Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość Sushimaki
Dziewczyny, patrzycie na rankingi imion? Mnie bardzo podoba sie Alicja i Maja, ale okazuje się, że to jedne z popularniejszych imion od kilku lat. Chciałabym uniknąć sytuacji kiedy moje dziecko woła pani w przedszkolu a odpowiada połowa grupy ;) Kiedyś podobało mi się imię Hania, ale sama już znam 5 małych Hań, urodzonych w ostatnich latach :)

Gość A_asia87
Mimi dostałam skierowanie na badania prenatalne refundowane tylko dlatego że jestem już po dwóch poronieniach. W nfz mi to zaakceptowali więc kasa zaoszczędzona. Wiem że może tak być że akurat jak będę rodzić może nie być mojego lekarza, ale wiem że w tym szpitalu pracują też inni dobrzy lekarze. Będę się starać żeby trafić na dyżur mojego ginekologa;-) Ja niestety nie mam możliwości wykupienia sobie takiego pakietu do specjalistów, a szkoda bo bym z tego skorzystała. Do endokrynologa też chodzę prywatnie, niestety ta pani nie przyjmuje na nfz a jest bardzo dobra i dzięki niej udało mi się zajść w ciążę. A teraz z innej beczki... Dziewczyny znacie jakiś skuteczny sposób na zbicie gorączki? Czuję że mnie przeziębienie dopadło i na razie nie mam gorączki ale wieczorem mogę dostać:-( Wczoraj wieczorem poczułam się gorzej i nawet apetytu nie miałam, wstyd przyznać ale wczoraj zjadłam tylko śniadanie i kolacja:-/ Mam nadzieję że bardziej się nie rozłożę bo nie wiem jak się leczyć...

gosc321 ja narazie nie wiem bo tu za grancia mowia na polowkowym po 20 tygodniu a w polsce byłam w 18 i nie pokazał dzidzius takze nie zawsze jest tak ze pokaze i tak wczesnie zeby nie było pomyłek fajnie ze wiesz buzki a mi sie bardzo podoba alicja i filip takze zobaczymy co bedzie juz niedługo buziaczki

Gość Milusia08
Wracajac do tematu chodzenia na NFZ to ja chodze od poczatku od kad trafilam do szpitala. Po szpitalu mialam co 3 tyg wizyty na kazdej badanie i usg robione . Ja nie narzekam na NFZ lekarz bardzo mily wszystko wytlumaczy. Przy 2 usg jak juz bylo maluszka widac jak machał raczkami nozkami lekarz zauwazyl ze mialam lzy w oczach . Spytal sie jedynie czy w pierwszej ciazy ( ktora musialam miec usunieta zabiegiem w 13 tyg) bylo tez tak widac jak powiedzialam ze "nie" wszystko ze spokojem mi wytlumaczyl pokazal co i jak na usg. Jeszcze sie nasmialam z lekarza bo maluda sobie spala jak mi usg zrobil wiec stwierdzil ze podrazni ja aby zobaczyc ruchy. Popukal mnie kilka razy po brzuchu po czym maluda wyskoczyla jak poparzona i zaczela machac nozkami i raczkami az lekarz zaczal sam sie w glos smiac :D teraz we wtorek mam nadzieje ze juz mi powie co bedzie bo to 17-18 tydz bedzie :D terminy mialam 3 wyznaczone bo mialam nie regularne miesiaczki sam stwierdzil ze to cud ze zaszlam 2 raz w ciaze . 1 termin mialam na 28 czerwca pozniej na 22 lipca a pozostalo ze maluda bedzie z nami 14 lipca :D

Gość jamarianna
Znów się zacięło, czy dziś wszystkie robimy porządki? ;) Dziś u nas za oknem była prawdziwie wiosenna aura i nam się zebrało na wiosenne porządki :) mąż nawet okna umył. Jak miło tak się relaksować w wypucowanym domku :)

Gość jamarianna
Czyli mi się forum zacięło na 79 stronie...

Gość fridka1
Mnie też się zacięło. Ja nie cierpię imion udziwnionych/obcobrzmiących i oklepanych (np. Kuba u chłopców, teraz co drugi chłopiec tak się nazywa). Nie patrzę na żadne rankingi, nie obchodzi mnie moda.

Gość MamaMagda90
Mi dzisiaj też cały dzień minął na porządkach i chyba trochę przesadziłam więc teraz odpoczywam, mi się forum również zacina jeśli ma być nowa strona strasznie to wkurzajace

Gość fridka1
Mnie zależy na delikatnym badaniu, dobrym sprzęcie, kontaktowym lekarzu, na tym by nie musieć się prosić o każdą morfologię . Nie lubię lekarzy niecierpliwych, których denerwuje, że w ogóle zadaję jakieś pytania. Jak lekarz przyjmuje na NFZ i prywatnie w tym samym gabinecie to sprzęt może nawet jest i dobry, ale państwowo ten sam lekarz bywa nie tak sympatyczny niż jak mu się zapłaci. Chodziłam kiedyś i tak i tak do takiego jednego i takie mam obserwacje.

Gość jamarianna
MamaMagda90, ja już też dziś ani ręką ani nogą ;) miłego wieczoru! Za to ileż mam smakołyków w lodówce, podogadzam sobie dziś może trochę, hihi ;)

Gość MamaMagda90
Jamarianna co tam masz dobrego to się może przyłącze;)

Gość jamarianna
Beti1906. 2.07.2016 Wanilia86 05.07.2016 Fridka1. 07.07.2016 Jamarianna 12.07.2016 Milusia08 14.07.2016 Mimi. 15.07.2016 Gość321. 15.07.2016 A_asia87 17.07.2016 Olala2910. 18.07.2016 Gagni 23.07.2016 Mageliza1987 28.07.2016 MamaMagda90 30.07.2016 Justynkaa1986 ? Sushimaki. ?

Gość jamarianna
MamaMagda90, dziś nawrzucałam do wózka w markecie chipsy paprykowe, snickersy, sok z truskawkami, boczek pieczony, pasztetową i ostry żółty ser :D

Gość gość
hej dziewczyny, dziś odebrałam wyniki mam prośbę porównajcie ze swoimi bo za bardzo się nie znam, WBC 14,96 MCHC 34,6 PLT 408 RDW-SD 37,8 MPV 9.4 PCT 0,39 NEUT 9,35 LYMO 4,33 MONO 0,99 martwi mnie spadek RDW-SD i 9,4 zastanawiam się czy nie powtórzyć badań :(

Gość gość
jakis chochlik sie wdarł miało być MPV a nie 9,4

Gość gość
19.37 Zazdroszczę. Ja o takich menu mogę pomarzyć. U mnie ryba na parze i inne "pyszności" o smaku papieru toaletowego są na porządku dziennym. Zalety chuchania i dmuchania na poziom cukru.

Gość Sushimaki
Ja mam termin na 22 lipca. O rankingach pisałam właśnie nie dlatego, ze obchodzi mnie aktualna moda w tym temacie, tylko żeby sprawdzić czy imiona, ktore mi sie podobają nie są zbyt popularne. Wydawało mi się, że z mojego ostatniego postu to wynika. Gość- a jakie są normy? Pamiętaj, że jeśli coś nieznacznie odbiega od norm, to to może być normą dla kobiety w ciąży. Kiedy masz wizytę u lekarza? On najlepiej Ci wszystko wyjaśni, na pewno jest wszystko ok :-)

Gość jamarianna
Gościu z19:45, Sushimaki ma rację, spójrz na normy, zawszecsa podane obok Twojego wyniku, poza tym niewielkie odchylenia od normy są w ciąży zupełnie naturalne. Nie panikuj i nie martw się na zapas. Ja problemów z cukrem nie miałam nigdy, w poprzedniej ciąży wręcz wzorowo było w tym temacie. Teraz też badam regularnie i nic się nie dzieje, zobaczymy co pokaże test obciążenia glukozą, ale chyba się nie boję ;)

Gość gość
Faktycznie dużo nie odbiegają od normy a lekarza ma we wtorek, dziękuje wam bardzo i trzymam za kciuki za was :)

Gość Wanilia86
Jak wybieralam imie dla pierwszej corci to Wiktoria bylo jednym z najczesciej nadawanych w gdansku. Tez nie chcialam by pozniej co druga dziewczynka sie tak nazywala no ale tak bardzo nam sie podobalo to imie ,ze juz tak zostalo. Teraz corcia ma prawie 4 latka i w jej grupie poza nią nie ma zadnej Wiktorii, w grupie rok mlodszej tez ani jednej a w starszej niestety nie wiem. Nie ma tez zadnej Wiktorii wsrod naszych znajomych ani na podworku jak chodzimy na plac zabaw :-) Wiec jak widac roznie to bywa.

Gość MamaMagda90
Jamarianna szaleje kochana:)mój starszy syn ma na imię Wojtek i też w przedszkolu jest jeden i w otoczeniu też nie ma tego imienia,młodszy syn Filip i też nie spotkałam tego imienia:)

2015 Gdansk Zuzanna Zofia Maja Jan Jakub Antoni Mi sie podoba tez imie Lilianna (ale kolezanka po tym jak mowilam ,ze bardzo mi sie podoba co do czego nazwala tak swoja corke wiec juz nie wybiore tego imienia). Bedzie Julia :-) A jesli jednak cos tam sie pojawi miedzy nogami to bedzie Kacper.

Gość jamarianna
Gościu, no widzisz :) trzymaj się!!! Wszystko jest ok :) Wanilia86, ja kiedyś się przejmowałam tymi rankingami, ale w końcu stwierdziliśmy, że najważniejsze, żeby nam się imina podobały i dobrze kojarzyły. Nasz synek miał na imię Adaś, dla nas najpiękniejsze imię dla chłopca, teraz jeśli będzie chłopiec, a takie mam przeczucia, to naprawdę nie wiem jakie imię moglibyśmy mu dać... Ciężka sprawa ;) może samo się wymyśli w odpowiedniecj chwili. MamaMagda90, ja wiem, że to brzmi wszystko strasznie, ale na szczęście nie jem na raz, tylko podskubuję wedle potrzeby ;) Wojtek i Filip bardzo fajnie, dobrze mi się kojarzą :)

Gość gość
Ja jestem tu obca:) też lipcowa. Dla córci wybrałam Lidia. Czy można liczyć na komentarz? Dzieki:)

Gość gość
A dla chłopca jednak Jerzy obecnie najlepsze,

Gość gość
Jerzy za chwile zastąpi janka. Tak samo będzie popularny i chyba o dwie nóżki lepszy...

Gość Milusia08
u mnie bedzie albo Agatka albo Dominik ja wybieralam dla dziewczynki narzeczony dla chlopca :D

Gość jamarianna
Milusia08, Agata uwielbiam!! :) nadaje się i dla małej dziewczynki i dla dorosłej kobiety. Poza tym to jest w miarę rzadkie imię :)

Gość gość
A ja się zastanawiam nad imieniem Milan . Co myślicie ?

Gość gość
Milan tragedia.., tak samo jak Brajan, Marszał, Conan itp.. jakie to imię? Z jakiego kraju bo chyba nie słyszałam..