Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazlegodzieckamama

Niegrzeczne dziecko bardzo

Polecane posty

Gość mamazlegodzieckamama

Moja 4 letnia Angelika jest bardzo niegrzeczna nie daje już sobie z nią rady. Ciągle biega po całym domu i krzyczy rozrzuca wszystkie rzeczy gdzie tylko wlezie!! Mam jej dość i nie wiem co dalej robić. Babcia mówi że trzeba jej głowe przed snem solą posypać ale to chyba nic nie da a dziadek mówi że na takie dzieci to tylko pasek skórzany. Kogo posłuchać? Moge soibe z nią poradzić?

Gość gość
Przyłoż jej paskiem, to się uspokoi.

Gość gość
gdzie bic dziecko?

Gość mamaangeliki
sol ma pomoc odczynic urkoki na dziecko

Gość gość
Może nie bij, tylko zagroź że dostanie paskiem jak nie przestanie rozrzucać rzeczy. Bo to że dziecko jest *****iwe, to normalne.

Gość gość
4 latke pasem bic ?? Porzadny klap tak ,ale nie pasem bo zrobisz jej krzywde

Gość gość
Dziecko krzyczy i jest niegrzeczne bo ty jestes beznadziejną matką. Chcesz jeszcze je bić za swoja nieudolność???

Gość mamaangeliki
Jestem dobrą mamom nie obrażajcie mnie. Nie robie jej nic złego jescze tylko poytam jak sobie poradzić!!!! Mówie do niej tłumacze ale ona jakby nie rozumiała słów

Gość gość
Dobry rodzic potrafi wychować dziecko bez bicia.

Gość lewacki eurorzecznik
Nie wolno dawać klapsa dzieciom. Jest to niezgodne z prawem.

Gość gość
Prowo, zeby dostac sie na beke na fejsie ;-)?

Gość mamaangeliki
Ale nikt mi nie udowodni czyli czasami klapsa dać moge!!

Gość gość
Widać że same nie macie dzieci i nie wiecie jak to jest mieć z nimi problemy!! Je jestem dobra dbam o nią i zrobie dla niej wszystko ale kiedy ja sprzątam ona robi bałagan!! Ile tam można?? Nie chce jej robić krzywdy nie jestem głupia ale jakoś dotrzeć do jej rozumu żeby wiedziała że tak nie wolno robić!!!

Autorko zauważyłam w różnych domach, że na okrągło leci TV i dzieci od malutkiego chowają się w takim hałasie non-stop. Po za tym rodzice podając im słodycze na potęgę również powodują, że dzieci są nieznośnie i często z tego powodu są niejadkami.

Gość gość
też myślałam że to nie może być prawda ale ona ciągle mi o tym opowiadała i że jej koleżanki za młodu tak robiły i jeszcze inne dziwne rzeczy. Może powinnam z nią iść do psychologa?

Gość gość
No tak, ja nie mam dzieci, ale sama byłam dzieckiem i nikt mnie nigdy nie bił. Bite dzieci wyrastają na tępych oszołomów.

Gość gość
Jak matka ułomna to i dzieciak przygłupi :D

Gość mamaangeliki
nie obrażajcie mnie ani mojego dziecka!!! nie jesteście rodzicami i nie wieciem jak to jest wiec nie udzielajcie sie!

To normalne, że dziecko w wieku 4 lat bawiąc się biega po domu i krzyczy. Nawet 6 latki są rozbrykane. Jeśli sól to chyba, że egzorcyzmowana ale nie sądzę, aby kilkuletnie dziecko było przecież opętane. Nie stosowałabym na niczego świadome dziecko żadnych zabobonnych rytuałów. Takie działania otwierają go na działanie złego ducha. Po prostu trzeba wyciszać dziecko i mniej TV i słodyczy i dużo cierpliwości.

Gość gjrcjfjrjfjrjrj
Moja kuzynka tez miała takiego małego wariata co to nie słuchal, latał po całym domu i zwalał wszystko na podłogę, psuł. Dopoki nie wpadl w biegu na dziadka który niósł dzbanek z gorąca kawa.. Skończyło sie poparzeniem znacznej części szyi, ucha, klatki piersiowej. Pare tygodni spędził w szpitalu i sie uspokoił. Z dwojga złego chyba lepiej nakrzyczeć albo przylać niz czekać aż sama sie przekona dlaczego powinna słuchać sie rodziców.