Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rescator555

Malzenski podzial wladzy

Polecane posty

Gość Rescator555

Zaczne od cytatu: "Tradycyjny model rodziny nakładał na mężczyznę konieczność zapewnienia żonie i dzieciom bezpieczeństwa materialnego, kobieta natomiast prowadziła dom, sprawowała opiekę nad dziećmi, dbała o potrzeby męża. Sytuacja między małżonkami była jasna – mąż zarabia, więc zdanie męża liczy się najbardziej. To on podejmuje decyzje. " To Rescator przewrotnie zapyta: jakie decyzje podejmuje maz (w takiej sytuacji) ? Jaki model telewizora albo samochodu kupia? Bo zwykle to on lepiej sie na tym zna, kobiete interesuje glownie kolor :-). Natomiast jesli chodzi o wybor mebli, lodowki, pralki, dywanu, zaslon itd. to decyduje kobieta (przynajmniej w mojej rodzinie). Takze jesli chodzi o wyjazd na wakacje. Natomiast jesli wychodzimy zjesc cos na miescie, to zona kaze mi wybierac miejsce (chociaz wolal bym, by ona to zrobila). Wiec na czym wlasciwie polega to meska wladza ?

Gość gość
Rescator debil come back Znowu nie masz co robić walikoniku ??

Gość gość
22.03 to ty jesteś debil bo wszystkich krytykujesz ! My z meżem mamy bez podziału bo bardzo duzo pomaga w domu a gdy dzieci były malutkie nawet często kapał karmił prał sprzątał gdy wyszłam ze szpitala.Tylko w naszym małżeństwie jest bez tabu i nie ma żadnych tajemnic.Mąż jest zawsze podczas Każdego badania cipki u ginekologa wspierał porody bo ja należę do niego a on do mnie!Wiem ,że ten debil zaraz będzie wysmniewać lecz mam go gdzieś więcej tu nie będę wchodziła!

Gość gość
A niezalogowani mogą się wpisywać, czy też będą ignorowani?

Gość gość
Ooo Res musiałam cie mocno poszukać :p Władza męska polega na odpowiedzialności ( zreszta jak każdy rodzaj wladzy ) o czym mało kto pamięta :D I skąd pomysł, ze tylko kolor a fejm i inne sprawy :) R