Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak ruchow dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny. Jestem prawie w 23tc i od 8 dni nie czuje ruchów dziecka. Mieszkam w Anglii i lekarz wysyla mnie do szpitala,w szpitalu położna do lokalnej poloznej a ta znow do szpitala i tak w kółko a nikt nie udziela mi porady. Próbowałam jesc słodkie, pic mleko i lodowata wode i nic. Pierwsze ruchy poczułam w 20 tc byly dosc intensywne ale od 8 dni nie czuje nic. Na ostatnich dwóch wizytach miałam tylko badanie serca dziecka i bije prawidłowo poza tym nic nikt nie chce zrobic a ja sie bardzo martwię bo trwa to juz tak długo. Poradzicie co robic, tez tak miałyście?

Gość gość
Może dziecko się przekręciło albo łożysko przesunęło i amortyzuje ruchy. Jeśli to badanie serca było już w tym okresie braku ruchu no to może pozostaje czekać. Nie wiem jak to funkcjonuje w UK, ale u nas można po prostu podjechac na izbę przyjęć do szpitala jak coś Cię niepokoi.

Gość gość
JEdz do szpitala i nie daj sie zbyc. Nie ma co ryzykowac.

Gość gość
Czesro tak mialam do 30 tyg okazalo sie ze maly mi sie przekrecil i kopal do srodka. Dopoero po 30 tyg jak byl juz wiekszy bylo zawsze czuc chocby delikatnie pukanie nawet jak do srodka kopal. Ale tutaj w pl bylam na izbie czestym gosciem zeby sptawdzic jednak czy ejst ok. Teraz jestem w 38 i brzuch mi rozwala od srodks:)

Ale skoro serduszko bije to czego oczekujesz od lekarzy? Nie martw się, mógł się przekręcić.