Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciaza???

Polecane posty

Gość gość

Witam, z gory przepraszam za kolejny temat z cyklu czy moge byc w ciazy....wiem, ze potrzebny tu test i lekarz ale bardzo chcialam poznac opinie doswiadczonych mam. Zwlasza,ze dopadla mnie konsternacja....kochalam sie z mezem przez tydzien plodny 3 razy z koncowka w srodku. O drugie dziecko staramy sie juz dluuuugo wiec byc moze mam pewne urojenia ale tym razem czulam ze to to. Ogromna sennosc, rozdraznienie, uczucie napietego podbrzusza, wyostrzony wech. Okres mam dostac za 2 dni. Juz 5 dni temu pocxulam rano, ze nadchodzi, brzuch zaczal bolec typowo na okres, lekko w krzyzu, chcialo mi sie wymiotowac, typowe dla pierwszego dnia rozwolnienie ale okresu nie bylo. Dzis w nocy byl seks w trakcie ktorego poszla krew. Niewielka ilosc co mnie zdziwilo bo zawsze bezblednie rozpoznaje ranek okresowy, boli tak ze potrzebuje nospy. Przemylam sie i krwawienie ustapilo calkowicie, wkladka calkiem sucha, brzuch czuje bardzo delikatnie. Po raz pierwszy cos takiego mam, zazwyczaj bylo spore chlusniecie. Jak myslicie, jest nadzieja?

Gość gość
Mysle ze ciaza jest bardzo mozliwa. Powstrzymaj sie od seksu, odpoczywaj i predko do lekarza

Gość gość
Sama sobie odpowiedzialas - zrob test. Tu nie ma wrozek. Mozesz byc w ciazy i mozesz nie byc. Objawy ciazowe i PMS sa takie same. Nie ma czegos takiego: nigdy tak nie miałam. Nie zawsze masz taki sam poziom hormonow. Moim zdaniem rozkreca Ci sie okres. Poczekaj 2 dni i zrob test. Po co ma biec do lekarza? Powie mu, ze jest w ciazy, bo jest senna i ma rozwolnienie? Puknij sie w leb. Lekarz nic poza zaleceniem zrobienia testu lub skierowaniem na test z krwi nie wymysli. Na USG nic nie bedzie widac.

Gość gość
Do pani wyzej daruj sobie wyrazenia puknij sie w leb. Kulturalnie pytam i takich odpowiedzi oczekuje. Jasne, ze test jest w pierwszej kolejnosci ale gdyby takie plamienia jednodniowe sie pojawialy to wole isc do lekarza ktory moze stwierdzic ciaze ale stany zapalne czy miesniaki powodujace taki stan rzeczy. Nie jestem podlotkiem biegnacym do gina z 2tyg ciaza blagajac o obraz malucha na usg. Jestem ciekawa czy ktoras mama miala krwawienie, plamienie w okolicy terminu okresu a byla w ciazy?

Gość gość
Ja mialam skape krawienie a bylam w ciazy