Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAutrorkaMama

do Mam 3 miesiecznych dzieci

Polecane posty

Gość gośćAutrorkaMama

Czy na spacerze wyciage czasem dziecko z wozka i nosicie ma rekach? Np jak placze lub tak poprostu gdzies w parku czy na rynku zeby poglodalo sobie troche swiat? Spotkalam sie z opinia ze to za wczesnie zeby takie dziecko wyciagac z wozka... dlatego pytam jak to jest u Was:)

Gość gość
tak wyciagam, troche głupie te opinie, na co jest za male to nie noworodek

Gość gość
ja mojego 6-tygodniowego synka wyciągam jak się denerwuje leżąc :)

Gość gośćAutorkaMama
No ja niestety spotkalam sie z glupimi uwagami ze takiego dziecka nie nosi sie na dworze... dzieki za odpowiedzi, ciesze sie ze to normalne bo juz zaczelam sobie wyrzucac co ze mnie za matka :)

Gość gość
Ja tez wyciagam. Czasem zamiast wozka biore nosidlo.

Gość gość
Też wyciagalam, nawet jak był jeszcze młodszy, jak się wydzieral w nieboglosy to trzeba było, na rękach zaraz była cisza :)

Gość gość
ja tez wyciagam jak nie spi, zeby sobie poogladal swiat :)

Gość gośćAutorkaMama
No ja niestety spotkalam sie z glupimi uwagami ze takiego dziecka nie nosi sie na dworze... dzieki za odpowiedzi, ciesze sie ze to normalne bo juz zaczelam sobie wyrzucac co ze mnie za matka :)

Gość gość
Ja aktualnie nie wyciągam, ponieważ moje akurat jest spokojne i nie ma takiej potrzeby na spacerach. Ale nie rozumiem dlaczego nie wyciągać? Ze niby powietrze jest groźne dla zdrowia czy co? Bylam z córką na urlopie gdy miała 2 miesiące i karmiłam ją w plenerze, tak więc raczej musiałam ją wyciągać gdy byla jeszcze młodsza... O zgrozo nawet na kocu leżała ;-) I to bez czapki...

Wyciągam by sobie pooglądała świat. Albo opuszczam budkę by sobie patrzyła w niebo, liście itd. Nie płacze w wózku ale robię tak bo mam takie widzimisię. Ze starszą też tak robiłam.

Gość gość
A kto daje takie absurdalne rady ze dziecka z wozka sie nie wyciaga??

Gość gość
Jak mój syn miał 3 miesiące normalnie brałam go w pionie na ręce oczywiście podtrzymując tu i ówdzie ale jak to zobaczyła starsza sąsiadka w wieku 80 lat - to było ola boga takie dzieci to tylko w poziomie powinno sie nosic i jeszcze w becie z pierza powinno być.

Gość gość
Ja moja tylko w pionie nosze od urodzenia(tzn na ramieniu jak do odbicia), w poziomie od razu jest placz..nawet nie wiedzialam ze nosze w pionie to cos zlego...