Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra z problemem

Jak można być z takim facetem?

Polecane posty

Gość siostra z problemem

Moja młodsza siostra ma sporo kompleksów - z racji wagi, z racji wykształcenia - a raczej jego braku, ogólnie nie lubi i nie akceptuje siebie... Na dodatek od roku jest z totalnym palantem i śmieciem, który jej nie szanuje, pogłębia jej brak pewności siebie. na byle imprezie się spija, a ona go potem holuje do domu :( najbardziej cierpi bo chciałaby mieć dziecko, a ma problemy z zajściem, on jest z tego akurat zadowolony bo ani ślubu ani dzieci nie planuje. nie wiem jak jej pomóc uwierzyć w siebie, żeby wreszcie przejrzała na oczy, rzuciła tego smiecia i była szczęśliwa. żeby wreszcie zaczęła wierzyć w siebie...

Uważam, że pierwsze co to twoja siostra powinna zadbac o siebie - bo czy ten facet zniknie czy nie to i tak kompleks pozostanie. A moze zapiszcie sie razem na siłownie i wyciagaj ja tam codziennie? Jak zrzuc***are kg to na pewno to jej doda najwiecej pewnosci siebie. A co do faceta...to szkoda mi jej ale to jej zycie. Miłośc nie wybiera... sama musi do tego dojrzec. Ale póki nie schudnie to ani dzieci ani zadowolenia ze swojej figury

Gość siostra z problemem
mieszkamy daleko od siebie - więc opcja wspólnej siłowni odpada. jakoś nigdy nie miałyśmy dobrych relacji, ona zawsze była małą ukochaną córeczką rodziców, rozpieszczoną do granic możliwości. jest między nami kilka lat różnicy i jakoś nie miałyśmy nigdy wspólnego języka... teraz spędziłyśmy ze sobą 3 tygodnie - bo mama zachorowała i przyjechałam się nią opiekować. i przyjrzałam się bliżej życiu siostry i chciałabym jej jakoś pomóc. ja nigdy problemów z wagą nie miałam - nie raz mąż się śmieje, że mam tasiemca, bo jem co i kiedy chcę a nie tyję... więc nie umiem jej doradzić jak się ma odżywiać. na siłkę nie pójdzie bo nie ma kasy. prezentu w postaci wejściówki nie przyjmie - już o tym myślałam, to powiedziała, że i tak nie będzie miała czasu/siły chodzić...

Gość gość
jesli ona nie dorośnie do tego, żeby sobie pomóc to masz marne szanse, mozesz jedynie wspierac to co w niej pozytywnego, dobrego i jej pozytywne działania...ale nie na hurra, tylko pomaleńku, mam też jedną siostre podobną, niszczy się swoimi kompleksami, niestety nie mam szans jej pomóc, nie wiem, czy ktokolwiek może