Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie życie jest nobelon

poszukuję info na temat rejestracji w UP

Polecane posty

aktualnie nie pracuję, ubezpieczenie zdrowotne wygasa mi razem z końcem września, więc chcąc nie chcąc będę musiała znaleźć pracę albo zarejestrować się w UP. mam zaplanowany 3-tygodniowy wyjazd w listopadzie i po prostu praca jest teraz dla mnie skaraniem boskim, nie mogę przyjąć żadnej oferty, bo będzie mi kolidować z tym wyjazdem. tak, ubezpieczenie jest moją jedyną motywacją jaka mi przyświeca, bo pieniądze to dla mnie aktualnie małe piwo. powiedzcie mi jak to jest w UP... i jak wygląda ewentualne odrzucanie przekazanych przez nich ofert (ile razy można, jak często to rozsyłają i co grozi za ich odrzucenie pary razy) i stawianie się w UP - gdyby termin wypadł mi wtedy kiedy będę za granicą to mogę taką "wizytę" przełożyć? szukałam na stronie UP, ale strona mojego urzędu jest tak nieintuicyjna i mało przejrzysta, że za cholerę nie mogę się na niej odnaleźć. ktoś może poratować informacjami?

dobra, "problem" o stawianiu się w UP już rozwiązała mi strona urzędu, ale nie mogę znaleźć informacji na temat ofert pracy i ich odrzucania...

Gość gość
nie licz ze ktos cie zatrudni nawet jak znajda ci oferte to pracodawca tylko c podpisze ze "nie spelniasz wymagan" i po sparwie

Gość gość
Nic się nie bój nie dostaniesz żadnej oferty. A nawet jeśli to tylko dadzą Ci kontakt do ewentualnego pracodawcy i żebyś tam wysłała CV. Dostaniesz następny termin wizyty w UP za jakieś 2 miesiące.

ja właściwie już mam zapewnioną pracę, ale na końcu listopada i dlatego kompletnie nie interesują mnie te oferty z UP, potrzebuję tylko ubezpieczenia, a nie chcę go opłacać samodzielnie, bo czytałam, że to jakieś ogromne sumy. no nic, spróbuję, najwyżej mnie wywalą i będę kombinować.

Gość gość
Jak pieniądze dla Ciebie to nie problem to idź do lokalnej delegatury NFZ i ubezpiecz się dobrowolnie. Koszt to 365,97 zł miesięcznie.