Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

banki bezogniowe wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

witam rozważam zakup baniek bezogniowych ze względu na częste choroby mojej czterolatki, czy ktoras z mm stosowała czy są skuteczne proszę o opinie

Gość gość
Też mam zamiar kupić bezogniowe szklane , mi lekarka poleciła , pobudzają oskrzela do odksztuszania zalegającej flegmy.

Gość gość
gość z 18.57 myślisz że ta metoda może być skuteczna?

Gość gość
Myślę że tak, lekarka mi mówiłą że ona swoim dzieciom stawia , nawet pokazała mi jak stawiać. Kupiłam też inhalator bo cały czas chorowała i te inhalacje tez dały dużo.

Gość gość
gość z 18.57 myślisz że ta metoda może być skuteczna?

Gość gość
inhalator też mam. z czego robisz inhalacje w okresie kaszlu lub kataru? tylko z soli? ja jestem w trakcie leczenia anttbiotykiem i niestety po 3 dobie pojawia się stan podgoraczkowy mam termometr na podczerwień i on na czole pokazuje 36,9 na skroniach i w uchu już ponad 37 stopni i któremu pomiarowi ufać i czemu jest taka różnica w tych 3 miejscach? chyba nie powinno tak być...

Gość gość
Mi lekarz przepisał nebbud i to wlewałam niczego innego nie stosowałam , dopiero 10 dni temu kupiłam inhalator , córka ma 3 lata i 3 m-ce. Oklepywałam ją co chwila mocno i na pleckach osłuchowo było ok tylko z przodu trochę słychać było rzężenia i stąd mój zakup. Cos takiego wynalazłam może przeczytaj ja tez muszę zapoznać się z tym artkułem http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/grypa-i-przeziebienia/domowe-sposoby-na-przeziebienie-inhalacje-na-katar-i-przeziebienie_39766.html

Gość gość
też mam nebbud ale boję się zastosować bo to od znajomej która ma dziecko chore na astmę. boję się że jakoś rozszerzy oskrzela i coś się stanie. U nas osluchowo jest czysto. dziękuję Ci za ten artykuł z przyjemnością przeczytam. mija 3 doba antybiotyku a ja jak widzę temperaturę na horyzoncie to wariuje bo to trwa 2 tydzień najpierw leczenie aptecznymi syropami była poprawa aż nagle gorączka :-( i co zrobić te inhalacje tym nebbudem gdy córka jest czysta osluchowo?

Gość gość
Wiesz, ale to nie tylko przy astmie się daje , moja jej nie ma , to na rozszerzenie oskrzeli , dziecku po nim lepiej sie oddycha dodatkowo odblokowuje zatoki, A Twoja ma kaszel?

Gość gość
A co do temperatury mam termometr bezdotykowy i zawsze mierze w jednym miejscu na czole w uchu i na skroniach będziesz miała wyższą temp. Moja 3 tyg była chora miała amotax 500 2 serie bo chore ucho i potem kaszel bez temperaury. Ten antybiotyk nie zadziałał dostała klacid i dzis po kontroli jest ok. Mam nadzieję że w poniedziałek pójdzie do przedszkola bo oszaleję

Gość gość
oj to ja mam to samo co ty już 2 tydzień przerwy od przedszkola. miała kaszel na początku teraz już praktycznie nie ma wcale. w poniedziałek myślę że pójdzie do przedszkola spowrotem ale nic nie planuje. A z tym termometrem dziękuję bo od zmysłów obchodziłam dzisiaj miezac temperaturę.

Gość gość
może i faktycznie zrobię te inhalacje małej nebbudem pół ampułki wystarczy myślę. mamy poza tym skierowanie do laryngologa, podejrzenie 3-go migdału.

Gość gość
Przy użyciu termometru dotykowego trzeba zachować 30 min odstępu między pomiarami bo inaczej zawyrza goraczke

Gość gość
21.16 dziękuję za wszelkie wskazówki :-)