Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1983

jak ja przekonać...

Polecane posty

Gość gość1983

Czesc, mam taki problem i licze na konkretne odpowiedzi, ktore dadza mi troche jasniejszy wizerunek calej sytuacji niz mam ja. Drogie Panie, poznalem dziewczyne, razem pracujemy, zaczelismy sie spotykac, kolacja, kino, wspolny wypad w gory, kilka imprez okolicznosciwoych jako swoi partnerzy. Jesli chodzi o strefe intymna to do seksu miedzy nami nie doszlo, ale pocalunki, przytulanie, wspolne spanie z odrobina pikanterii jak najbardziej, nie chcialem na nic naciskac, gdyz rok temu przyzylem rostanie i balem sie narzucic zbyt szybkie tempo, ale po dwoch miesiacach uczucia wziely gore i powiedzialem co czuje, ze licze na cos powazniejszego. Wtedy Ona sie odsunela i powiedziala nie. Zupelnie tego nie rozumiem bo nawet teraz jak mamy okazje porozmawiac, choc tylko juz w pracy, ale tylko w cztery oczy ona zawsze mnie przeprasza i placze, zazwyczaj rozmowa ucina sie kiedy ja przytule, pocaluje w szyje lub policzek, nie rozumiem, ze osoba, ktora nie odwzajemnia uczuc moze sie tak zachowywac. A Was prosze o jakies rady co powinienem dalej robic bo bardzo chce z nia byc i stworzyc naprawde cos powaznego i stalego, z drugiej strony nie wiem jak sie dokladnie za to zabrac zeby jej nie stracic. Z gory dziekuje.

Gość gość
Najprawdopodobniej boi się poważnie wiązać, gdyż może obawiać się zranienia albo po prostu lubi mało zobowiązujące relacje z mężczyznami. Musisz z nią po prostu porozmawiać szczerze.

Gość gość1983
Wydaje mi sie ze sie boi, bo tak jak wspominalem to w jaki sposob mnie traktowala przez caly czas i nawet jak reaguje teraz jest dla mnie o tyle niezrozumiale co dziwne. Nie jest dziewczyna, ktora bawi sie facetami, mialem okazje porozmawiac z jej przyjaciolkami i jedna z nich zabrala mnie na bok podczas jednej z imprez i to na samym poczatku, po czym uslyszalem, jesli nie chcesz jej traktowac powaznie to nawet nie zaczynaj, bo tak jak sie przed toba otworzyla to jeszcze przed zadnym innym facetem. I wierze jej kolezance, bo znaja sie od urodzenia. Dlatego chcialbym jeszcze sprobowac dac temu szanse, zawalczyc, tylko chcialbym to zrobic z glowa, a poki co to za kazdym razem jak ja widze to wiem, ze dziwnie zaczynam sie zachowywac, emocje biora gore i albo ja przytule bez slowa, albo zaczne rozmawiac na ten temat, albo nie zrobie nic i zachowam sie jak gowniarz. Potrzebuje to wszystko uspokoic i pokazac jej, ze jestem facetem, ktoremu warto jest dac szanse.

Gość gość
Kontynuując (pisalam wyzej o 13:73) Skoro uważasz, że ona jednak się obawia zaangażować, to skądś w niej to się musi brać. Nie rozmawiacie? Nie znasz jej na tyle by o tym wiedziec? Najgorsze co mozesz teraz zrobić, to naciskać lub osaczać. Musisz wyczuć umiar, czyli bądź przy niej, pokazuj, że chcesz byc w kontakcie, ze Ci zalezy i przede wszystkim, że jej strach Cię nie zniechęca. Obecnie faceci są strasznie płochliwi i jak kobieta lekko odpycha, to uciekają, a to błąd!! Męskość polega na waleczności i zdecydowaniu. Ogromnym błędem byłoby zrezygnować z tej relacji, skoro czujesz, że to kobieta do poważnego związku. Jesli dostaniemy w koncu cos, o co musieilismy wczesniej powalczyc, to potem jeszcze bardziej to cenimy. Rozmawiaj z nia, zapytaj czego od Ciebie oczekuje.

Gość gość1983
Rozmawialaismy na rozne tematy i swietnie nam to wychodzilo, ale nie wspominalismy o swoich poprzednich zwiazkach, ja nie chce o nich mowic bo poporstu szkoda czasu na rozdrapywanie ran, ktore juz sie zagoily, a dlaczego ona nigdy nie wspominala nie wiem, moze tez nie najmilej je wspomina. Wlasnie dlatego pytam o rade, bo nie chce jej zasypywac kwiatami czy innymi prezentami, nie chce wypisywac czy dzwonic jak to bardzo mi na niej zalezy bo mysle ze dobrze o tym wie ze jest dla mnie bardzo wazna i ze traktuje ja powaznie. Chce z nia rozmawiac tylko ciezko mi jest zaczac zeby nie dac poniesc sie emocja. Nie jestem wstydliwy, czy nie pewny siebie, ale po tym wszystkim w jej towazystwie staje sie zupelnie innym facet, nie wiem co mam zrobic, jak sie odezwac, sam siebie nie poznaje. Zapytam jeszcze o jedno z wyprzedzeniem, za niecaly miesiac sa jej urodziny i czy prezent w postaci jej uluionych perfum jest ok czy moze kupic jej zegarek, na ktory zwrocila uwage podczas naszego ostatniego wspolnego wyjazdu, czy nie wiem dac jej tylko kwiatek i zlozyc zyczenia. Normalnie przez cala ta sytuacje jestem jak dziecko we mgle.