Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kacper wolski

Najlepsza pizza Gdańsk

Polecane posty

Gość kacper wolski

Będziemy przez 5 dni w Gdańsku - za 2 tygodnie. Raczej poświęcimy czas na zwiedzanie okolicy. Polećcie proszę gdzie zjemy najlepszą w Gdańsku pizzę - wystarczy nazwa i dzielnica. I tak będziemy jeździli taksówkami więc znajdziemy ;-)

Gość kube recki
U nas jest gdzie zjeść. Powinno być Wam wygodnie dojechać do centrum handlowego Alfa Gdańsk. Nie pamiętam jaka to ulica - podasz taksówkarzowi nazwę to Was zawiezie. I tam masz pizzerię Dominium - klimatyczny lokalik z takim wiszącym oświetleniem i dużymi plakatami na ścianach. Ale chodzi głównie o smaczne ciasto, porządnie przyrządzone dodatki i ich sosy. Sam smak pizzy dobierz taki, jaki najbardziej lubisz. Miłego zwiedzania.

Gość garient
Nie wiem jest jak w lokalu o którym piszecie, ale w Galerii Bałtyckiej w Dominium mają na tygodniu lunch menu za 17,5 zł. A jako że pracuję w galerii to jadam tam obiad - za te pieniądze w żadnym innym lokalu nie dają takiej jakości posiłków - tam po prostu dbają o smak, wszystko jest odpowiednio przyprawione, a sam lokal klimatyczny.

Gość mikasina
Przyznam, że nigdy w ich pizzerii jeszcze nie byłam. Który lokal bardziej polecacie? W sumie w galerii przy okazji jeszcze pochodzę po sklepach. Od dawna nie jadłam w żadnej pizzerii dobrej pizzy na cienkim cieście. Zazwyczaj jest mega rozrośnięta. Interesuje mnie Americana - faktycznie potrafią dobrze przygotować wołowinę na pizzy?

Gość garient
Już pisałam o tym - w galerii. To że idziesz na zakupy to jedna sprawa, a inna to wystrój, promocje - chociaż możliwe, że drugi lokal ma takie same. W galerii masz więcej możliwości, nawet jeśli pogoda nie dopisuje, a poza tym masz parking do dyspozycji - nie musisz szukać miejsca.

Gość masma
Dzięki za ten temat - pracuję w Bałtyckiej od kilku dni dopiero, raz byłam w Dominium na lunch menu - bardzo smacznie, w stosunku do tego co dostawałam w innych lokalach za te same pieniądze wprost ogromna różnica. A jak u nich lasagna? I którą pizzę sugerujecie spróbować na początek? Wiele dobrego o niej czytałam w sieci.

Gość gość
Czy w Gdańsku Gusto ma dokładnie te same promocje co w innych miastach? U siebie w Kato mam np. pizzę za pół ceny do 13 w tygodniu. W Gdańsku będzie tak samo? Zależy nam na tym, żeby w miarę tanio, ale przede wszystkim smacznie zjeść. Wykonalne?

Gość gość
Nie powiem Ci, czy dokładnie tak samo to wygląda, ale te pizzy które jemy u siebie w mieście, były dokładnie takie same, smaczne - te same pozycje w menu. Prawdopodobnie menu jest dokładnie takie samo, ale wydaje mi się, że promocje to w każdym lokalu są zdecydowanie inne.

Gość aniaczek
W Bałtyckiej mają spoko lokal, no i są te promocje. Raz-dwa razy w tygodniu jestem w Gusto na lunchu, wtedy kiedy właśnie są te promocje. Mają tanio, ale wiadomo, że chodzi głównie o jakość tego jedzenia. Mają świetne dania z makaronem - po samych produktach widać sporą różnicę. Spróbujcie sobie np. makaronu z sosem szpinakowym.

Gość kaksen
Niby miejscowość nadmorska, a 3 dni pod rząd próbowaliśmy dobrze zjeść coś lokalnego i co się okazywało? Za każdym razem jakość kuchni po prostu dramatyczna :( Dziwne to. Wiadomo, że w takich miejscach każdy chce zjeść świeżą, porządną rybę. Czemu nie ma takiej opcji?

O dobre żarcie coraz trudniej jestem z Gdańska i nie wiem sam gdzie tu cos świeżego i smacznie zjeść. W Gdyni dużo lepiej pod tym względem.

Gość akkame
To prawda - wydaje mi się, że w Gdańsku w wielu miejscach nastawiono się po prostu na masówkę i z tego wynika kiepskie podejście do jakości jedzenia. Ale jedna, dwie wizyty i chyba każdy doskonale wie gdzie jest smacznie, a gdzie jest tragicznie...

Gość gość
Miejscowości turystyczne dzialają na swoich prawach, całkowicie inna klientela, z innymi oczekiwaniami. Ale o wszystkim też decydują wasze gusta. Jednym odpowiada pizza na cienkim cieście, a innym zupełnie inna. Normalka.

Gość gość
Dzięki, spoko. Jeśli Gusto w Gdańsku też będzie miało te rabaty do godz. 13 to nawet sobie chętnie do nich pójdziemy na takie późne śniadanie. Być może pizza nie jest najlepszym pomysłem na pierwsze danie dnia, ale co tam - to wakacje. Mamy korzystać ;-)

Gość gość
Małe pizzerie się zmieniają, szczególnie jeśli chodzi o podejście do jakości produktów - to zależy głównie od tego, w jakiej sytuacji finansowej jest lokal. A w sieciówkach mają standardy jakości i muszą się stale ich trzymać - odejścia od zasad są monitowane, znam temat dosyć blisko.