Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malgosin

Jakie OC wybrać?

Polecane posty

Cześć, chcę kupić swój pierwszy samochód i nie znam się kompletnie na temacie. Gdzie najlepiej wykupić OC?

Gość gość
poszukaj w necie

Gość gość
Ja sobie korzystałam z internetowych porównywarek, tam masz wszystko. Coś w stylu rankomat itp.

@zbereznik - najpierw trzeba wiedzieć gdzie takie oferują. @gość - dzięki, już sprawdzam ten rankomat

Gość gaajowy
szukaj najtańsze bo to nie ty będziesz z tego korzystać w razie czego. W dodatku musisz wykupić NNW

Gość dorota588
Firm oferujących takie ubezpieczenia jest mnóstwo. Wycena zależy od wielu aspektów więc ciężko napisać. Najlepiej wejdź sobie tutaj https://superpolisa.pl/ . Wypisujesz podstawowe dane o samochodzie i kierowcy a program sam wyszukuje ci 20 najtańszych ubezpieczeń. Dodatkowo możesz przez ten portal zakupić ubezpieczenie on-line.

Gość MFlis
Ja także uważam, że przed wyborem konkretnego ubezpieczenia, wszystkie oferty powinno się porównać i wybrać tą, która dla nas będzie najlepsza. Może nam w tym pomóc narzędzie znajdujące się pod adresem: https://superpolisa.pl/ :-).

Gość gość
Ja przy wyborze OC kierowałem się tym kalkulatorem - https://kalkulator.najtaniejuagenta.pl/kalkulator/oc-ac/ . Wybrałem po prostu najtańszą opcję i tyle. U mnie to było akurat w Link4. Ale to zależy od auta, tego ile lat opłacamy składki itd, więc samemu trzeba pod siebie sprawdzić.

Gość marekkik
Ja to się do żadnej firmy staram nie przywiązywać i jak tylko widzę że ktoś ma taniej to przechodzę. Nie ma sentymentów. Tak samo z OC i tak samo choćby z dostawcą tv czy telefonu. W przypadku ubezpieczeń jest o tyle łatwiej że są porównywarki i tam w ciągu kilku chwil można sobie sprawdzić warunki u konkurencji i ewentualnie złożyć dokumenty. Mi się wygodnie korzysta ze strony najtaniejuagenta.pl.

Gość gość
Podoba mi się jak działa strona najtaniejuagenta.pl. Szkoda, że kiedyś jak kupowałem pierwsze ubezpieczenie samochodu to nie było takich porównywarek...a może były ale nie miałem zielonego pojęcia że takie rzeczy istnieją i po prostu kupiłem polisę w punkcie który miałem najbliżej domu :P Stwierdziłem wtedy, że pewnie i tak wszyscy inkasują mniej więcej tyle samo...och w jakim byłem błędzie :)

Gość gość
Jak masz niewielkie doświadczenie z wyborem ubezpieczenia samochodu to zajrzyj do poradnika kalkulator-oc-ac.auto.pl. Bardzo dobrze wyjaśniają zasady likwidacji szkody, a do tego możesz zobaczyć listę najważniejszych towarzystw ubezpieczeniowych działających teraz w Polsce.

Gość Gienek

Jest dobrze prowadzony ranking ubezpieczeń na rankomat.pl. Oczywiście ja tutaj zaglądam głównie szukając OC/AC ale widziałem że mają też zestawienia tych mieszkaniowych, na życie i innych. Można wszystko ogarnąć online bez wychodzenia z domu. Osobiście wolę kontakt z doradcą przez tel, ale tak samo można złożyć wniosek o polisę online.

Gość gość

Na stronie rankomat.pl masz dobrą bo dużą porównywarkę, czyli nie biorą pod uwagę dwóch czy trzech firm ale faktycznie filtrują oferty we wszystkich największych towarzystwach ubezpieczeniowych. Można zamówić polisę online albo telefonicznie. Ja akurat prosiłem o kontakt przez tel.

Gość gość

Podpowiem stronkę kalkulator-oc-ac.auto.pl bardzo ułatwia znalezienie taniego ubezpieczenia w tych gąszczu i zalewie różnych ofert. Prosty w wypełnieniu formularz, szybka odpowiedź z wyliczoną składką, dobry kontakt z obsługą, jakby coś było niejasne można dopytać i nie czekać pół dnia na odpowiedź 🙂

Gość manonthemoon

Najtańsze. Najpierw kalkulator w necie, a potem potem doradca z TU, które było najtańsze. Można jeszcze dodatkowo urwać parę złotych przy takiej technice, polecam. 😎

Gość gość

We wszystkich towarzystwach ubezpieczeniowych sprawdzają wysokość składek dla klienta na stronie najtaniejuagenta.pl. Bardzo sobie chwalę tę porównywarkę. Prosta w obsłudze, można tak naprawdę wszystko załatwić zdalnie, nie trzeba ślęczeć nad dziesiątkami tych samych formularzy. Wystarczy wypełnić jeden i styknie ;>

Gość Gość

Ja bym Ergo Hestię polecił