Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podejde do nikogo na studiach

Polecane posty

Gość gość

Bylam juz na innych studiach i w studium i zawsze TO JA podchodzilam do kogos i zagadywalam przyjaznie. I potem bylo tak, ze ci ludzie byli jakos mniej zaangazowani w znajomosc.. nie wiem, moze mi sie wydaje, ale wiem, ze przed pierwszymi zajeciami na tych studiach nie zagadam - zobaczymy, jak inni sie zachowaja.

Gość gość
i co nas to obchodzi

Gość gość
A na spotkaniu integracyjnym byłaś? Jak nie, to to jesteś spalona na starcie.

Gość gość
też tak zrobie, ja mam inaczej, podchodze zawsze, zagaduje itd zeby nie wyjść ZNOWU na odludka, a potem inni mnie pytają czemu jestem taka cicha i nic nie mówie nosz klątwa jakaś dodam ze jak chce zawrzeć znajomość to mam wrecz wrażenie ze ci ludzie chcą mnie spławić za wszselką cene i nienawidzą mnie a potem znowu wszyscy pytają co się nie odzywam dodam ze zawsze i prawie wszedzie tak jest

Gość gość
ja nie bylam na spotkaniu integracyjnym, pojutrze mam inauguracje

Gość gość
nie lubie też nic robić nasiłę, nie znosze sytuacji kiedy MUSZE sie z kimśpolubić, to prawie nigdy nie wychodzi (a moze nawet nigdy?)

Gość gość
znajomość to mam wrecz wrażenie ze ci ludzie chcą mnie spławić za wszselką cene i nienawidzą mnie X To trochę fobią zalatuje. Podchodzcie do tego bardziej na luzie. Przecież wiadomo że na początku ludzie się nie znają. Ja np czułam niechęć do koleżanki z grupy, wydawała mi się dziwna, a dzisiaj się przyjaznimy

Gość gość
Amatorzy, mnie irytują właśnie takie 'towarzystkie' pokemony. Przychodzi się odbębnić zajęcia i tyle a nie bawić się w kumplowanie.

Gość gość
Nie bylo integracyjnego spotkania jeszcze. Ja nigdy sie jakos mocno nie napraszalam, ale efekt i tak byl taki jak w 1 poscie

Gość gość
Nikt was nie zmusza kogoś lubić przecież. Jesli chcecie to mozecie nawet słowa do kolegów z roku nie mówić.

Gość gość
Ciekawi mnie, czy i kto kiedy do mnie pierwszy zagada :). Ja zagaduję normalnie i akurat czuję się pewniej jak to ja wychodzę z inicjatywą, muszę przestać

Gość gość
Te spotkania nie są obowiązkowe i dużo osób nie chodzi

Gość gość
Gadac mogę, tylko MAM DOŚĆ schematu. Trzeba zacząć robić cos inaczej, żeby się przekonać, jak to będzie ;)

Gość gość
ja nie chcę nic odbębniać, tylko zdobywać wiedzę, poszerzać horyzonty, takie tam... Wiem, idealistyczne podejście ;) Myśle, że bez znajomości w grupie może być ciężko i zwyczajnie nieprzyjemnie, studia to kilka lat a nie 2 tygodnie. Spędzimy je właśnie z tymi ludźmi

Gość gość
No ale ja nie mówię że nie będę się z nikim zadawac, tylko że mam dość pierwsza rozpoczynania znajomości.

Gość gość
Wg mnie to zależy jak kto wygląda :p zagubiona dusza będzie szukała drugiej takiej, wyglądającej niepewnie. A Ci na luzie starają zapoznać się ze wszystkimi. Przecież to dopiero po jakimś czasie wychodzi czy ktoś jest wart bliższej znajomości czy tylko "czesc" na korytarzu

Gość gość
Ja sie boje zagadywać, przyznaje mam coś na kształt fobii (coś gorszego, nie chce wchodzić w szczegóły) Przez ludzi, relacje towarzyskie które dla osoby "gruboskórnej" mogą być niezauważalnym akcetem, jestem w stanie rzucać wiele rzeczy, zachowywać się z pozoru nieodpowiedzialnie. Chcę tym razem tego uniknąć

Gość gość
To ja (autorka) mam jednak troche inaczej

Ja miałem podobnie w gimnazjum, liceum. Pierwsze dni w szkole. Na początek podchodzę do gości żeby wiedzieć o czym w ogóle gadają, mieć jakieś pojęcie. A oni jakieś takie uniki robią, zasłaniają się, odchodzą. Punktu zaczepienia z ichniejszej rozmowy też brak. I dziwić się potem że ja znajomych nigdy nie miałem. No o czym miałem z nimi rozmawiać jak nie było o czym.

Gość gość
Ja (autorka) niby znajomych mialam, ale srednio sie ukladalo z wieloma, a zauwazylam prawidlowosc, ze gorzej z tymi znajomosciami, w ktorych inicjatywa wyszla ode mnie Oo.

Gość gość
Ja (nieautorka) mam nadzieję, że nie będzie wielu zajęć, projektów współnych i innych poronionych idei :P Liczę tez, że moj kierunek/grupa będa psychicznie dojrzali Tez nie szukam przyjaciół, wiem po co tam idę, wystarczy mi luźna atmosfera bez spin, obmawiania, głupich przepychanek :P

Gość gość
no to sie nie odzywaj, masz rację

Gość gość
jestem już tak zestresowana, to co sie wydarzy za dwa dni spędza mi sen z powiek boje sie jak nie wiem, znowu wypale się przed startem i nic nie wyjdzie :(

Gość gość
U mnie projektów raczej nie będzie, ino własnoręcznie sporządzone referaty ;). Może ew. coś na językach, na poprzednich studiach mielismy czasem jakieś rzeczy do przygotowania w parach Ja chcę się starać o stypendium :)

Gość gość
Weź coś na uspokojenie przed zajęciami :) i pomyśl sobie, że inni sie NIE LICZĄ. na którą masz w piątek?

Gość gość
A co to za studia?

Gość gość
Stypendium, ambitnie, gratuluje :) mój ambitny cel to nie zrezygnować przed inauguracją :D Nie chcę na razie nic planować, nie wiem jak będzie mi wchodzić wiedza, czy w ogóle nie dojde do wniosku, że mi się nie podoba (wiem, dziecinnie) Znam siebie po prostu :( Jak mi ludzie na roku i wykładowcy nie obrzydzą życia to juz będzie pół sukcesu :D

Gość gość
Moje? Filozofia.

Gość gość
na dziesiątą :D chce sie ubrać tak żeby nie wyglądać dziwnie, najchętniej wskoczyłabym w jakiś sweter i jeansy Chyba wszyscy będą na galowo :( nienawidzę formalnych strojów i sytuacji :D

Gość gość
A Twoje?