Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo niski progesteron

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, odebrałam dziś wynik z progesteronu - 28 dc - 6,50. Czy któraś z Was miała taki wynik? Czy mimo to udało się zajść w ciążę bez np. luteiny? Czy ten wynik jest naprawdę bardzo niski?? :-(

Gość gość
Zacznij brac regularnie tabletki agnus castus. Mi pomogly

Gość gość
Mówisz o popularnym leku Castagnus? Czy długo musiałaś go brać żeby czekać na efekty? Nie bardzo chcę brać hormonu bo źle je toleruję. :-(

Gość gość
ale o to wlasnie chodzi, ze to nie sa hormony, tylko tabletki na bazie roslinnej. Mi bardzo pomogly. Po miesiacu, moze dwoch wyregulowal mi sie cykl, a wczesniej zawsze mialam z tym problemy.

Gość gość
Dziękuję Ci za sugestię - zakupię Castagnus. Właśnie koniecznie szukam alternatywy dla luteiny. A czy miałaś badany poziom progesteronu?

Gość gość
Castagnus nie jest alternatywą dla luteiny, bo reguluje nie progesteron, a prolaktyne. Przy takich wynikach nie zajdziesz w ciążę i jej nie utrzymasz bez luteiny lub duphastonu

Gość gość
Tego się niestety obawiałam :-(

Gość gość
Ale czego się obawiasz? Te leki to nie trucizna, sama mam dzieki nim 4-miesięcznego syna, pierwsza ciąża poroniona ze względu na niski poziom progesteronu, o czym wówczas nie miałam pojęcia

Gość gość
Sama nie wiem, boję się wszelkich leków. Mam problem z zakrzepicą żył i martwię się, że luteina może zaszkodzić, ale to już pewnie lekarz przepisze jakąś profilaktykę w tym kierunku. 12.45- dzięki za słowa otuchy :-)

Gość gość
Też się zmagam z tym problemem... ktoś coś jeszcze doradzi?

Gość gość
Jakie macie długie cykle bo ja też się staram i podejrzewam że problemem jest wysoka prolaktyna i lub za mało progesteronu

Gość gość
Ja mam ok 31-32 dni. Czy któraś z Was badała sobie poziom?

Gość gość
staram się od 3 cykli niestety miałam ostatnio bardzo stresujące wydarzenia w życiu i mój cykl oszalał, kiedyś miałam 27-28 dniowe cykle a teraz cykle wahają się od 20-24-26 dni, nie mam też śluzu i boję się że mogę nie mieć owulacji byłam u gina i będę badać hormony: prolaktynę, progesteron na prolaktynę wiem że pomaga Castagnus na płodność żeń szeń i olejek z wiesiołka, biorę je od miesiąca i czekam na efekty, brałam też wyciąg z nagietka bo ponoć reguluje funkcje janików

Gość gość
Ponawiam temat aptopo castagnusa i proszę o ppmoc. Osratnio zrobiłam badania tuż przed miesiączką i mam bardzo niski poziom ptogesteronu. Nęka mnie PMS i oktopne wypadanie włosów. Gibekolog przepisala mi yo lekarstwo by go podwyższyć alr zaproponowała też hormony. Jak działa na Was to lekarstwo?