Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość jamarianna
MamaMagda90 bardzo bym chciała, żeby byli blisko :) Nie martw się badaniami, jak się czujesz? Toksoplazmoza już na tym etapie ciąży jest dużo mniej niebezpieczna niż na początku, a skoro lekarz mówią, że mała szansa że się uaktywni, to bądź dobrej myśli :* Mimi, do 17 tygodnia norma jest przytyć do 4kg, więc już nie jęcz, poczytaj w necie o prawidłowej wadze, są kalkulatory specjalne, rozwieją wszystkie Twoje wątpliwości :) Ja też przytyłam już prawie 1,5kg, jeśli Cię to pocieszy ;)

Gość mamamalgosi
Mimi spoko, 2 kg jest ok. mi chyba też tyle przybyło póki co, jestem w 18tc. ja dla starszej córki kupiłam łóżeczko drewniane z ikei za coś ok. 100zł. sprawdza się rewelacyjnie. Jedyne, czego mi w nim brak to szuflada na dole łóżeczka. poza tym super. co do ciuszków nowych/używanych to dla córki miałam i to i to. W pewnym momencie jak zaczęła jeść stałe pokarmy to bodziaków leciała maaaasa do prania (nie za bardzo akceptuje śliniaki). no i na samym początku również :) pozdrawiam!!!

Gość gość321
Hej Dziewczyny:-)Gosc jasne,ze sie boje bólu po cesarce,ale o wiele mniej jak bólu porodowego.Jamarianna,Wanilia86,MamaMagda90 super,kolejne pozytywne opinie o cc,zreszta ja o zadnej zlej nie slyszalam w swoim otoczeniu:-)Pozdrawiam

Gość gość321
Hej Dziewczyny,Gosc jasne ze boje sie bólu po cesarce,jak kazdego bólu,ale wiem ze to nie taki ból jak poród. Zreszta..znowu widze wasze pozytywne opinie o cc. JAMARIANNA,WANILIA 86 I MAMAMAGDA90:-),tak wiec wybieram cesarke,mam nadzieje,ze wytrwam do niej i ze tez bedzie ok.,pozdrawiam.

Gość gość321
Sorki Dziewczyny za te powtarzajace sie posty,ale jak nieraz pisze nic sie nie wstawia,a potem kilka razy nagle..

Gość gość
Mimi po co tu nadal jestes??mialo cie tu nie byc:-)

Gość gość321
Dziewczyny,a jak sie czujecie?ja jestem w 16tyg i juz nie mam nudnosci:-)uff wreszcie czuje sie lepiej:-)

Gość jamarianna
Gość321, zaletą planowanej cesarki jest również kwestia terminu, bedziesz wiedziała na kiedy dokładnie się szykować :) Ja się czuję bardzo dobrze, mniej się męczę i mam różne zachcianki ;)

Gość Aleksandraaa 26
Dziewczyny wklejam znalezioną na necie przykładową wyprawkę dla dziecka urodzonego wiosna/lato. Czy dziewczyny , które mają już dzieci mogą się wypowiedzieć czy czegoś tam brakuje albo jest za dużo, i czy niektóre rzeczy są rzeczywiście potrzebne. Bardzo się nam to przyda , czyli dziewczynom które spodziewają się pierwszego dziecka :) Z góry dziękuję :) Wyprawka dla noworodka – lista Kosmetyki i artykuły higieniczne - płyn do kąpieli - oliwka - sól fizjologiczna w ampułkach – 20 sztuk - maść do smarowania pupy - krem na odparzenia - krem chroniący buzię przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi (UV, mróz, chłód, wiatr) - waciki – patyczki - waciki – płatki -chusteczki nawilżone – 3 paczki - pieluchy jednorazowe o najmniejszym rozmiarze – 2 paczki - pieluchy tetrowe – 20 sztuk - pieluchy flanelowe – 5 sztuk - szczotka do włosków - podkłady do przewijania – 5 sztuk - aspirator do noska - ręczniki kąpielowe (najlepiej z kapturem) – 2 sztuki - nożyczki do paznokci – z zaokrąglonymi końcówkami - specjalny proszek do prania Ubrania – dziecko urodzone wiosna/lata - śpioszki – 7 sztuk - body z krótkim rękawem – 7-8 sztuk - body z długim rękawem- 4 sztuki - cienkie pajacyki – 4 sztuki - skarpetki – 5 par - rękawiczki niedrapki – 2 pary - cienkie czapeczki – 2 sztuki - cienki kombinezonik np. z polaru lub pluszu Akcesoria - butelki do karmienia – 2 szt (jedna mała i jedna większa) + smoczki do butelek (z najmniejszą dziurką) - smoczki 2 sztuki - łóżeczko + materac + pościel (2 komplety) + ochraniacz na szczebelki - przewijak - rożek - kocyki – 2 sztuki - wanienka + ew. stojak - termometr do mierzenia temperatury ciała - wózek + śpiworek (jeśli sezon zimowy) + folia przeciwdeszczowa + moskitiera - fotelik samochodowy - octanisept lub gaziki nasączone spirytusem do przemywania pępka

Gość jamarianna
Aleksandraaa26 genialana lista!!! Wydaje mi sie, ze jest wszystko, bez zbednych bambetli. Szczegolnie polecam octanispet, super goi rany, ja po cc uzywalam od pierwszego dnia i jest cudowny, choc lekko smierdzi ziołami ;) kopiuję tę Twoja listę i sobie sprawdzę czego mi brakuje wsród tego, co mam. Dzięki! :)

Gość MamaMagda90
Ja odeszłam się bez kilku rzeczy z tej listy:)

Gość gość
gościu z 15:10 A może sama napiszesz coś o sobie i raczysz się jakoś nazwać ? Łatwo się wypowiada i krytykuję jako GOŚĆ.Ja przynajmniej wszystko co piszę piszę pod nickiem Mimi i wiadomo że ja to piszę a ty niewiadomo skąd się wzięłaś i nagle mówisz kto ma być na forum a kto nie.Mam poród na lipiec więc tu jestem. Mimi

Gość gość
Też dziś już podrukowałam własnie listy: jedną podobną do tej,drugą o rzeczach jakie należy zabrać na porodówkę i jakie dokumenty i badania,a trzecia to prawa pacjentki podczas porodu.Warto się zapoznać czego możemy oczekiwać i domagać się. Mimi

Ponizej moja lista z pierwszej ciazy. Oczywiscie sa rzeczy ,ktore się nie przydaly ale to juz kwestia dziecka i upodoban. No wiec tak : Butelka 150ml antykolkowa Smoczek do butelki 0+ 2szt Smoczki uspokajające 2szt Zawieszki do smoczkow 2szt Termoopakowanie na butelkę Podgrzewacz do butelek Szczotka do butelek Pojemniki na mleko 4szt Zakretki do pojemnikow 4szt Termometr bezdotykowy Termometr do wanienki Frida Wanienka Mata antyposlizgowa do wanienki Pieluchy tetrowe 5szt Pieluchy flanelowe 3szt Pampersy nr1 Myjka do kąpieli Nozyczki do paznokci Obcinacz do paznokci Grzebyk Szczotka do włosów z wlosia Kocyk Kolderka i poduszka do lozeczka Przescieradla do lozeczka 2szt Mata pod przescieradlo Posciel do lozeczka Kolderka i poduszka do wozka Przescieradlo do wozka Rozek do szpitala Łóżeczko Przewijak Przescieradlo na przewijak Reczniki kapielowe z kapturem Wozek 3w1 Karuzela nad lozeczko Karuzela nad fotelik Hustawka Platki kosmetyczne Gaziki 5x5 do pepka i do dziasel Podklady do przewijania w szpitalu Mokre chusteczki Patyczki do uszu Octanisept/spirytus

Wit k i d Sudokrem Aquastop Krem do twarzy i ciala z UV Balsam do ciala Szampon Plyn do kapieli Plyn do prania do białego Plyn do prania do koloru Plyn do plukania Proszek do prania do białego Proszek do prania do koloru Odplamiacz dla dzieci Wkladki laktacyjne Majtki poporodowe siateczkowe Podklady ginekologiczne na lozko Podklady poporodowe 3op Tantum Rosa Plyn do kapieli np.bialy jelen Laktator Krem na brodawki Biustonosz do karmienia Pizamy do karmienia Szlafrok Kapcie do szpitala Klapki pod prysznic do szpitala Pas poporodowy Chusteczki do higieny intymnej

Gość jamarianna
No sporo tego... Ale mamy duuuużo czasu żeby wszystko pozbierać :) Ja też już pisalam, żeby goście się jakoś podpisywali, przyjemniej się tak rozmawia, więc śmiało, wymyślcie jakieś krotkie nicki :)

Gość mageliza1987
Cześć :-) Popieram, goście podpisujcie się :-) Fajne listy, muszę sobie zapamiętać stronę żeby do niej wrócić. Jeszcze nic nie planuje, nie kupuje bo będę za miesiąc się przeprowadzać więc nie chce dokładać sobie rzeczy. A czasu jest dużo :-) Ja mam jutro wizyta u ginekologa. Doczekać się nie mogę kiedy podpatrzę maluszka :-)

Gość jamarianna
Mageliza1987, miłego zaglądania do Maluszka :) :) Ja dopiero 4 lutego... Jakoś wytrzymam ;)

Ja musze czekac jeszcze dluzej ... do 11.02 - polowkowe :-) tez sie juz nie moge doczekac. Oby ten lekarz tez zobaczyl tam dziewczynke :-)

Gość jamarianna
Wanilia86, jakoś zleci :) ja pewnie ok tydzień lub dwa po Tobie będę miała. A jak tam Twoja córcia, bardzo fika?

Gość gość
Oczywiście durna mimi musiała zaatakować.... Dawno nie psułaś tu atmosfery. Jak ktos chce być gościem niech sobie nim będzie tobie nic do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mageliza1987
Dzięki :-) mam tylko nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Ech ja do połówkowego aż do 15 marca muszę czekać . Idę spać :-) Dobrej nocy mamusie :-*

Moja corcia jest ledwo wyczuwalna i to udaje mi sie moze dwa czy trzy razy na dobe ją wychwycic. W pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero w 20tygodniu o to ledwo ledwo wiec cierpliwie czekam na wiecej :-)

Mimi czemu wychodzisz z zalozenia,ze trojka dzieci to maximum ? Przeciez jest duzo kobiet ,ktore chca miec czworke czy nawet piątkę dzieci albo i wiecej :-) Ja to sie dziwie ,ze Ty tak cierpliwie czekasz do kolejnego usg aby znowu sprawdzic plec. Mi lekarz nic nie chcial powiedziec bo twierdzil ze nic nie widzi to kwadrans po wyjsciu z kliniki juz dzwonilam do innej by umowic sie na usg, godzine pozniej juz badal mnie inny lekarz ,ktory stwierdzil 90% dziewczynka. Mozesz tak spokojnie czekac ? Ja nie moglam wytrzymac :-)

Gość Milusia08
Hej kobietki ale dawno mnie nie bylo ponad 2 lata od 1 ciazy. Teraz znow dopisalo szczescie jestem juz w 16-17 tyg. Teraz mam nadzieje 2lutego lekarz mi powie co bedzie. Troszke sie juz nameczylam w 5tyg do szpitala z krwawieniem trafilam teraz do stycznia bylo lezenie i leki na podtrzymanie. W 13 tyg na poczatku stycznia maluszek mial juz 59mm . Jedynie co mam anemie ciazowa i nie dokrwistosc przez to. Ale biore zelazo 3 razy dzienie. Nie kiedy odczuwam smyranie w brzuszku pewnie dzidzia bo takiego uczucia nigdy nie mialam. Pozdrawiam

Milusia08 witamy :) cieszę się że u Ciebie wszystko już ok ;) teraz tylko wypoczywać relaksować się i czekać do lipca :) Ja jutro mam wizytę a na początku marca połówkowe :) ciekawe jak Dzidzia wygląda już w tym 16-17 tyg :) nie mogę doczekać się usg:) Co do wózków ja jeszcze nie oglądam chyba to będzie ostatnia rzecz jaką kupię dla Dzidziusia ;) ale podobają mi się w odcieniach kremu i beżu. W ogóle najbardziej marzę o białym skórzanym z takimi dużymi kołami i z taką falbanką mmm :) widziałam taki w jakimś filmie królowa Francji chyba taki miała :) taki staroświecki ale nie mogę nigdzie takiego znaleźć :D Taki wózek mi się śni :D Chciałabym żeby lekarz już chociaż w kilku procentach powiedział jaka płeć tak mnie ciekawość zjada! Mój M chce chłopczyka a ja zawsze chciałam dziewczynkę ;) ale przez niego chyba teraz zaczynam marzyć o chłopcu bardziej sama nie wiem :) zobaczymy jaką niespodziankę los przyniesie ;) Trzymajcie kciuki żeby lekarz jutro się dopatrzył płci :D a w sumie dzisiaj ;) Kolorowych Snów Mamusie i Dzidziusie :) :) :*

Gość MamaMagda90
O widzę że dzisiaj dużo z nas ma wizytę u gina bo ja też dzisiaj idę ale dopiero na 16.30 i też liczę na to że może zrobi usg i dowiem się kto tam mieszka w brzuchu:) bo już bardzo chciała bym wiedzieć chociaż w kilku procentach:)

Gość mageliza1987
Witam :-) Ja mam o 14.20 i liczę że też zobaczę kto tam się skrywa. Płeć mi jest zupełnie obojętna, pierwsze dziecko więc naprawdę bez różnicy byle zdrowe - Ale jakoś łatwiej będzie tak osobowo się zwracać do Maluszka :-* Myślę że będzie chłopczyk :-)

Gość MamaMagda90
Mageliza na kiedy masz termin porodu?bo chyba jakoś jesteśmy w podobnym tyg ciąży:)

Gość jamarianna
Gościu z 23.03, nie denerwuj się, też uważam, że skoro masz ochotę aktywnie się udzielać na forum i czasami dość radykalnie wypowiadasz, to mogłabyś się podpisać. Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze USG Dziewczyny!!! Szaro, buro za oknem, ale podobno ciepło :) Ja do jutra sama w domu baluję bo mój mąż na służbowym wyjeździe. Naspraszałam koleżanek, zrobimy babskie żarcie, poplotkujemy i może jakiś film :) Może powtórzymy listę z naszymi terminami porodów, będzie nam łatwiej się ogarniać :) co Wy na to? jamarianna 12.07.2016