pauka20 0 Napisano Wrzesień 24, 2015 Chciałabym zacząć ćwiczyć aby ujędrnić swoje ciało i mieć płaski brzuch i tu pojawia się pytanie: czy potrzebuję jakiejś diety? Normalnie to pytanie byłoby absurdalne, ale ja jestem szczupła, moja waga wynosi cały czas tyle samo (ok. 50 kg), w ogóle nie tyję. Dlatego proszę o pomoc, bo nie wiem czy mimo wszystko muszę zrezygnować z pewnych rzeczy czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 24, 2015 To zależy jak się teraz odżywiasz. Dieta odchudzająca nie jest ci potrzebna, ale zdrowa dieta z duża ilością białka, węglowodanów typu kasze, pełne ziarno, warzyw i owoców jak najbardziej tak. Musisz mieć paliwo do ćwiczeń. Napisz, co jadasz (ze dwa dni) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pauka20 0 Napisano Wrzesień 24, 2015 Nie jadam zdrowo, to muszę przyznać. Zdarza mi się jeść fastfoody, jem ziemniaki, białe pieczywo, czyli całkowite przeciwieństwo zdrowej diety. To zapewne dlatego że czuję się bezkarnie bo nie przybieram na wadze :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 24, 2015 W zdrowym odżywianiu chodzi nie tylko o wagę, ale tez o zdrowie właśnie, to inwestycja na lata. W obecnym jedzeniu jest strasznie dużo cukru, soli i chemii, które w dłuższej perspektywie odbijają się na naszym zdrowiu. Domyślam się z Nicka, że masz 20 lat i w nosie nadciśnienie, czy cukrzycę;) ale skoro zabierasz się za siebie z ćwiczeniami to może spróbuj powoli wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe;) Nie musisz wyrzekać się wszystkiego, co lubisz; np. fastfoody, czy słodycze jedz tylko w określone dni. Jeśli ćwiczysz na siłowni, to trener powinien ci doradzić jak masz się odżywiać, albo poszukaj na innych portalach np. na vitalii jest duże forum, na temat ćwiczeń też. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pauka20 0 Napisano Wrzesień 24, 2015 Nie mogę sobie pozwolić na siłownię, dlatego szukam porad w Internetach ;) Spróbuję ćwiczeń z Mel B, a nawyki postaram się zmienić jak wyjadę na studia, bo w domu to mama tylko mnie karmi abym przytyła ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach