Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekki, dobry smoczek dla noworodka, ktory nie wypada co cheila

Polecane posty

Gość gość

Prosze polećcie cos :)

Gość gość
brak smoczka ? do czego służy smoczek ? tak, mam dzieci.

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy, że skoro wypada to dziecko go nie chce? Po co pchać na siłę.

Gość gość
Avent soothie. Tylko allegro niestety.

Gość gość
Widocznie Twoje dziecko nie chce/nie umie zassać mocno smoczka. A po co smoczek? Słyszałąś kiedyś o dzieciach z silnym odruchem ssania? Takie dzieci albo wiszą calutki dzień na piersi albo- dla zachowania zdrowia psychicznego- podaje im się smoczek. Co więcej- moje dziecko dziecko było bezsmoczkowe i kiedy okazało się, że ma wzmożone napięcie mięśniowe i wymaga rehabilitacji jego terapeuci zasugerowali, że smoczek świetnie pomógłby w "rozluźnieniu" napięcia. Smoczek się przydaje. Nie demonizujmy go. Wszystko jest dla ludzi jeśli umiejętnie się z tego korzysta.

Gość gość
ale smoczek podaje się po 6 tygodniu a nie po urodzeniu a napięcie dziecko może rozluźniać ssąc pierś mamy.

Gość gość
może wypadać, bo może być "za długi'.. i wchodzi zbyt głęboko.. dziecku to przeszkadza... ja tak miałam.. nie planowałam smoczków, nie lubię ich, nie kupiłam... ale miałam jeden, dostałam .. i tak leżał zapakowany.. położna w 11 dobie stwierdziła. że warto mu podać... ja mówiłam, że dziecko nie chce, że wypluwa... ona jakoś włożyła i trzymał.. ale widać było, że chce possać, ale mu ten smoczek przeszkadza.. przetrzepałam net i znalazłam ideał... wygodny dla dziecka, o świetnym wyglądzie i bez tego okropnego dyndającego "trzymadła"/ polecam smoczek firmy MAM baby smoczek Start 0-2 miesiąca

Gość gość
"dziecko może rozluźniać ssąc pierś mamy. "- Widać, że miałaś jakieś bezproblemowe dziecko. Wyobrażasz sobie, zeby dziecko przez pierwsze pół roku życia cały czas wisiało Ci na cycku? Może dla Ciebie to nie problem- dla mnie owszem. Miałam starsze dziecko, dom do ogarnięcia, wyprawianie do szkoły, zabawy, spacery i lekcje. Nie byłam w stanie cały czas trzymać dziecka przy piersi. A potrzebowało ssania. Nie rozumiem tego zacietrzewienia przeciwsmoczkowego. Ja też nie podawałam dziecku smoczka bo się nie domagało. Jak uznałam, ze jest taka potrzeba nie miałam problemu z podaniem mu go. Najłatwiej jest wszystko krytykować jeśli nie ma się doświadczenia z trudniejszymi przypadkami.

Gość gość
Nuk i Mam. Te sa bardzo miekkie (cienki nie sztywny silikon) i maja male lekkie tarcze (Nuk najprostsza, klasyczna, nieudziwniona)