Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia a astma

Polecane posty

Gość gość

czy alergia na mleko może doprowadzić do astmy

Gość gość
Ja mam astme alergiczna. Astma sama w sobie wystepowala mi przy wysilku glownie. A alergiczna astma to mialam dusznosci w tedy gdy mialam z tycznosc kiedy bylam na cos uczulona. Na szczescie w wieku 15 lat astma sie zataila. Tzn na razie brak objawow jakic kolwiek ale w kazdej chwili moze powrocic. To nie byla dla mnie tragedia. Biegalam skakalam jak kazde inne dziecko tzn tyle pamietam. Wiecej to pewnie.moja mama by sie wypowiedziala jak bylam mlodsza co do dusznosci :) teraz tez niedawno urodzilam coreczke. Boje sie ze moze miec to samo. A ma tendencje do plamek I krostek po jedzeniu. Ale ci lekarze mi mowia ze I tak dopiero to wszystko idzie wykryc kolo 4 lat dziecka bo inaczej testy alergiczne I spirometrie ciezko wykonac u malucha a wrec niemozliwie :/

Gość gość
O takich rzeczach powinien powiedzieć alergolog który taką alergię stwierdza. Mój syn ma właśnie na mleko i prowadzi go świetna doktor Stelmasiak (więc jak ktoś jest z Lublina to polecam). W ogóle w takiej sytuacji trzeba zrobić bardzo szczegółowe badania bo inaczej można pomylić z nietolerancją laktozy.