Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy jakie mialyscie pierwsze objawy porodu?

Polecane posty

Gość gość

chetnie poczytam bo mam termin na dniach i doszukuje sie wszystkiego u siebie :)

nie chce byc bydle ale jak ci odejda wody to poczujesz :) i nie martw sie dostanie histerii i bedzie gonic 130 do szpitala :D

Gość gość
pierwszy poród -odejście wód, drugi poród -regularne co 3min. napinania brzucha, śluz z krwią -czop.

Gość gość Klaudia
Wieczorem chodziłam ciągle do toalety bo myslalam ze chce siku bo cos tam leciało troszkę jak poszlam na kibelek okazalo sie ze nic mi sie nie chce :), o północy odeszły mi wody i przed ósmą rano urodzilam :)

Gość gość
a urodzilyscie w terminie? przed? po ? :)

W przeddzień ogromny apetyt (wsunęłam blachę ciasta:o i częstsze, mocniejsze skurcze (raz na godzinę- dwie). Wczesnym rankiem nastepnego dnia mocne, co 15, potem co 13 minut. Po każdym skurczu do toalety, odszedł mi wtedy czop. Urodziłam 5h później, wody odeszły w szpitalu.

Gość gość
po terminie

Gość gość
krótki acz ostry, rażący ból podbrzusza, a wody mi nie odeszły wcale. Dopiero w zaawansowanej akcji porodowej musieli przekłuwać

Gość gość
Napinanie brzucha jakieś 20 razy w ciągu dnia a zwykle było koło 5. Potem odeszły mi wody wieczorem i po kilku godzinach skurcze. Urodziłam 11 dni przed terminem. Poród pierwszy. A wszyscy mówili, że pierworódki po terminie rodzą ;)

Gość gość
Piereszy porod. Od rana biegalam siku bo mi sie chcialo co 5 min o 15 odeszly wody. Zero skurczu nic urodzilam nad ranem. Skurcze zsczely sie o 1 w nocy. Urodzilam 9 dni przed terminem. Tersz jestem w 38 tyg brzuch mi sie czesto napina ale nic sie nie dzieje jeszcze

Gość gość
O 5 rano obudzil mnie skurcz, usłyszałam wyraźnie ze pękł pęcherz i zaczely sie saczyc wody. Skurcze od razu dosc regularne, urodziłam 14 godzin później. Bylam 4 dni po terminie.

Gość gość
Zadnych objawow typowo na dzien przed jako ze skurcze,twardnienie brzucha mialam juz od paru miesiecy. Tej nocy spac nie moglam, o polnocy poszlam do ubikacji na siku, jak wrocilam podnioslam noge zeby wejsc na lozko piczulam jak mi cos siurka..poszlam spowrotem do toalety i tak juz siurkalam przez nastepne pol godziny. Za chwile zaczely sie skurcze nieregularne co 6, 8,9,3,5 minut. O 10 pojechalam do szpitala bo mialam umowione wywolabie na ten dzien a tam okazalo sie ze kruszynka sie przekrecila na boczek i bede miala cc,niestety zjadlam kilka kawalkow ciasta o 12 i musialam czekac do 18.30 na cc... 18h skurczow bez znieczulenia :/ nue polecam :/ :/ :/

Gość gość
Sluz z czerwona krwią, leciutkie skurcze