Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porod z pesssrem prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy sa tu mamy ktore mialy pessar i porod zaczal sie przed jego sciagnieciem? Otoz jestem w 38 tyg od jakichs 3 dni mam skurcze brzuch jak kamien ale nie boli za bardzo. W poniedzialek mam miec sciagneity pessar. Ale boje sie ze te skurcze nie moga sie rozkrecic wlasnue przez ten krazek. Czy ktorejs z was zaczal sie porod majac pessar w srodku jeszcze? Czy to nie grozi malenstwu?

Gość gość
Czemu nie podejdziesz na izbę przyjęć do szpitala? Trochę późno planują ściąganie, ja miałam po skończeniu 37 tc. Rozkręcić się- rozkręci i z pessarem.

Gość gość
Jestem dokladnie 37tyg 4 dni i lekarz powiedzial ze w poniedzialrk go zdrjmie jak bedzie skonczone 38 tyg. Bylam na ktg wczoraj bo czulam skurcze wyszlo kilka ale jak powiedziala lekarka jak sie rozkreci to pani wroci. Chcialam zeby pessar sciagla ale powiedIala ze lekarz wie co robi i zebym w pon poszla. A teraz mam obawy czy to ten krazek nie blokuje akcji.

Gość gość
nie martw sie nic ci nie zatrzyma, skurcze sa silne szyjka sie skraca i otwiera, nie ma na to mocnych, krazek sciaga sie chwilke

Gość gość
jak mozna sobie dac takie cos zalozyc? nie ogarniam, mamy XXI wiek...

Gość gość
No wladnie dzieki temu ze mamy21 wiek daja pessar a nie zaszywaja jesli krazek trzyma. Chyba lepiej dsc sobiw wlozyc kawalek silikonu niz urodzic w 20 tyg dziecko ktore nie przezyje albo bedzie ciezko chore i bedzie sie meczylo prawda? Ale ty wyzej ejstes za glupia zeby to zrozumiec. Pozatym jesli cie temat nie dotyczy to po chuuj wchodzisz?