Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana w OLX

oszukani w internecie w OLX i inne

Polecane posty

Gość oszukana w OLX

Kolejna oszustka na OLX w klockach Lego Duplo Proszę uważać na konto bankowe oszustki i nie wpłacać . Nie daj się nabrać i szukać !!!!! Podawaj dane osób które oszukują UWAGA NA KONTO !!!!!!!! konto bankowe 83 1050 1924 1000 0022 9749 7758 konto bankowe 831050192410000022 97497758

Gość Dariusz Kośla
Dzień dobry też zostałem oszukany przez tą "osobę". Czy ma ktoś informację czy udało się ustalić prawdziwe dane tego oszuta, czy odzyskał ktoś z Was pieniądze, dlaczego ta "osoba" jest bezkarna przez tyle miesięcy? Będę wdzięczny za kontakt. 602889921

Gość gośćaga
Też zostałam oszukana ale nr konta inny 61 1050 1924 1000 0022 9749 7766 zgłosiliście to na policje?

Gość Marzenkia
warto zgłaszać na policję nawet małe kwoty.W ten sposób policja musi się zająć i określić (danego delikwenta/tkę).Warto również przed wysyłką pieniędzy na konto wpisać nr konta i nieraz już wyskoczą dane oszusta lub wiadomości odnośnie konta http://www.jakitobank.pl/ Warto wpisywać ostrzeżenia dla innych .Radzę zgłaszać bez względu na kwotę !! Dobrze zrobić np skan ogłoszenia ,zgłosić na dany portal o oszustwie.

Gość gość
jak można być tak durnym i wpłacać nieznajomym ludziom kase prosto na konto?? nikt nie słyszał o paypal czy payu??

Gość Sllsllll12
Na olx.pl się tylko wystawia ogłoszenia aby nie płacić za wystawianie na allegro. Jak coś sprzedaje to wystawiam na olx.pl ale gdy znajdzie się chętny to wystawiam przedmiot na allegro.pl.

Gość gość
Ale trzeba być debilem aby wpłacać na olx cieszę się ze oszukują naiwniaków

Gość gość
Dołączam do grona oszukanych. Zamierzam zgłosić na policję.

Gość gość
proszę zgłaszać.Moja sprawa już zawędrowała do Prokuratury.Osoba prawdopodobnie juz oszukała kilkadziesiąt osob. więc warto zgłaszać.

Gość wifigdańsk
a co to za osoba?

Gość gość
To jest moj stary wtf !?

Gość Dariusz Kośla
Osoby poszkodowane niech niezwłocznie podadzą te dane osobom prowadzącym ich postępowanie w celu połączenia dochodzeń. Dnia 31.10.2015 sprawę zgłosiłem na: Komisariat Policji Warszawa Ursus 02-495 Warszawa Sosnkowskiego 16 Numer sprawy: KP-U-KR-6622/15 RSD-990/15 Osoba przydzielona do sprawy: Małgorzata Nieliwocka W grudniu sierż. Sztab. Rafał Sałbut z KP Mszczonów postanowił: 1. Połączyć akta dochodzenia nr RSD-990/15 prowadzonego przez KP Warszawa Ursus z aktami dochodzenia nr RSD-372/15, Ds. 940/15 prowadzonego przez KP Mszczonów 2. Połączone dochodzenia prowadzi pod numerem RSD 372/15, Ds. 940/15 W lutym dostałem ZAWIADOMIENIE: Sekretariat Sądu Rejonowego w Żyrardowie, II Wydział Karny zawiadamia jako pokrzywdzonego(ą), że w dniu 29 marca 2016r. o godz. 15:10 sala 2 w tutejszym Sądzie ul. Al. Partyzantów 3 odbędzie się posiedzenie w przedmiocie rozpoznania wniosku prokuratora w sprawie wydania wyroku skazującego w trybie art. 335 $ 1 k.p.k. w stosunku do oskarżonej Justyny Ewy Kamińskiej Sygnatura akt: II k 904/15

Witam, ja dopiero teraz wyczytałam, że to oszustka, po tym jak kontakt nagle się urwał, a wpłaciłam jej 790 zł!!!!!!!!!!\r\nNA iphona.... podała mi takie dane: Karolina Maciąg \r\nUl Romualda traugutta 20/8 \r\n27-400 ostrowiec Świętokrzyski \r\n83 1050 1924 1000 0022 9749 7758 \r\n teraz już wiem, że fałszywe, tylko nr konta się zgadza się po tym jak sprawdziłam w necie... na szczęście mam już jej dokładne dane, nie popuszczę...pojadę tam!!!!!! oczywiście nie sama i znajdę ją na tym wyp*****ewie i mi odda wszystko co do gorsza!!!!!! chyba że się zdecyduje oddać mi te pieniadze dobrowolnie, to i ona zaoszczędzi nerwów i ja. Sprawa oczywiście zgłoszona we wszelkich instytucjach, nie dam za wygraną, ale też nie będę czekać!Piszcie na maila: frycka1992@gmail.copom badz nr tel: 0048 783 779 512

Gość gość
O rany, ale macie pecha - chyba już z 10 razy razy sprzedawałem i kupowałem przez olx i nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło.

Gość gość
frycka1992 dziś ale jeśli dane się nie zgadzają to przecież żaden bank w takim wypadku nie przyjmie pieniędzy

Gość hy445656
olx.pl nie jest portalem do robienia zakupów. Ten portal stworzony został po to by nie płacić za wystawienie ogłoszenia na portalu "allegro.pl". Na olx.pl zamieszczamy tylko ogłoszenia - jak ktoś chce coś kupić z olx.pl to najlepiej osobiście jechać do sprzedawcy albo poprosić aby wystawił przedmiot na allegro.pl.

Gość gość
Witam. Ja też wystawiam różne rzeczy na olx. Ale do głowy by mi nie przyszło aby tak kogoś oszukać. Zawsze wszystko szczerze opisuję i pokazuje na fotkach. Fakt, że każdy mi wcześniej przelewa pieniądze na konto, ale zawsze wszystko wysyłam i proszę o potwierdzenie jak przesyłka dotrze. Ale to jak ludzie oszukują to się w głowie nie mieści. Czytałam kiedyś o tym. Sprzedają nie swój towar, ale przedstawiają go jako swój. Kasę dostają a kupujący nie ma ani kasy ani zakupionego rzekomo towaru.

Gość gość
hy445656 dziś bez przesady, olx jest do robienia zakupów, tylko że osobiście. Oni zresztą zawsze to podkreślają, ostrzegając przed przelewami na konto, choć jak pisałem, dostawałem na konto pieniądze, przelewałem też wiele razy i nic złego (odpukać) jeszcze mi się nie przytrafiło

jak bank nie przyjmie nie przymie pieniedzy jak przyjal? nie lubie jak ktoś mi zaprzecza czegś, czego sama doświadczyłam. Nie znajduje forum i nie piszę że ktoś mnie okradł dla frajdy, bo nie mam na to czasu. Banki przy przelewach nie werifikują prawdziwego adresu PRZY PRZELEWIE, interesuje ich tylko prawidłowe konto. Próbowałam anulować przelew, ale to tylko możliwe w 15 po po transakcji.

Gość wcale nie głupia ani naiwna
Dużo kupuję w necie, na OLX również i pierwszy raz ktoś mnie oszukał. I niech mi nikt nie wmawia, że to moja wina bo jestem naiwna. To, że chciałam kupić dziecku klocki, o których marzyło, a ktoś to perfidnie wykorzystał, w żadnym wypadku nie jest wynikiem mojej głupoty. Każdy mierzy swoją miarą. Ja nie oszukuję, więc innych również nie podejrzewam. Oczywiście od tego przykrego zdarzenia będę już ostrożniejsza. Banki przyjmują przelewy pomimo niezgodności danych osobowych. Ważny jest prawidłowy nr konta. Ja także dałam się nabić w butelkę tej osobie tylko, że tym razem Pani Justyna nazywała się Marta Tomakczuk i mieszkała w Tomaszowie Lubelskim. Sprawa także już w prokuraturze. Szczerze wątpię w odzyskanie kasy, bo jeśli nawet ta osoba zostanie skazana, to ciekawe skąd weźmie kasę żeby zwrócić. Przecież ją na pewno przechlała, a jak znam realia, to majątku żadnego nie ma do zajęcia przez komornika. Ale trzeba być dobrej myśli. Ja mojemu dziecku już te wymarzone klocki kupiłam. I jeszcze raz powtarzam: nie dajcie sobie wmówić, że to wasza wina , że was oszukano. Ci co tak piszą są cwaniakami, którym się wydaje, że wszystko już wiedzą o życiu. Do czasu, aż trafią na swojego oszusta. Ja też się wstydziłam, ale poszłam na policję i wcale tego nie żałuję. Może oszustka dostanie za swoje. Przynajmniej taka satysfakcja ...

Gość wcale nie głupia ani naiwna
Jedno mnie zastanawia. Ja zostałam oszukana przez tą osobę w marcu, dokładnie 4 marca, a więc już wtedy, kiedy osoba ta przyznała się do innych oszustw i miał zapaść wyrok w jej sprawie. Tak przynajmniej wynika z komentarza Pana Dariusza. Widać jak oszustka kpi sobie z sądu, prokuratora i z nas. Ciekawa jestem jaki zapadł wyrok 29 marca i czy Pan Dariusz odzyskał swoje pieniądze.

Gość gość Monika
Oszukana przez Justyna Kamińska !!! Proszę o kontakt osoby poszkodowane 503 964 740 Monika

Gość gość
ale to trzeba być niezbyt mądrym, żeby komus obcemu, bez firmy, wpłacać 800zł na jakiegoś głupiego iphona