Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Znacie jakaś kobiete, która swiadomie zdecydowała się na dziecko przed 25 rż?

Polecane posty

Gość gość
chodzi ci o kobietę z młodszego pokolenia? Tak, znam takie. O pokoleniu naszych rodziców nawet nie ma co wspominać.

Gość gość
mam 21 lat i zdecydowalam sie na dziecko. I co w tym dziwnego???:) Inni marzą o karierze, a inni o rodzinie. proste

Gość gość
ja urodzilam w wieku 22 lat, swiadomie :-) moj facet jest 8 lat starszy i jestesmy bardzo szczesliwi . Teraz gdy maly ma 2 latka myslimy o drugim :-) Jak masz ochote to w wieku 30 lat bedziesz siedziec w pieluchach a my bedziemy mieli odchowane dzieciaczki , skoro w wieku 25 lat jest sie dzieckiem :-D ale sie usmialam :-D

Gość gość
ale ty masz starszego brata ;) i tak, są tacy ludzie którzy dzieci chcą mieć w młodym wieku. Smutne jest to, że znam dużo więcej osób które CHCIAŁYBY mieć dzieci, ale sytuacja materialna im na to nie pozwala

No ja uwazam że dziecko powinno być wychowywane przed dojrzałych, mądrych ludzi, nie wyobrażam sobie, żeby taka osoba jak ja miała już teraz dziecko :P A i tak wydaje mi się, że jestem bardziej ogarnięta i mądra od większości ludzi, więc przeciętność musi być tragiczna :P

Gość gość
w mlodym wieku kobiety maja wiecej energii , jest mniejsze prawdopodobienstwo ze dziecko urodzi sie chore i w momencie gdy dziecko dorasta nie ma przepasci miedzy rodzicami a dzieckiem. Wiec jesli finanse pozwalaja to co w tym zlego ??? nie mowie o niedojrzalych gowniarach tylko o kobietach w mlodym wieku, ustabilizowanych i w szczesliwych zwiazkach!

Gość gość
no cóż, z punktu widzenia każdego kto czyta twoje wpisy jesteś niesamowicie dziecinna i niedojrzała. Większość ludzi w Twoim wieku jest nieco bardziej ogarniętych.

"ale sytuacja materialna im na to nie pozwala " Ja jakoś średnio potrafie sobie wyobrazić stabilną sytuacje finansową w tym wieku(tak 20-21 lat), no chyba że ojciec jest starszy. W każdym razie, trzeba zapewnić dziecku przyszłość, a nie skazywać je na tkwienie w maraźmie, biedzie. Albo uczyć wzorców że mama nie pracuje, jest kurą domową.

Gość gość
autorko po co Ci taki glupi temat ? Jestes niedojrzala na dziecko ? ok Twoja sprawa urodzisz jak sie zdecydujesz ale od innych kobiet sie odwal. To jest indywidualna sprawa kazdej kobiety !

Gość gość
"Tak na marginesie, moi rodzice stworzyli mnie po 30. I moją siostre tyż." to wiele wyjaśnia:D

Gość gość
ale już w wieku 23-25 lat ludzie potrafią być ogarnięci. Mieć pracę na takim etapie, że nie stracą wiele idąć na macierzyński. Dalej mają energię żeby zajmować się dziećmi i nie ma żadnych przeciwskazań żeby zakładać rodzinę.

Gość gość
Kazdy uczy swoje dziecko takich wzorcow jakie uwaza za stosowne , wyobraz sobie autorko ze dziecko w pierwszych latach zycia bardzo ale to bardzo potrzebuje matki i przez 3 pierwsze lata matka powinna byc dla dziecka ale nie kazda moze sobie na to pozwolic finansowo.

Gość gość
nie widzę nic złego w matce zajmującej się domem, skoro ojciec odpowiednio zarabia.

Gość gość
i nie zawsze jest tak, że matka nie pracuje. Po prostu w młodym wieku łatwiej jest ogarnąć np. przynoszenie pracy do domu, łapać dodatkowe zlecenia itd. Potem, kiedy wchodzi się na rynek pracy na pełen etat dziecko jest już na tyle duże, że może iść do żłobka czy zostać pod opieką instytucji babci (bo nie czarujmy się, babcie pomagają).

Gość gość
autorko a Ty odrobilas juz lekcje ze tu przesiadujesz ? czy mama nie dopilnowala bo sie domem nie zajmuje bo to wstyd ? i przesiaduje w pracy ?:-D

" ale już w wieku 23-25 lat ludzie potrafią być ogarnięci. Mieć pracę na takim etapie, że nie stracą wiele idąć na macierzyński. Dalej mają energię żeby zajmować się dziećmi i nie ma żadnych przeciwskazań żeby zakładać rodzinę. " Cóż, gdy patrze na znanych mi ludzi w tym wieku, to widze nieco inny obraz. No ale dobrze, nie będe dyskutowała, bo nie mam argumentów ani chęci, jestem tylko zdziwiona takimi sytuacjami, jak planowane dzieci w tak młodym wieku :P

Gość gość
Szczerze mówiąc to niezbyt rozsądne takie brutalne wejście w dorosłe życie rodzenie dzieci w bardzo młodym wieku.Każda mówi potem,że chciała,a to była wpadka.

Gość gość
ktoś kto sam nie jest specjalnie dojrzały raczej nie będzie miał w towarzystwie dojrzałych i odpowiedzialnych ludzi. To, że takich nie znasz nie znaczy nie znaczy, że nie istnieją. Poza tym nie każdy może pozwolić sobie pozwolić na czekanie.

"autorko a Ty odrobilas juz lekcje ze tu przesiadujesz ? " Teraz trwa taka przerwa, między kampanią wrześniową a początkiem semestru, że mogę tu przesiadywać beztrosko. Gdybyś kiedykolwiek studiowała, to byś wiedziała o tym :P Czyli widać, że jednak czegoś cie pozbawiło to wczesne macierzyństwo. Wcale nie chciałam być złośliwa, to ty mnie sprowokowałaś do tego swoimi głupimi wypowiedziami :P

Gość gość
złośliwość miała by sens gdybyś się odniosła do tego, że nikt tu nie wierzy, że studiujesz.

Gość gość
To strasznie wkurzające gdy podkreślasz jak bardzo inna i lepsza od innych jesteś i jacy to wszyscy są zwyczajni i przeciętni a Ty taka niezwykła. Owszem jesteś wyjątkowa. Każdy jest inny. A to że cały czas podkreślasz jak bardzo odróżniasz się od innych ludzi jest po prostu śmieszne.

"Poza tym nie każdy może pozwolić sobie pozwolić na czekanie. " A jakie przyczyny mogą spowodować przymus szybkiego urodzenia dziecka? :P Możliwośc rychłej śmierci? Rozumiem poniekąd, że ktoś chce i ma do tego warunki, ale MUSI? :D

Gość gość
a co Ty niby studiujesz

Gość gość
I tu wychodzi wlasnie jako niedojrzala i glupia jestes osoba. Sa ludzie ktorzy chca miec dzieci, ale z przyczyn zdrowotnych ich szanse z wiekiem drastycznie maleja

" złośliwość miała by sens gdybyś się odniosła do tego, że nikt tu nie wierzy, że studiujesz. " To nie moja sprawa, że dla kogoś studia są czymś na tyle niesamowitym i niespotykanym, elitarnym, by nie wierzyć, że druga osoba studiuje. :P Kafeteria jest takim zbiorowiskiem dziwadeł, że spotkałam się tu już z naprawde absurdalnymi poglądami, nie zwracam już na to uwagi :P

Gość Janusz00
dupa chuj

Gość gość
Jakby ci to delikatnie powiedziec....kazdy debil dostanie sie na jakiej studia, ale ty nie sprawiasz wrazenie osoby ktora ma wiecej niz 18lat