lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 25, 2015 Mam 15 lat, zaszłam w ciążę, poroniłam w 5 tyg, łyżeczkowanie konieczne?czy wystarczą jakies tabletki? czy mogę wybrać się do ginekologa bez rodziców, i czy lekarz zrobiłby mi łyżeczkowanie lub przypisał tabletki na oczyszczenie bez wiedzy rodziców? nie mogą się dowiedzieć o tej ciąży i poronieniu, wyzucili by mnie z domu :(( Proszę jak najszybszą pomoc.. nie wiem co mam robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 25, 2015 nic ci nie bedzie nie potrzebujesz czyszczenia ani tabletek na tym etapie organizm sam sie oczyszcza , krwawienie jak okres, jak juz nie bedziesz krwawic idz do lekarza niech ci da tabletki antykoncempyjne bo potem latwo wpasc kolejny raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 A czy mogę isc do ginekologa prywatnie sama? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 a ile czasu mniej więcej powinnam krwawic? i jak bardzo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Skąd pewność że poroniłaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 ponieważ mam krwawienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 W 5 tygodniu? A może miesiączka Ci się przesunela? Tak czy siak z seksem koniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
celinka95 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 nie wazne ile masz lat, ginekolog nie ma prawa powiadomic rodzicow o twojej wizycie jesli tylko o to poprosisz. twoja pewnosc ze bylas w ciazy wynika z pozytywnego testu ciazowego? bo to bardo szybko wykryta ciaza. krwawienie moze oznaczac spozniona miesiaczke nie koniecznie okres. wybierz sie spokojnie do ginekologa i nie panikuj bo to ci teraz najmniej potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 dziewczyna ma 15 lat, lekarz ma obowiązek poinformować rodziców o sytuacji!! A ty małolata rusz dupę i idź powiedzieć mamie i do lekarza. Skoro byłaś dość dorosła aby uprawiać seks to teraz bądź na tyle dorosła aby przyjąć konsekwencje. Być może wcale nie poroniłaś. Musisz iść na badanie do ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 robiłam test ciążowy dwa razy wyszedł pozytywny :( to powiadomi czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 mając 15 lat, będąc na moim miejscu, powiadomiłabys o tym rodziców? wydaje mi się ze nie. wyrzucą mnie z domu, są surowi.. nie proszę o pouczanie, bo wiem ze to jest powazna sytuacja, i wiem ze zle zrobiliśmy, no ale czasu nie cofne. proszę tylko o pomoc w formie porady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 15 latka może się legalnie seksić w tym kraju, ale iść do lekarza bez opiekuna do 18 nie ma prawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 to ze krwawisz to nie znaczy ze poronilas mozesz dalej byc w ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Musisz iść do lekarza bo to on powinien ocenić czy organizm się sam oczyscil czy wymaga interwencji lekarza. W przeciwnym razie może dojść do poważnych powikłań. A czy powiadomi rodzicow to szczerze nie mam pojęcia.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 Z tego co słyszałam to chyba mogę, ale nwm czy nie powiadomi o ciązy moich rodziców? niech się wypowie ktoś kto jest pewny, lub ma doświadczenie albo cos w tym stylu, prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 a jeśli pojde sama, to lepiej isc prywatnie czy z funduszu? i jakie dokumenty mam wziąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Bez rodziców mozesz iść z tego co wiem na pewno prywatnie, z funduszu z mama trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Musisz wziąć legitke i znać pesel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 a czy gdyby była konieczność tego oczyszczania to zrobi mi to ginekolog od razu, czy musze isc do szpitala? ile trzeba placic? czy w szpitalu w wypadku lyzeczkowania wezwą rodziców? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Musiałabyś o tym z ginekologiem pogadać, ale w 5 tygodniu macica sama sie oczyszcza i łyżeczkowanie nie jest potrzebne ani nic. Nic sie nie bój, idź najlepiej prywatnie do gina, on Cię przebada i USG zrobi. Trzymam kciuki za Ciebie i doskonale rozumiem Twoja sytuacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lejdi_3 0 Napisano Wrzesień 26, 2015 jeju dziękuje za zrozumienie, to dużo mnie znaczy! a ile bende musiala zaplacic za wizyte? i ile wcześniej bende musiala się zarejstrowac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 Znajdź przez internet jakiegoś gina i zadzwoń i spytaj sie o wszystko. Taka wizyta, to w zależności od lekarza i miasta, średnio 100zl kosztuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2015 kręcisz strasznie. Tu niby poroniłaś a w innych tematach piszesz o wywołaniu poronienia. :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach