Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wami kieruje, nie rozumiem waszych wyborów...

Polecane posty

Gość gość

Dzieciom kupujecie wszystko najtańsze, ciuchy z lumpeksów, wózki czołgi po nie wiadomo ilu dzieciach, pieluchy najtańsze dady etc, a same wystrojone i zrobione jesteście... ostatnio widziałam w przychodni mamuśka sportowa elegancja, buty new balance za kilka stów, oksy gucci za tysiaka, odstawiona włosy paznokcie, była z bliźniakami ok 4 miesięcznymi, każde w innym foteliku samochodowym, niemarkowym i dziadowskim ze styropianu.... inna też odstawiona, tipsy, tablet czy tam srajfon a dzieciak 3 letni ciuchy z lumpa takie z lat 90-tych a zamiast sznurówek sznurek zwykły w jednym bucie (w drugim sznurówka się uchowała)... dady i rosmany na tyłki im zakładacie, a same sobie alwaysy najdroższe kupujecie, a wsadżcie sobie watę lub ligninę!!!!!!!!!co wami kieruje, to dziecku powinnyście dawać co najlepsze, a nie sobie!!! nie potrafię zrozumieć, jak możecie tak postepować!!!

Gość gość
100% racji, i jeszcze tu się przechwalają, jak to używane ciuchy dla dzieci załatwiają... a same sobie używanego nie kupią... jak którejś szwagierka nie dała torby ciuszków to ją obgadała tu na kilka stron

Gość gość
A po co mam wydawać na coś, co zaraz wyrzucę, bo dziecko wyrośnie? Swoich rzeczy będę używać latami, dziecko jak ponosi ciuszek kilka miesięcy to już sukces.

Gość gość
to prawda :O mam taka znajomą, fotelik samochodowy najtańsze gowno z marketu, ubrania z ciucholandów, biedronki, od kuzynek i kolezanek matki, przeleżane w szafach sprzed 20 lat, chwali sie ze w promocji znalazla tanie bobo fruty, warzywka ze wsi przywiozla za darmo i nie musi kupowac, a sama co chwile ma inne ciuchy, smartfonik, bylam z nią na zakupach i nakupowala kosmetykow za ponad 100 zl, ona twierdzi ze dziecko wyrosnie, nie trzeba mu drogich rzeczy przeciez :D a sobie po co kupila smartfona za 3000 ? mogla kupic takiego za 500, drozszy jej niepotrzebny

Gość gość
jak zwykle ktoś obok wie, co komu potrzebne i na co ktoś ma wydawać SWOJE pieniądze... :o

Gość gość
To ja mam odwrotnie, na siebie wręcz nie lubię wydawać, a jak coś kupie to raz na ruski rok, tzn coś droższego, a na dziecko to bym wydała całą kasę, ma wózek za 4 tys, i od początku tylko patrze żeby jak najlepsze jakościowo miał rzeczy, najlepiej materiały z bawełny eco, bambusowe itd. Cały czas mowie, że nie po to planowałam dziecko, żeby teraz na nim oszczędzać.

moja kuzynka urodziła dziecko rok temu i raczej odpowiedź jest taka: moja kuzynka już wiele się nie zmieni, więc może inwestować w ciuchy, córka rośnie jak na drożdżach, poza tym jej wszystko jedno, czy śpioszek jest różowy czy pozłacany:D x a same sobie alwaysy najdroższe kupujecie x a co to za głupia reklama?:O raz w życiu użyłam always i mi cipkę odparzyło. :O tylko bella perfecta (jakieś 6 zł na okres)

Gość gość
ja mam tak ze wydaje wszystko prawie na Małą choc urofzi sie za miesiac. wozek oryginalny. nowy. masa ciuchow. ostatnio potrzebowalam pare bluzek bo brzuszek zrobil sie wiekszy i wyszlam ze sklepu z torba ciuchow dla malej. a sobie nic...

Gość gość
gość dziś bardzo "zdrowe" podejście, bardzo... :o

Gość gość
chore. ja wiem. ale nie umiem sie powstrzymac. mam nadzieje ze mi to minie :)

Gość gość
zrozumiesz jak twoje dziecko urosnie przez rok poł metra

Gość gość
Ja tam odkąd jestem w ciąży to kupiłam sobie jedne spodnie ciążowe. :D I mäż kupił mi jedną tunikę w prezencie. A dziecku coś przy każdych zakupach kupuję. :D A jak się urodzi to już w ogóle nie wiem co będzie. :D

Gość gość
Głupie c**y moze tak zainwestujcie w słowniki.

Gość gość
ale żałosny temat

Gość gość
Pieluchy z rossmana są dobre tak jak reszta rzeczy nie wiesz a piszesz...

Gość gość
a ja dziecko ubieram w roznych sklepach od auchan po mexx, za wozek dalam 5 tys., dziecko nosi zawsze pampersy a sama ...hmmm nie mam zawsze wlosow zrobionych u fryzjera, ubieram sie w roznych sklepach od h&m po takie srednie cenowo gdzie ubrania kosztuja od 200(za koszulke) po 2tys.Kazdy robi co chce i wydaje jak chce, ale na dziecko zalowac to wstyd.

Gość gość
gość 1.17 Ta Twoja znajoma za 100zł to faktycznie tyle kosmetyków nakupowała, że pewnie jej się w walizce nie mieściły:-D:-D:-D

Gość gość
Jo hehe za stowe to ja mam kredke do brwi

Gość gość
Za 100 zł to ja nawet podkładu nie kupię :D. Mam szminkę, tańszy tusz, rozświetlacz, bronze r lub tańszą paletę cieni (lubię te z zoevy). Oczywiście tylko jedną z wyżej wymienionych. Stać mnie na to, żeby dobrze ubrać dziecko, ale nie zamierzam ładować kasy w rzecz na 2-3 miesiące. Moje dziecko zawsze jest czyste i zadbane. Nie oszczędzam nigdy na jego butach, jedzeniu, fotelikach, wózku. Ale ubrania... przecież wyrasta bardzo szybko.

Gość gość
Ja juz wole widok dobrze ubranej matki i normalnie ubranego dziecka niz wystrojone bobo w drogim wózku a matka gruba z tlustymi wlosami w starych wycoagnietych ciuchcach .

Gość gość
Ja nie rozumiem wyboru sobie najlepsze jedzenie, zdrowa dieta, najdroższe ryby, sushi, mięsa, wymyślne owoce i itd a dziecko dostaje sztuczne mleko. Tak samo krzyczycie, że sztuczne witaminy są niedobre, że przeciążają organizm dziecka, że ciężarne nie powinny ich brać jak cukierków a później dziecku od urodzenia butlę.

Gość gość
ale wy durne jesteście, tamat o takich bzdetach zakładać faktycznie puste głupie kury domowe i ich plotki o zupkach, kupkach i garnkach

Gość gość
A kto to jest kura domowa? Jeśli matka nie pracująca zawodowo, to ja nie kwalifikuję się a wyżej wypowiadałam się.

Gość gość
Ja pieniadze mam ale kupuje nie tylko dziecku o sobie tez mysle. Ale moja corka ma mega duzo ubran. Nigfy w lumpie nie lupowalam bo jakos mnie to odrzuca i mala nie bedzie nosic uzywanych. Jakos nikt mi nie proponowal oddac ubranka ze znajomych (chyba za bogata jestem ) ale i tak bym nie przyjela bo dla mnie dziecko musi kosztowax. Ma ubrania rozne od takich z cocodrillo np ze bluzka 60zl ale tez i z pepco jakies sweterki. Moglabym kupowac same drogie ale ma dwa lata i naprawde wyrasta szybko. Jedynie co to ma duzo kurtek i plaszczy. Ale wozek akurat ciesze sie ze tesciowa sie wtracila i ja mialam wybrany za 5 tyds aona sie wyrwala i kupila nam 3w 1 za 1400. Bylam niezadowolona ale dobrze zrobila. Wozek ladny gondola duza do 8mies sluzyla az mala sama nie usiadla. Fotelik tez byl wygodny duzy do 9mies byl. A spacerowka 2 mies i mala odrzucula wozek. Wiec zaoszczedzilam.4 tys.

Gość gość
Gościu 10:32 ten temat jeszcze daje rade najbardziej puste są o sprzataniu jak można non stop o tym myśleć i jeczec na forum "nie dałam rady dziś ogarnac" no ludzie co trzeba mieć w glowie

Gość gość
autorko, z ust mi to wyjelas

Gość gość
zgadzam się z 10:32 i z gość dziś laski weźcie sie za jakieś konkrety a nie takie pierdoły :o

Gość gość
ja też always nie używam. Najlepsze dla mnie facelle rosmanna, zaraz po ich bella perfecta blue. To tak trochę odbiegając od tematu ;)

Gość gość
może trzeba było pogadać z tymi babami, które napotkałaś jak jesteś taka mądra, obcykana i wyszczekana dlaczego tu kierujesz te słowa? na jakiej podstawie sądzisz, że kobiety stąd tak postępują? Może ty też tak robisz? wiesz to jest forum klawiatura wszystko przyjmie. Nawet twoje udawane oburzenie na przykład :o