Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie dziś na obiad

Polecane posty

Gość gość
domowe pierogi ruskie :)

Gość gość
Ja nic. Idę ma pierogi z kapusta kiszona do ciotki :-) nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności bo jestem w ciąży :-)

Gość gość nika
w piątek można zrobić np. ziemniaki, jajko sadzone +mizeria. zapiekankę warzywną, ryż z warzywami, makaron z jakimś fajnym sosem, barszcz z uszkami, naleśniki, zupa ogorkowa+ placki ziemniaczane, żurek. polecam!

Gość gość
ja robie klopsiki mięsno ryzowe w sosie pieczarkowym, buraczki na zimno i ziemniaki. nie poszczę w ciąży

Gość gość
Ja po najmniejszej linii oporu :P Warzywa na patelnię i paluszki rybne :D

Gość gość
Przez całą ciążę jadasz dzień w dzień mięso?

dziś:rosół z makaronem a na drugie udka kurczaka, kalafior i ziemniaki. jutro: zupa krem z cukinii z grzankami i babka ziemniaczana

Gość gość
Udka z kurczaka,kalafior,ziemniaki

Gość gość
ja od klopsów - ja od 25 lat w ogóle nie jem mięsa, ale widocznie ciąża na mnie wymogła, że pierwszy raz nie dośc, że jem mięso po 25 latach to jeszcze sama to zrobiłam. a nie znosze surowego mięsa:-), także istny cud. a w ciązy nie poszczę w sensie - nie odmawiam sobie smakołyków

Gość gość
"Nie poszcze w ciazy ". Hahahah dobre a co ma do tego ciaza.Przeciez podczas postu wcale nie musisz sie glodzic wystarczy ,ze zamienisz mieso np ryba i tyle.A tak wogole to jadanie miesa codziennie jest cholernie niezdrowe zarowno dla ciebie jak i dla dziecka.Codzienne mieso tak samo jest niezdrowe jak i naduzycie soli czy cukru.

Gość gość
Ogórkowa, kotlety mielone z indyka, ziemniaki i buraczki, na deser domowa szarlotka, czyli według kafeteryjnych krezusek typowy obiad biedoty :P

Gość gość
jeszcze raz klopsy - wiesz cos na temat ryb czy bezmyslnie powtarzasz slogan - jedz ryby? na ryby w ciązy trzeba uważać, nie będę się rozpisywać które jesc, a których nie. po drugie, nie jem mięsa w ogóle, a akurat dzisiaj mam zachciankę. kolejna rzecz, po co ludzie pisza o jedzeniu ryb, skoro aby organizm przyswoił i skorzystał z dobrodziejstw ryb nalezy je jadac min. 2 razy w tyg., a jak wiadomo porządna ryba jest duuużo droższa niż mięso, w tym ukochany przez Polaków tani drób.

Gość gość
u mnie dziś będzie tarta z pieczarkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Gość gość
kopytka z sosoem

Gość gość
enchiliadas, uwielbiam Zupa krem z dyni pizmowej A na deser torcik z białej czekolady z malinami

Gość gość
gość dziś jeszcze raz klopsy - wiesz cos na temat ryb czy bezmyslnie powtarzasz slogan - jedz ryby? na ryby w ciązy trzeba uważać, nie będę się rozpisywać które jesc, a których nie. po drugie, nie jem mięsa w ogóle, a akurat dzisiaj mam zachciankę. kolejna rzecz, po co ludzie pisza o jedzeniu ryb, skoro aby organizm przyswoił i skorzystał z dobrodziejstw ryb nalezy je jadac min. 2 razy w tyg., a jak wiadomo porządna ryba jest duuużo droższa niż mięso, w tym ukochany przez Polaków tani drób XX Ja lubie drob, czerwonego miesa nie jadam bo nie lubie...a z ryb uwielbiam lososia i dorsza.To ze biale mieso jest tansze nie znaczy ze jest zle.

Gość gość
wiesz, dla mnie białe mięso tanie nie jest dobre. jakie walory może mieć kurczak po 12 zł za kilo. czym on jest karmiony? Co do łososia, to warto wiedzieć gdzie jest łowiony - atlantycki/bałtycki? Dorsze też są sezonowo. w ogóle o rybach jest głośno, a niewiele osób wie które jeść. Kupują ludzie tę pange, tilapie i potem mówią że ryby jedzą. Nie mówię, że akurat ty, ale bywa różnie. ja nie jem mięsa w ogóle i dobrze mi z tym bardzo. sama jestem zaskoczona tymi klopsami...:-)

Gość gość
zupa owocowa...ze śliwek zresztą :-) pychaaaa!!!!!

Gość gość
zapiekankę z makaronem, pomidorami suszonymi, szynką, i serami pycha

Kupiłam w biedrze makarony z lubczykiem, czosnkiem, szpinakiem. Mam pomidory, więc skomponuje jakiś sosik.

Gość gość
Hit kafeeterii - schabowe z kurczaka :)

Gość gość
Krupnik (ale z kasza jaglana) i naleśniki z konfitura truskawkowa i białym Serem ze śmietanka i bita smietana

Gość gość
Kotleciki jajeczne, gnocci grzybowe, sałatka z pomidorów, ogorkow

Gość gość
A u mnie zupa - krem warzywny i tortellini zapiekane w sosie pieczarkowym.Przy pomocy thermomix obiad gotowy w pol godziny.Ma moze ktos z was thermomix,ja nie moge sie nacieszyc:-)

Gość gość
Barszczyk czerwony z ziemniakami, nie uwzględniam jakoś specjalnie piątku, tylko po prostu rzadko miewamy mięsne obiady.

Gość gość
Watrobka z dzika z cebula i antonowka, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

Gość gość
kwaśnice, ziemniaki, schab po parysku i surówka z białej kapusty + surówka z marchewki