie masz zielonego pojęcia o brzydkich i nie mam zamiaru się wyklucac bo i tak wiecie lepiej

Gość gość
Serio jako brzydki czujesz się tak samo z***biscie jak piękny? Jestes pewny na 100 procent???

Gość gość
a ja unikam przystojnych mężczyzn, mimo, że sama uważam, że jestem ładna. Po prostu widząc takiego mężczyznę przypisuję mu kobiece cechy:) Nie jest dla mnie męski, unikam tez cwaniaków którzy są zbyt pewni siebie dzięki swojemu wyglądowi. Wiem, że kobiety też takie potrafią być i wiem, że również są nielubiane. Mam koleżankę, któa uważa siebie za ósmy cód świata mimo, nie jest zbytnio ładna jest przeciętna, ale... To jest kokietka która lubi szpilki, mini specjalnie porusza się w koci sposób i strzela wzrokiem prowokując płeć przeciwną. Wysyła sygnały że jest chętna zawsze i wszędzie i z każdym.. dosłownie. Faceci odbierają ten sygnał i szybko nawiązują z nią kontakt, dalej już idzie bardzo gładko. A jacy faceci sa pomocni wtedy fiu fiu fiu :) Także nie trzeba być pięknym, wysarczy być łatwym ha ha ha :) A wracając do mężczyzn, facet to ma być facet a nie jakaś piękność :) To ja się mam czuć przy nim piękna :)

Chyba się źle wyraziłem chcialem napisać że autorka nie ma zielonego pojęcia jak żyją brzydcy Brzydkich nie ma wiele tak naprawdę i nie jest proste życie brzydkiego człowieka zdarzają się przykre sytuację np nasmiewanie brak znajomych przeważnie o miłości i seksie nie wspomnę popadanie w choroby psychiczne

Gość gość
Co za durny temat. Nie ma brzydkich ludzi. Każdy ma swoją urodę. Mogą być tylko ludzie zaniedbani. Ja osobiście gorzej traktuję plastikowe lale nie dlatego, że im zazdroszczę plastiku wręcz przeciwnie, że się szpecą na własne życzenie.Zakładają maski nienaturalności wiem z góry,że to osoby małowartościowe i podnoszą tym swą wartość.

są są poprostu nie zawiele ich jest np jeden facet z którym lerzalem w szpitalu on miał zniszczoną twarz przez raka a dokładnie 4 facet bardzo sympatyczny ale co z tego po tym wszystkim żona go zostawila zamiast wspierać dobrze że chociaż zostały mu córki zresztą bardzo ładne

Gość gość
Brzydotę spowodowaną chorobą nie można oceniać. To dar od losu, który ma nauczyć innych pokory do życia.