Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Interesujecie się muzyką, czy słuchacie tylko tego co wpadnie w ucho?

Polecane posty

Gość gość
co wpadnie w ucho - raz na jakiś czas nurkuje w czleluściach internetu w poszukiwaniu jakiś perełek z całego świata - ale rzadko - kilka razy w roku. Jak znudzi mi się to całe dziadostwo popkultury .

Gość gość
Wyszukuję różne zespoły, przeważnie rock lub alternatywa.

Gość gość
Ja się interesuję. Mocniejszą muzę też lubię, ale nie taki jazgot jak Ty.

"Ja się interesuję. Mocniejszą muzę też lubię, ale nie taki jazgot jak Ty. " Lubisz po prostu muzyke łatwiejszą w odbiorze, ale zamiast tak to określić, to używasz obraźliwych określeń by sie dowartościować :)

Gość gość
Ja się nie interesuje, tylko jak coś podoba, to słucham

Gość gość
Slucham tego co mi wpadnie w ucho, czasami wyszukuje jakichs nowych zespolow, ale niespecjalnie.

Gość gość
ja słucham rocka i głównie pop punku

Gość gość
a ta idiotka znowu z tą "łatwiejszą w odbiorze"... tysiąc razy było tłumaczone, że ciężkość muzyki nie ma nic wspólnego z ewentualną trudnością jej odbioru, ale do tępaka nie dociera...

Gość gość
nie słucham dlatego, że nie widzę nic przyjemnego we wsłuchiwaniu się w dźwięki ala młot pneumatyczny :) to jest "muzyka" do wyżycia i wyszalenia się na koncertach czy ewentualnie w domu. nie raz można nawet przeczytać jak "tru" metalowcy na różnych forach sami przyznają, że ostry black służy im jedynie do headbangu.

To albo nie są "tru", i nie rozumieją tej muzyki do końca, albo wola lzejsze odmiany metalu a najcięższe gatunki słuchają okazjonalnie, nie są fanami tej muzyki. A jeśli dla ciebie najcięższy metal brzmi jak młot pneumatyczny to jesteś po prostu nieosłuchana lub też nie masz w ogóle słuchu muzycznego. Możesz go nie lubic, ale nie wypowiadaj się o czymś, na czym sie nie znasz. Swoją drogą dlaczego uparcie uwazasz black za najcięższy gatunek muzyki metalowej, skoro często ciężkośc jest mniejsza niż nawet w thrashu? Cięzki to jest death, black metal nie zawsze i ciężkośc nie jest konstruktywną cechą tego gatunku.

Kocham muzyke za to jakie doznania oferuje. Najlepsze doznania mam od metalu, jak slucham dobrego metalu, to caly buzuje budzi sie we mnie energia uczucie dobre

Swoją drogą pokaż te fora, gdzie ktoś tak pisze. Przecież na porządnym forum, jak np. Masterfull taki ktoś kto tak pisze zostałby wyśmiany przez starych metalowych wyjadaczy po trzydziestce. Niech zgadne, to jakieś forum dla zbuntowanej gimbazy gdzie średnia wieku wynosi 17 lat? :)

Swoją drogą, gratuluje ci /pewności siebie i przekonania o swojej nieomylności - nie słuchasz jakiegoś gatunku muzyki, a uważasz że wiesz o nim wszystko, zgłębiłaś tajemnice wszechświata i tego, jak to jest słuchać black metalu, co czują fani tej muzyki, gdy ją słuchają :)

Gość gość
Ja słucham głównie Merylina Mansona juz od długich lat, po prostu czuje jego muzykę, ale jak mi czasem wpadnie coś w ucho to również Lubie posłuchać

Gość gość
"skoro brzmi dla ciebie jak mot pneumatyczny to jest dla ciebie trudna w odbiorze." yhym, skoro nie lubisz disco czy techno to dla ciebie też są pewnie "zbyt trudne w odbiorze"... skończ pieprzyć, nie lubię, bo jest dla mnie za ciężka i tyle. tak samo np. nie przepadam za ambitniejszym popem czy indie-rockiem, bo te z kolei są dla mnie za lekkie, ale nie twierdzę, że nie są czy nie mogą być ambitne tylko dlatego, że mi się te gatunki nie podobają. co do forum, nie pamiętam gdzie to było, ale już wiele razy taka opinia rzuciła mi się w oczy. poza tym widać, ze jesteś ograniczona, skoro według ciebie każdy metal nie będący ostrym blackiem jest automatycznie "lekki" - g****o prawda a 17 letnia gimbaza to właśnie jara się black metalem, twierdzi, ze to jedyna, słuszna muzyka i nie słucha nic poza tym. nie znam dorosłych, dojrzałych osób po studiach, które tak się obnoszą słuchaniem blacku :)

"yhym, skoro nie lubisz disco czy techno to dla ciebie też są pewnie" O czym ty mówisz? Nie chodzi o nie lubienie, tylko że twierdzisz że muzyka ta brzmi jak młot pneumatyczny, mimo iż tak w ogóle nie brzmi, co dowodzi tylko że jesteś z nią nieosłuchana, bo jest trudna w odbiorze. Rozumiesz już, czy nadal nie?

"a 17 letnia gimbaza to właśnie jara się black metalem" To czemu na dobrych forach o muzyce metalowej, okupowanych głównie przez fanów po trzydziestce słuchających metalu od 20-30 lat, black metal jest najbardziej poważanym gatunkiem a zespoły takie jak nightwish wyśmiewane? zresztą gdzie ty masz tych gimbusów słuchających blacku? Jeśli gimbus słucha metalu, to zwykle jest to metal gimbusiarski w stylu sabatonu czy nightwish. "co do forum, nie pamiętam gdzie to było, ale już wiele razy taka opinia rzuciła mi się w oczy" Czyli pewnie na jakimś gimbazjalnym fanpagu na facebooku. Na porzadnych forach taka opinia zostałaby wysmiana. Albo po prostu ją wymysliłaś by uzasadnić swoje bzdury.

"ale nie twierdzę, że nie są czy nie mogą być ambitne tylko dlatego, że mi się te gatunki nie podobają." Cały czas twierdzisz że black metal nie jest ambitny/jest dla gimbusów/whatever, bo tobie sie nie podoba 🖐️

" skoro według ciebie każdy metal nie będący ostrym blackiem jest automatycznie "lekki" - g****o prawda" Ale naucz się, upośledzona istoto czytać ze zrozumieniem. 1.Dlaczego znowu piszesz o jakimś "ostrym blacku"? słyszałaś kiedykolwiek w ogóle tą muzyke? Przeczytaj jeszcze raz ostatni akapit mojego postu z 15:59, a jeśli nadal nie rozumiesz to popros swojego opiekuna(każda uposledzona osoba chyba ma jakiegoś) by ci wytłumaczył w prostszych słowach o co chodzi. 2.Gdzie niby tak napisałam? Lubie tez heavy metal, thrash metal, folk metal i wiele innych. Nie lubie tylko popu takiego jak Nightwish. Dlaczego wymyślasz sobie jakieś z d**y wzięte opinie i mi je przypisujesz?

Gość gość
"Gdzie niby tak napisałam? Lubie tez heavy metal, thrash metal, folk metal i wiele innych. Nie lubie tylko popu takiego jak Nightwish. Dlaczego wymyślasz sobie jakieś z d**y wzięte opinie i mi je przypisujesz?"http://f.kafeteria.pl/temat/f1/black-metal-to-najbardziej-fascynujacy-gatunek-muzyczny-p_6340250 + 1294356 innych tematów które założyłaś po pijaku nie pal głupa

http://f.kafeteria.pl/temat/f1/jakim-cudem-czlowiek-istota-ulomna-potrafi-stworzyc-tak-genialny-utwor-p_6010980 to ty jesteś tą idotką z tego tematu? :) Coś chyba poznaje twój styl pisania. Jeśli nawet Death jest dla ciebie za "ciężkim" zespołem, w całej jego melodyjności, bogactwie riffów, to nie mam pytań :D

W tym temacie najpisałam że black metal jest najlepszy, najbardziej fascynujący. Nie napisałam nic takiego, co mi zarzuca moja przeciwniczka w tej dyskusji, że niby tylko black jest słuszny, i ze każdy inny gatunek jest lekki(co jest absurdalne, biorąc pod uwage że black metal wcale nie jest najcięższy), za to wiele razy pisałam o nie blackowych zespołach, które lubie. Postaraj się lepiej , przynudzający gimbusie bo coś ci nie wyszło.

Gość gość
sama zacznij czytać ze zrozumieniem, tępoto :O nigdzie nie napisałam, że black nie może być ambitny. "ambitność" nie zależy jedynie od gatunku muzyki (no może wyłączając disco). a to, że black brzmi jak odgłosy młota pneumatycznego to raczej powszechna opinia. co by nie mówić to zdeczka podobnie brzmią. poza tym widzę, że dystans zerowy.

Gość gość
gość dziś Obyś nu-disco włączała. To jest to i sprawię, że opanuje polskie parkiety.:D

Gość gość
ujowy z ciebie szerlok, bo pierwszy raz widzę ten temat. choć przejrzałam po łebkach i widzę, że w każdym mają cię za skretyniała i fanatyczną "wyznawczynię" black metalu, nic dziwnego.

Gość gość
I moon ma rację, w każdym temacie to samo farmazonisz, ciągle te same bzdety, ale jak coś ktoś to potem zarzekasz się, że nic takiego nie pisałaś.