Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corka slabo przybiera, czy dobrze ja karmie?

Polecane posty

Gość gość
Dzieki :-). Widze, ze Twoja duzo pije. Moja moze ze 100ml na dobre oprocz mleka, malo. Nie wiem, jak ja zachecic. Lubi ylko wode lub bardzo slaba herbatke, to akyrat dobrse

Gość gość
Ok, no to jadlospis na jutro. Ktos oceni? 5. Mm 8. serek homogenizowany naturalny 11. Obiad- zupa pomidorowa z makaronem i miesem z indyka 14. Frytki warzywne- ziemniak, marchew, cukinia 17. Kasza kus kus z maslem i musem owocowym 20. Mm I na pojutrze: 5. Mm 8. Kasza manna mleczna 11. Obiad- mieso + ziemniak, marchew, brokul, kalafior 14. Ryż z musem owocowym 17. Jajecznica + pieczywo 20. Mm Oczywiscie w miedzyczasie jeszcze owoce- jablko, banan, borowki

Gość gość
Sam proces homogenizacji nie jest zbyt zdrowy, zamiast manny dałabym jaglankę lub owsiankę, tak samo kuskus bez sensu, to też pszenica. Do każdego posiłku dałabym warzywa, niech się przyzwyczaja. Ja robiłam omlet z kaszy gryczanej i brokułów, przepyszny. Jedzenie w międzyczasie uczy podjadania, to nie jest dobry zwyczaj. Te frytki warzywne to co? Chyba nie warzywa smażone na głębokim tłuszczu? Warzywa duszone/gotowane? Koniecznie z odrobiną masła podawaj.

Gość gość
Dziewczyny, czy Wy rozumiecie, ze to przykladowy jadlospis? Corka je kasze jaglaną, kukurydzianą (pewnie tez niedobra), ryżową, ale nie bede podawac codziennie jej tego samego. Jak raz na kilka dni zje manne, to nic jej sie nie stanie. Frytki warzywne to warzywa pokrojone w slupki, przyprawione (nie solą), posmorowane oliwa z oliwek i upieczone. Sa wtedy miekkie

Gość gość
Karmisz dziecko dobrze. Kazdy gotuje co chce. Urozmaicenie musi być

Gość gość
Nie napisałaś co dajesz zamiennie. Myślę że dobrze, rozumiem że mieszanka do roku?

Gość gość
Po roku chce zaczac wprowadzac mleko krowie