Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komuś z was udało się dokonać apostazji? I czy było ciężko czy poszło łatwo?

Polecane posty

Gość gość
Ja z miłą chęcią tego dokonam. Skąd jesteś?

Gość gość
Z Częstochowy oczywiście

Gość gość
Administracyjnie to nie jest trudne. Zgłaszasz w swojej parafii, wypełniasz formularz, rozmowa z księdzem i to wszystko. No a później idziesz prosto do....piekła.

Gość gość
Jestem pewna decyzji i argumenty na temat piekła nie robią na mnie żadnego wrażenia. Wiem jak to wygląda prawnie, pytam się jednak o czyjeś doświadczenia, jak to wygląda w praktyce

Gość gość
chyba nikomu się nie udało.. =P

Gość gość
Nikomu z leszczy na kafe..

Gość gość
Znam kogoś, kto próbował, ale musiał odpuścić, bo za dużo z tym zamieszania.Potrzeba dwóch świadków.

Gość gość
tylko kilka osób wygrało z KrK w sądzie proces o umieszczenie dopisku o wystąpieniu w księgach. Innego wystąpienia z kościoła nie ma, apostazja nie powoduje, że będzie się niekatolem.

Gość gość
Tzn teraz jak już te osoby wygrały jest dużo łatwiej, bo procedura już odbębniona. Więcej na wystap.pl

Gość gość
Oglądaliście egzorcyzmy? Annieliese michel albo jakiekolwiek? Albo te włoskie gdy się wpisze "egzorcism footage from Italy" .. Obejrzyjcie sobie

Gość gość
mam, nadzieję, że ci co dokonali tego aktu pójdą na pierwszy ogień, gdy przyjdą muslimy mordować, będą wami podcierać tyłki - szmateistami :D :O

Gość gość
nie probowalam, ale widzialam w krk fajna akcje nie pamietam dokladnie nazwy ale brzmialo mniej wiecej tak: stop finansowania kosciola z budzetu panstwa . chcialam sie dowiedziec wiecej na ten temat ale mi bus odjezdal😭

Gość gość
to nie ma znacznia

Gość gość
Mnie się uda. Ciężko było znaleźć dwóch świadków bo wszyscy krzywili ryje, ale już są. W przyszłym miesiącu opuszczam sektę.:classic_cool:

Gość gość
Maryja wielokrotnie powtarza w objawieniach , że jest matką każdego człowieka na świecie , więc jeśli jakaś religia lub wyznanie nie uznaję Maryi za Matkę Bożą , nie jest religią ale sektą .