Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

celinka95

Hormonalny tradzik, jak leczyc?

Polecane posty

Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum wiec z gory prosze o wyrozumialosc ;) Mianowicie, od ponad 3 lat jestem na antykoncepcji hormonalnej. Zaczelo sie od implanta ktory mialam cale 3 lata, mocne krwawienie z poczatku potem lekka miesiaczka ktora trwala nawet do 6 miesiecy. zapisywane mialam tabletki ktore regulowaly go ale zaraz po odstawieniu znowu zaczely sie jazdy. Teraz jestem juz na trzecim zastrzyku po zmienieniu metody. Jest dobrze bo okresu tyle jest co nie ma tylko ze zaczelam dostawac duza ilosc krostow ktore wygladem przypominaja tradzik. Mialam kiedys krostki przy implancie co jakis czas ale nie bylo to w takiej ilosci. wiekszosc z nich jest pod skora ktore bola cholernie, poszlam do pielegniarki zapisala mi antybiotyk. powiedziala ze zajmie to troche czasu zanim skora wroci do normy ale tak szczerze mowiac to nie chce przez nastepne miesiace truc sie antybiotykami wiec pomyslalam ze zapytam doswiadczone dziewczyny ktore przezyly ten tak zwany ' tradzik '. Co myslicie? Brac antybiotyki czy jest jakas bardziej naturalna metoda ktora sie u Was sprawdzila? (z gory przepraszam za pisownie ale jestem w pracy;) ) Marcelina

Gość gość
Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale ja tez leczyłam się różnymi sposobami. Ostatnio nowy lekarz przepisał mi tabletki izotek i nie mam ani krostki, wągra, cera sucha xD . Włosy mi się nie przetłuszczają. Ale to ma ponoć okropne skutki uboczne:-( nie wiem czy dobrze robię, ale już 3 opakowanie kończę. Tzn sporadycznie jakaś krostka wyjdzie. Ale czy efekty będą po zakończonej kuracji utrzymywać to na dzień dzisiejszy nie mogę Ci powiedzieć. Ale lepsze to niż te antybiotyki co mało pomagają, albo te smarowidła xD co nic nie dają. Tyle, że ja nie brałam anty, ale ten lekarz mi mówił, że anty tego się nie leczy.

Gość gość
aha, ja nigdyu nie brałam anty. Przy tym leczeniu musisz robić morfologię i lipidogram! ja miałam dobre wyniki, ale teraz się boję..

pielegniarka zapytala mnie tylko czy mialam ich tyle przy implancie i zapisala antybiotyk. czy to co bierzesz jest na recepte? Mieszkam w Anglii i tutaj maja wszystko gdzies jesli chodzi o takie sprawy czasami. hmm.. nie leczylam tego niczym bo dopiero od 3mies to mam:/

Gość gość Edyta
Ja na trądzik zastosowałam iq face. Nie wiem czy i na ile pomoże, bo dopiero co zaczęłam brać, nie mniej koleżanki mieszkającej w Anglii, też mam tam rodzinę i jak się z nimi rozmawia, to nie to iż tam służba zdrowia ma to gdzieś, bo ja w ogóle systemu leczenia tam nie rozumiem, jak mi o nim mówili, ale oni sami mają to gdzieś..

Gość sdfmnskfh
Najlepiej korzystać z porady kosmetyczki, nie będzie się posiadało przynajmniej tego typu problemów. Ja skorzystałam i dziś mam święty spokój od problemów trądzikowych. Sprawdź sobie na www.estibook.pl :)