Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiejska sklepowa

wiejskie sklepy

Polecane posty

Gość wiejska sklepowa

szukam kontaktu z właścicielami - pracownikami sklepów na wsi. Sama zaczynam działalność na dniach i ciekawa jestem Waszych pomysłów i przemyśleń na temat Waszych biznesów :) Np. czy obsługujecie karty płatnicze albo czy przewaliliście latem lody na kulki?:)

Gość wiejska sklepowa
wszyscy w pracy ?:)

Gość gość
najlepiej schodza tanie alkohole, kart płatniczych nikt nie używa latem dodatkowa opłata 10gr za piwo z lodówki

Gość wiejska  sklepowa
właśnie o to chodzi ,ze karty zaczyna obsługiwać coraz więcej sklepów ale to pewnie zależy po prostu od obrotu . Prowadzisz taki wiejski sklep ?

Gość gość
Karty płatnicze?!:) połowa transakcji na zeszyt :p

Gość wiejska  sklepowa
no dobra , zostawmy te karty - wprowadzacie jakieś inne nowości do swoich asortymentów ? poczta ? usługi lotto?

Gość gość
zależy jaka miejscowość bo umnie to mała wioska gdzie większość mieszkańców to 45+ i więkość klientów to miejscowe pijaczki i babcie które nie mają jak jechać do miasta bo z autobusami też cieżko. I poprostu nie ma dla kogo robić kart, jeżeli u Ciebie jest trochę wieksza ciwilizacja to możesz o tym pomyśleć bo młodsi wolą używać kart

Gość wiejska  sklepowa
" moja wieś " :) to dość duża miejscowość z firmami ale żeby nie było samego miodu już jest jeden i to prężnie działający sklep . Ale miejscowość jest duża i oba sklepy sie spokojnie utrzymają . Szukam jednak jeszcze innych możliwości żeby uatrakcyjnić moją sprzedaż :) dlatego pytam o radę tych , którzy już pracują :)

Gość gość
punkt pocztowy to dobry pomysł bo czasem ludzią nie chcę się jeździć do miasta, a może jakieś automaty ale na to trzeba mieć licencje ale za to u mnie w barze co jest koło sklepu zdało to egzamin i jest niezły obrót

Gość wiejska  sklepowa
zatrudniacie kogoś ? jeśli tak - to na jakich zasadach ?

Gość wiejska  sklepowa
automatów nie chcę bo ściągają element , który niekoniecznie potrafi się pogodzić z przegraną - mieliśmy już na wsi takie akcje. Ponadto słyszałam ,że US bardziej się interesuje miejscami gdzie są postawione.

Gość gość
co to zatrudnienia to jak masz czas to możesz sama sprzedawać(wtedy możesz także w świeta pracować) ale do pomocy trzeba zatrudnić jakaś dodatkową sprzedawczynie.

Gość gość
sporo to wiejski sklep to może pogadaj z księdzem czy nie chciałby sprzedać tam jakieś gazetki parafialnej albo modlitewników myśle że starsze osoby były by tym zainsteresowane

Gość gość
Jak jest trochę młodzieży spróbuj jakieś proste hotdogi albo zapiekanki.

Gość wiejska  sklepowa
zapiekanki ? to ciekawy pomysł . ale chyba na sprzedawanie takich ciepłych to już trzeba coś dodatkowego z Sanepidem kombinować . Ale pomyślę, dzięki za pomysł :) co do gazetek parafialnych to mimo , że we wsi jest kościół to nie słyszałam , żeby jakiekolwiek gazetki czy śpiewniki sprzedawał - a ja księdzu w pardę wchodzić nie chcę .

Gość wiejska sklepowa
że będę musiał kogoś zatrudnić to nie podlega dyskusji , pytanie tylko na jaka umowę ?

Gość gość
prawdopobnie na etat ale na tym sie nie znam

Gość gość
Fajne pomysły to te hot dogi czy zapiekanki na ciepło Lotto, zdrapki. Punkt odbioru przesylek. Oprócz rzeczy spożywczych i chemii miec w ofercie jeszcze rzeczy do domu jakies naczynia, obrusy itd. podstawowe rzeczy. No i możliwość opłacenia rachunków.

Gość gość
Możesz też zrobić punkt inpostu albo jakiejś firmy kurierskiej. W sensie ze jak kogoś nie ma w domu to kurier zostawia u Ciebie A ludzie sobie odbierają.

Gość wiejska  sklepowa
o takich rzeczach do domu - typu właśnie obrusy czy ceraty , plastiki , trochę naczyń czy garnków - czyli o rzeczach o których się zapomina jadąc do miasta już myślałam . Czy ma ktoś kolo sklepu ogródek piwny ?

Gość wiejska  sklepowa
gość dziś świetny pomysł :) zwłaszcza , ze mam sklep centralnie po środku wsi i każdemu będzie " po drodze " :)

Gość gość
sporo myślisz o ogródki piwnym to może warto pomyśleć nad wstawieniem tam jakiegoś tv aby w razie jakiś meczów i innych imprez sportowych przyciągnać tam ludzi którzy jak już tam będą to zawsze coś kupią

Gość wiejska sklepowa
chodziło mi raczej o opłaty i warunki jakie trzeba spełnić żeby go uruchomić :)

Gość gość
a punkt wymiany butli gazowej u mnie na wiosce takie coś funkcjonuje

Gość wiejska sklepowa
u mnie na wsi są już 3 :)

Gość gość
a może będziesz mogła wykonywać na zamówienie jakieś bukiety albo wiązanki kwiatów

Gość gość
W Lotto mozna placic rachunki za elektr ,gaz