Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sliwkaa

Trzydniówka minęła, wysypka i stan podgorączkowy

Polecane posty

Gość Sliwkaa

Drogie mamy, czy jest to możliwe że to trzydniówka jeśli po gorączce 4-dniowej pojawiła się wysypka a wraz z wysypką utrzymuje się stan podgorączkowy około 37,5 stopni???

Gość gość
Tak,wygląda to na 3dniowke

Gość gość
powinno byc tak 3 dni goraczki potem koniec na drug dzien wysypka ale juz bez goraczki, syn miał dwa razy córa raz.

Gość Sliwkaa
No i właśnie to mnie zastanawia, myślałam ze jak wysypka to już bez gorączki a nawet stanu podgorączkowego, a u nas wysypka i 37,5, rano podałam antybiotyk bo to był już 4 dzień z temperaturą, a ponadto córka bardzo płaczliwa w nocy, i teraz nie wiem co robić:( Podawać ten antybiotyk czy nie...

Gość gość
ale antybiotyk po co lekarz zalecił? jak nic dziecku nie jest tylko goraczka? jak narazie ale jak juz zalecił to antybiotyk musisz skonczyc nie wolno przerywać.

Gość jolka1478
Jak zaczęłaś podawać antybiotyk to nie powinnaś przerywać leczenia. U nas 3-dniówka połączona była z wyrzynającym się ząbkiem, dlatego utrzymywał się stan podgorączkowy. Może u was jest podobnie. Ja podawałam tylko leki obniżające temperaturę między innymi milifen - ibuprofen w syropku, na przemian z paracetamolem.

Gość gość
U mojej córeczki gorączka utrzymywała się przez trzy dni, w tym czasie nawadniałam Ole, podawałam jej orsalit, doustny płyn z elektrolitami. Na noc zakładałam małej paracetamol w czopkach, żeby lepiej spała. W czwartym dniu wyszła wysypka, a w piątym krostki zaczęły znikać.