Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale szok i jaja, dawna koleżanka nazwała syna PROT! hahahahah prot szprot

Polecane posty

Gość gość

jakiś czas temu spotkałam dawną koleżankę, znałyśmy się zanim miała dziecko, ostatnio szła z wielką torebką i pytałam czy jej dziecko ma urodziny, a ona,że imieniny, że PROT ma dzisiaj imieniny, myślałam, że się przesłyszałam, że Piotr, ale ona, że PROT a nie PIOTR i żebym sobie sprawdziła w kalendarzu, że naprawdę funkcjonuje takie imię, ale jaja co? :D :D :D

Gość gość
Bardzo ładne imię a ty jakie byś wolała co?

Gość gość
sa inne normalne piękne imiona, osobiście lubie : Maksymilian, Aleksander, Jerzy, Jakub, Andrzej, Adam, Paweł, wiele jest ładnych i klasycznych

Gość gość
Ale to Ty wolisz głupia babo.....

Gość gość
a ty głupsza babo wolisz Alan, Brajan i Kewin, bo w twojej zapadłej wiosce to imiona gwiazdorów podwórek i mopsów

Gość gość
no rzeczywiscie dowalila niezle :D:D tragiczne imię

Gość gość
:-\ to już piotr byłby lepszy a nie prot? istnieje wgl takie imię?

Gość gość
Prot – imię męskie pochodzenia greckiego. Powstało poprzez użycie w charakterze imienia gr. liczebnika prōtos , 'pierwszy' lub skrócenie takich dwuczłonowych imion greckich, jak Protagoras, Protarchos, Protonikos, Protogenes. Znaczeniowo odpowiada mu łacińskie imię Primus . Imię to nosił rzeźbiarz Protos z Rodos z II w. p.n.e . Prot imieniny obchodzi: 11 września i 25 października . Znane osoby noszące imię Prot : św. Prot – męczennik chrześcijański wspominany razem ze św. Hiacyntym św. Prot – męczennik wspominany razem ze św. Januarym Adam Asnyk , właśc. Adam Prot Asnyk – polski poeta i dramatopisarz