Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Utrzymująca się gorączka u dziecka!!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, proszę doradzcie mi, syn mi cały dzień gorączkuje, dostał przez cały dzień trzy dawki paracetanolu, a gorączka spada tylko na trochę, nie dawno wróciliśmy od lekarza, okazało się ze ma zapalenie ucha, przed wyjazdem dostał trzecia dawkę syropu czuli jakieś trzy godz temu, i teraz znów jest rozpalony, boję się go faszerowac tym syropem, dostał antybiotyk przepisany przez lekarza i już śpi, obudzić go i dac mu czwartą dawkę tego syropu?

Gość gość
Sen to najlepsze lekatstwo, nic mu nie dawaj po za przepisanym antybiotykiem. Dzieci doskonale sobie radza z dosyc wysoka temperatura a skoro spi to jest to najlepszy tego dowod. Dawaj mu duzo plynow do picia a z pewnoscia po dwoch trzech dawkach antybiotyku najgorsze minie.

Gość gość
ok, narazie go nie budze ale będę sprawdzać co jakiś czas mu temperaturę, ale jak bedzie się utrzymywać to raczej mu podać syrop?

Gość gość
Dzisiaj juz nie. Co za duzo to niezdrowo,daj mu pic i nic wiecej, matczyna nadgorliwosc czasami moze zaszkodzic niz pomoc. Duzo picku mu podawaj a rano juz bedzie lepiej.

Gość gość
Ile ma stopni?

Gość gość
No nie powiedzialabym ze dzieci dobrze sobie radza z goraczka,kazde jest inne.pare lat temu corka tez miala zap.ucha i w nocy temp.z normalnej do ponad 40 wzrosla w przeciagu 15 min.nie moglismy zbic i wyladowalismy w szpitalu.jesli masz ibuprofen to spokojnie podaj i on dluzej dziala niz paracetamol.ja podaje wlasnie tak naprzemiennie jesli temp szybko powraca i nie boj sie bo kazdy z nich ma inna substancje czynna wiec niema mowy o przedawkowaniu.

Gość gość
Jesli dziecko sobie da to rob oklady. Owiń nóżki pielucha zmoczona zimna woda i glowie. Ja tak robie jak po syropie powraca goraczka.

Gość gość
właśnie kurde nie mam nic poza paracetamolem, a też mi kiedyś lekarka powiedziala ze można na przemian dawać paraxetamol z ibuprofenem, a nie wiem czy sama gorączka mu spadnie, sprawdzalam dalej jest rozpalony, kiedyś jak go polozylylam spac ze stanem podgoraczkowym miał 37, a w nocy po już doszło do 40stopni.

Gość gość
Nie wiem ile ma bo nie chce dac mi zmierzyć, jest rozdrazniony, przebudzilam go aby dac mu pić ale nie chce na moje oko ma na pewno 38 stopni, chyba te oklady mu zrobię, choć nie wiem na ile to pomoże bo wcześniej mu robiłam tyle ze na czoło kladlam namoczona pieluche, a syn ma pięć lat bo chyba nie napisałam wcześniej.

Gość gość
Nie umiesz czytac ze dziecko juz przyjelo antybiotyk plus wczesniejsze dawki paracetamolu. Pewnie ze temperature trzeba kontrolowac ale jak jest poki co ok.to jej nie namawiaj do niepotrzebnego faszerowania dziecka dodatkowym specyfikiem. Dziecko spokojnie spi wiec kontrolowac i poic bez histerii.

Gość gość
38 stopni u małego dziecka to wcale nie jest tak źle. Nie martw się i nie dawaj zbyt wielu leków bo mu tylko zaszkodzisz.

Gość gość
No to szkoda ze nie masz nic innego.ile ma dziecko lat?nie chce za ciebie decydowac ale ja na twoim miejscu podalabym paracetamol,tak czy siak to lagodny lek przeciez sie go daje noworodkom,niemowlaczkom.corce tez kiedys podawalam co 4-5godz ibum a pisze ze co 8.moja dr mowila ze sie nic nie stanie jesli pare razy podam czesciej gdy zajdzie taka potrzeba i bylo ok.

Gość gość
A czy ja namawiam?doradzam i bron cie Pani Boże ze zmuszam nachalnie.dziewczyna sie niepokoi o dzieckoi to di niej nalezy decyzja co zrobi dalej.a ty przestan sie pienic i wymadrzac.

Gość gość
Ibuprofen jest skuteczniejszy niz paracetamol. Ja zawsze mam w domu jedno i drugie zeby w razie co nie latac nocą po aptekach. Jesli gorączka wzrosnie do 39 stopni to trzeba podać leki bo czym wyzsza tym trudniej zbic. Mozesz spróbować tych chłodnych okladow ale w razie co wyślij meza po Ibuprofen. Zapalenie ucha to paskudztwo i zanim antybiotyk zadziala wysoka temperatura moze sie utrzymywac.

Gość gość
I jak synek?

Gość gość
Hej, dziękuję za rady, jednak wczoraj w nocy podałam paracetamol mu, bo gorączka wzrastała, i reszta nocy była spokojna, dziś już syn czuje się lepiej. Niestety wiem ze zapalenie ucha to paskuctwo bo sama kiedyś miałam, a syn już drugi raz na to choruje:( Dzięki jeszcze raz za rady:)