Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niania ktora szuka pracy

Polecane posty

Gość gość

Mamy nianię fajna i ok. I mam dość ciągłego zamartwiania się ze szuka i pójdzie do legala. Juz nas jedna zostawiła.bo poszła do sklepu. Chyba od razu powiem następnej ze albo albo. Mam zły okres w pracy i nie chce mi się latać nowej szukać.

Gość gość
Piszesz bez składu. Chodzi Ci o to, że opiekunki od Ciebie odchodzą do legalnej pracy? Dziwisz im się? Przestań zatrudniać na czarno to problem zniknie.

Gość gość
Chyba wezme jakąś babcię bo młode ciągle ida.wpierw błagając o zajęcie bo kasy brak a bezrobocie takienze sto podań na etat w mięsnym. Błagając płaczą bo kasy brak albo maz nie daje a potem normalnie odchodzą. Ja pracuje na pol etatu i daje pol pensji na czarno.na wiosce mieszkamy i tu praca to cud.nawet na nianię.

Gość gość
Mieszkańcy w dziurze.Podlasie.tu 5zl do dziecka trzy lata i pol to ładna stawka.za rączkę pójdzie i nocnikowe juz jest.fajny malec.zabawny.nie trzeba nosić. Ja poszlam do nowej pracy i nie dalam go do przedszkola bo nie mam nikogo na chorobę.

Gość gość
przestan prowokowac idiotko:D Mieszkalam na podlasiu, mam tam rodzine i nie znam nikogo kto zarabialby 5zl na godzine za opieke nad dzieckiem:O Moja siostra mieszka na wsi i placi 8zl za h emerytce.

Gość gość
Tyle u nas dają. Nieważna kwota.moje dziecko ma dość ze ciocię sobie ida.to nie pies.

Gość gość
sama traktujesz swoje dziecko jak psa skoro opieke nad nim wyceiasz na 5zl:O chyba za wiele dla ciebie nie znaczy, bo ja bym sie wrecz bala powierzyc dziecko osobie, ktora bierze takie smieszne pieniadze za opiekowanie sie dzieckiem. I jeszcze jedno co ma znaczyć: "Chyba od razu powiem następnej ze albo albo."? Powiedz sobie, a i tak kazda normalna opiekunka zrobi co bedzie chciala:D z toba nie wiaze je zadna umowa, wiec swoje albo albo mozesz wsadzic:D Zreszta dziwisz im sie, ze wola isc do sklepu gdzie dostana wiecej pieniedzy i godzin? Ty i twoja stawka to tylko przejsciowy etap, nikt nie bedzie na stale pracowal za psie pieniadze.

Gość gość
Prawda.moja mama ma dwa lata do emerytury.to kupie czasu.co ja zrobię

Gość gość
moja znajoma placila AZ 5 zl w wielkopolsce niani. Dzieckiem zajmowala sie od 6 miesiaca zycia do 3,5 roku. po min. 8h dziennie

Gość gość
ale kiedy tyle placila? bo jeszcze kilk lat temu to bylo malo, a nie nedznie jak dzisiaj:O poza tym mozna znalezc taka osoba nawet za glodowa stawke np. ktos majacy rente czy bedacy na zasilku, ale to sie rzadko trafia, bo przewaznie ludzie wola pracowac nawet na umowe zlecenie, ale 8h dziennie (u autorki 4 tylko) i za wyzsza stawke. Naprawde to takie dziwne?

Gość gość
to bylo od 2011-2014. W ost. roku kobieta brala na reke 7 zl.